Halál Thaiföldön - Megdöbbentő részletek derültek ki

Publikálás dátuma
2018.01.24. 10:09
Illusztráció: Shutterstock
Megdöbbentő részletek derültek ki a magyar férfi halálának körülményeiről. Egy szemtanú a Borsnak elmondta: a társaság tengeri ételeket vacsorázott egy thaiföldi luxushotelben, azonban amikor egyikük rosszul lett a szálloda munkatársai először nem mentőt, hanem taxit hívtak hozzá. 

Mint megírtuk, többszöri újraélesztést követően, a kórházba szállítás után meghalt egy magyar turista Pattaya egyik luxusszállodájában. Az ötfős baráti társaság minden tagja rosszul lett a négycsillagos Jomtien Palm Beach Hotelben elfogyasztott vacsora után. Az ok - a külügyminisztérium tájékoztatása szerint - feltehetően ételmérgezés vagy ételallergia miatt bekövetkezett szívleállás.

Egy szintén ott nyaraló magyar nő a lapnak elmondta, a társaság tagjai tengeri ételeket vacsoráztak, ezt követően többen rosszul lettek: hányás, hasmenés gyötörte őket. A későbbi áldozat többször elvesztette az eszméletét, barátnője, ahogy a Blikknek felidézte, a szálloda munkatársait kérte, hívjanak mentőt, ám először egy taxi érkezett. Állítása szerint a valódi segítségre több mint 40 percig kellett várni, addig a barátai próbálták újraéleszteni az ájult férfit. A szemtanú azt is elmondta, további két magyar turistához kellett mentőt hívni, de az ő családjának is megártott a halvacsora. 

A Bors megkereste a szállodát, de a kérdéseire még nem kapott választ.

Tiltott halat is ettek
Úgy tudni, a svédasztalos vacsora kínálatában vajhal is szerepelt, ami a magas olajtartalma miatt már kis mennyiségben is erősen hashajtó hatású lehet.
Olaszországban, Japánban tiltólistán szerepel, Kanadában, az Egyesült Államokban és Magyarországon kötelező a csomagolásán felhívni a figyelmet erre a hatására.

Szerző

Még nagyobb bajban az Intel

Publikálás dátuma
2018.01.24. 06:40
Fotó: Shutterstock

Egyre mélyebbre süllyed az Intel az év elején kitudódott botrány nyomán. A chipgyártó cég ugyanis óva intette a felhasználókat attól, hogy telepítsék gépükre a vállalat által kiadott legutóbbi frissítéseket. Az Intel ezekkel a programokkal akarta befoltozni a „Meltdown” és „Spectre” névre keresztelt biztonsági réseket. Ezek kiaknázásával, rosszindulatú szoftverek révén, a memóriának azok a részei is megtámadhatóak, ahol a gép a jelszavakat tárolja. A frissítésért eleve nem lelkesedtek a felhasználók, hiszen a 2015 előtti gépek teljesítménye akár 25 százalékkal csökkenhetett.

Kiderült azonban, hogy maga a hibajavítás is hibás volt. Rendszeresen kék halál jelentkezik a Broadwell és a Hasswell típusú processzoroknál. A hiba a felhőszolgáltatásokat is rendkívül érzékenyen érintette. Az Intel jelezte, hamarosan kiadja a javítás javítását. Szakértők szerint továbbra is ajánlott a gépet automatikus frissítésre állítani, akár Windows, akár MacOS operációs rendszert futtat.

Szerző

Újra keresik a maláj gép roncsait

Publikálás dátuma
2018.01.24. 06:39
Fotó: AFP/Tuwaedaniya Meringing

Ismét elkezdték keresni a csaknem négy éve eltűnt maláj utasszállító roncsait. Az Ocean Infinity nevű amerikai cég Seabed Constructor nevű hajója már az óceánnak azon a pontján van, ahol szakértők szerint eltűnt a Boeing 777-es. A Malaysia Airlines MH370-es járata 2014 márciusában Kuala Lumpurból tartott Pekingbe. A 239 utas nagy része kínai volt. A gép máig tisztázatlan körülmények között tűnt el a Thai-öböl felett.

Malajzia, Kína és Ausztrália három évig kereste a roncsokat. Minthogy azonban nem jutottak közelebb a rejtély megoldásához, a hozzátartozók tiltakozása ellenére felhagytak a kutatással. A költségek addigra több mint 150 millió dollárt emésztettek fel. A maláj kormány hírek szerint most akár 70 millió dollárt is fizetne az Ocean Infinitynek, ha 90 napon belül rábukkannak a gép maradványaira.

Szerző
Témák
maláj gép