Orbán titkos találkozója a Népszabadságot kinyíró Pecinával

Publikálás dátuma
2018.01.30. 13:07
Arra is jutott idő, hogy virslizzen egy jót hű propagandaminiszterével, Rogán Antallal - Forrás: Orbán Viktor/Facebook
Nem véletlenül utazott már egy nappal hivatalos látogatása előtt Bécsbe Orbán Viktor - írja a Zoom.hu. A portál információi szerint ugyanis a magyar miniszterelnök már hétfő este részt vett egy fontos találkozón az osztrák fővárosban. 

Tárgyalópartnere pedig nem más volt, mint Heinrich Pecina, a Mediaworks egykori tulajdonosa, a Népszabadságot bezáró, majd Mészáros Lőrinc cégével üzletelő osztrák vállalkozó, aki jelenleg a Vienna Capital Partners elnöke.

Orbán Viktor hétfő délutáni utazása azért is volt figyelemfelkeltő, mert aznapra nem volt találkozója az osztrák kormány képviselőivel.

A Die Presse nemrég azt is megírta, hogy eredetileg Kovács Zoltán kormányszóvivő újságírókkal találkozott volna, de az utolsó pillanatban lemondta a háttérbeszélgetést - írja a Zoom.hu.

lásd még: Pillantás a kulisszák mögé - Orbán és Kurz, az ifjú osztrák vezér

Szerző

Meghalt Körtvélyes Éva

Publikálás dátuma
2018.01.30. 12:44
Shutterstock fotó
Meghalt Körtvélyes Éva, újságíró, lapszerkesztő, blogger, az ELITE magazin, Magyarország első életmódmagazinjának alapítója - írja a Klubrádió.

Hosszan küzdött daganatos betegségével, amit első jelentkezésekor még leküzdött, és a mellrák elleni küzdelem élére állt. 2002-ben, Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövetasszony kezdeményezésére létrejött Egészség Hídja Összefogás elnökeként, Körtvélyes Éva szervezte a lánchídi úgynevezett rózsaszín felvonulásokat, cikkeiben és számos rendezvényen adott biztatást a mellrákkal küzdő nőknek, ezzel segítve a gyógyulásukat. Tavaly év végén ismét jelentkeztek a rák tünetei, rövid szenvedés után hétfőn hajnalban halt meg. Körtvélyes Éva 65 éves volt.

Szerző

Videó cáfolja a fideszes "zöldséges-politikus" védekezését

Publikálás dátuma
2018.01.30. 12:20

Három, a 24.hu által közzétett videón is látszik, hogy vásárlás után nem kaptak nyugtát Szatmáry Kristóf fideszes kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos zöldségesében.

Hétfőn a Népszava is megírta: a XVI. kerületi boltban 12-ből 9 esetben nem ütötte be az eladó a bevételt az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe. Ugyanezt – a nyugtaadás hiányát – tapasztalta egy héttel korábban Vajda Zoltán, az Együtt politikusa is, aki a XVI. kerületi választókörzetben Szatmáry Kristóf kihívójaként indul az országgyűlési választáson. Csak akkor kapott blokkot, amikor ezt kifejezetten kérte. Szatmáry erre reagálva azt közölte: „minden szavuk egyértelmű rágalom, mert az érintettek az állításaikkal kapcsolatban semmiféle dokumentumot, jegyzőkönyvet nem tudnak bemutatni”. A miniszteri biztos ezért felszólította a hírportált és a politikust: „Hazug állításaikat vonják vissza, és kérjenek bocsánatot.”.

A miniszteri biztosnak a cégben szintén részes testvére a történtekre úgy reagált, hogy kitette közösségi oldalára a térfigyelő kamerájuk Vajda Zoltánról és az egyik riporterről készült képeit.

A 24.hu szerint a helyzetet tisztázhatná, ha Szatmáry bemutatná az üzlet biztonsági kameráinak azonos időszakban készített felvételeit, a bolti kamerák egyike ugyanis éppen az eladó munkáját figyeli – a miniszteri biztos azonban nem akarja közzé tenni a felvételeket, csak akkor, ha hatósági eljárás indul az ügyben. Az is figyelemre méltó, hogy Szatmáry azt állítja: a napokban betörés történt a zöldségesben és a betörő a pénztárgép mellett a céges iratokat is elvitte, némi gyümölccsel együtt. A fideszes politikus egyébként – állítása szerint – múlthéten döntötte el, hogy kiszáll a cégből. 

A portál bizonyító erejű videója: 

Szerző