Leégett a ligetvédők tábora – Benzinszagot éreztek

Publikálás dátuma
2018.01.30. 13:08
Fénykép a leégett táborról. Fotó: Ligetben Ligetvédők/Facebook

Négyen éjszakáztak a ma hajnali 1 körül leégett táborban, értesült a Mérce.hu. Senki sem sérült meg – a helyszínen tartózkodó két macskát is ideértve –, de a kár több százezer forint is lehet. Minden sátor és felszerelés elégett.

Tegnap még három helyen táboroztak Ligetvédők. A mostani eset az Ötvenhatosok teréhez közel történt, ott, ahová a Néprajzi Múzeum kerülne. Az aktivisták célja megvédeni a közparkot a kormány Liget-projektjének rombolásától: ennek érdekében már közel két éve, 684 napja vannak folyamatosan jelen. Egyikük, Antal Nikoletta úgy nyilatkozott, a leégett Natura Tábort is nemsokára újraépítik. A romok eltakarításában a Főkert munkatársai voltak segítségükre.

Gyújtogatásra gyanakszanak, mivel többen is benzinszagot éreztek, írják a Ligetben Ligetvédők Facebook-csoportban. A rendőrség helyszínelt, az ügyben eljárás is indult. Nem ez lenne az első ilyen: felgyújtották már egy sátrukat tavaly augusztusban is; akkor Antal úgy nyilatkozott, látták is az elkövetőket menekülni. Életveszélyes fenyegetéseket is rendszeresen kapnak.

Fénykép a leégett táborról. Fotó: Ligetben Ligetvédők/Facebook

Fénykép a leégett táborról. Fotó: Ligetben Ligetvédők/Facebook

Szerző

Orbán titkos találkozója a Népszabadságot kinyíró Pecinával

Publikálás dátuma
2018.01.30. 13:07
Arra is jutott idő, hogy virslizzen egy jót hű propagandaminiszterével, Rogán Antallal - Forrás: Orbán Viktor/Facebook
Nem véletlenül utazott már egy nappal hivatalos látogatása előtt Bécsbe Orbán Viktor - írja a Zoom.hu. A portál információi szerint ugyanis a magyar miniszterelnök már hétfő este részt vett egy fontos találkozón az osztrák fővárosban. 

Tárgyalópartnere pedig nem más volt, mint Heinrich Pecina, a Mediaworks egykori tulajdonosa, a Népszabadságot bezáró, majd Mészáros Lőrinc cégével üzletelő osztrák vállalkozó, aki jelenleg a Vienna Capital Partners elnöke.

Orbán Viktor hétfő délutáni utazása azért is volt figyelemfelkeltő, mert aznapra nem volt találkozója az osztrák kormány képviselőivel.

A Die Presse nemrég azt is megírta, hogy eredetileg Kovács Zoltán kormányszóvivő újságírókkal találkozott volna, de az utolsó pillanatban lemondta a háttérbeszélgetést - írja a Zoom.hu.

lásd még: Pillantás a kulisszák mögé - Orbán és Kurz, az ifjú osztrák vezér

Szerző

Meghalt Körtvélyes Éva

Publikálás dátuma
2018.01.30. 12:44
Shutterstock fotó
Meghalt Körtvélyes Éva, újságíró, lapszerkesztő, blogger, az ELITE magazin, Magyarország első életmódmagazinjának alapítója - írja a Klubrádió.

Hosszan küzdött daganatos betegségével, amit első jelentkezésekor még leküzdött, és a mellrák elleni küzdelem élére állt. 2002-ben, Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövetasszony kezdeményezésére létrejött Egészség Hídja Összefogás elnökeként, Körtvélyes Éva szervezte a lánchídi úgynevezett rózsaszín felvonulásokat, cikkeiben és számos rendezvényen adott biztatást a mellrákkal küzdő nőknek, ezzel segítve a gyógyulásukat. Tavaly év végén ismét jelentkeztek a rák tünetei, rövid szenvedés után hétfőn hajnalban halt meg. Körtvélyes Éva 65 éves volt.

Szerző