Lúgos orvos: közeledik az ítélet napja

Február 22-én zárulhat le a megismételt másodfokú eljárás annak a férfinak az ügyében, aki öt évvel ezelőtt elkábította volt szeretőjét, majd lúggal öntötte le a nő nemi szervét. Úgy hagyta hátra „rongybabává varázsolt” barátnőjét, hogy rázárta a hevederzárat, elvitte a laptopját, a telefonját, nehogy segítséget tudjon kérni.

A vád szerint a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatója 2013. március 12-én reggel rátört volt barátnőjére, injekcióval elkábította, majd leöntötte a nemi szervét lúggal. Renner Erika maradandó sérüléseket szenvedett. Az ügy elhúzódása mögött B. Krisztián magas rangú kapcsolatait feltételezi.

Az eset napján meggyanúsított, de éveken át szabadlábon védekező orvost tavaly 9 év börtönre ítélte a bíróság, de a Kúria újrarendelte a másodfokú tárgyalást. A Fővárosi Ítélőtáblának a bizonyítékok között kellett rendet vágnia, mert sok volt a bizonytalanság.

A szerdai tárgyalási napon a vádlott és ügyvédje elérte, hogy levetítettek egy csaknem másfél órás videót, mellyel azt akarták bizonyítani, hogy az orvos a kérdéses napon, a reggeli órákban nem Renner Erika lakásán volt, hanem a hét és fél tíz közötti két és fél órát benn töltötte a munkahelyén. Egy kimerítő szakmai bejáráson vett részt, amelyen szinte a kórház valamennyi zugába eljutott. Ujvári Ákos tanácselnök kétségeit fogalmazta meg, amikor kiderült, hogy B. Krisztián sétáját nem dokumentálta.

Az elmúlt hetek történései azt igazolják, hogy a vádlott és ügyvédje, Szekér Gyula az utolsó szalmaszálba is hajlandó belekapaszkodni. Nemrég azzal álltak elő, hogy Renner Erika teával is leforrázhatta magát, most pedig a bírósági folyosón azt lehetett hallani, színre léptettek egy pszichiátert, aki B. Krisztián álmait kutatta, és arra jutott, nem követhette el ezt a súlyos bűncselekményt.

A tényeknek azonban több közük van a valósághoz. Csiha Gábor ügyész a bizonyítékok zárt láncolatát felsorolva azt igyekezett igazolni perbeszédében, hogy az elkövető kizárólag B. Krisztián volt. Ráadásul a megismételt eljárásban az is kiderült, az orvos úgy hagyta hátra „rongybabává varázsolt” barátnőjét, hogy rázárta a hevederzárat, elvitte a laptopját, a telefonját, nehogy segítséget tudjon kérni. - A vádlottnak nincs alibije, két tanú is felismerte jellegzetes szeme színe alapján – mondta az ügyész. - Tudta, hogy a gyerekek elmentek iskolába, pontosan tudta, hogy kell beadni szakszerűen a kábító injekciókat, még azt is tudta, hol a kutyatáp, és hogy a sértettnek gerincbántalmai vannak. Nem merült fel, hogy valaki más lett volna a brutális elkövető - tette hozzá.

Az ügyész 2-től 12 évig terjedő börtönbüntetést kért B. Krisztiánra, amit Gaál András, a sértett jogi képviselője azzal fejelt meg, hogy az életveszélyt okozó testi sértést emberölési kísérletként értékelje a bíróság, a személyi szabadság megsértése és a kifosztás súlyosító körülmény legyen. - Mindent tudott arról, hogy mit csinál, orvosként szegte meg az esküjét, ami különösen súlyos – mondta Gaál. Hozzátette: a savas-lúgos elkövetői módszer kezd elharapózni a világban, most már itt van Európában is. A lúg, mint eszközválasztás, az emberölést szolgálja. Ez az oka annak, hogy védencemmel a visszatartó erejű ítéletben reménykedünk.

Február 16-án a védőbeszéddel folytatódik a tárgyalás. Ítélet 22-én várható az utóbbi évek talán legnagyobb visszhangot kiváltó büntetőügyében.

Szerző

Felszállás közben zuhant le egy helikopter Zircen - Fotó

Publikálás dátuma
2018.01.31. 15:11
Fotó: police.hu
Felszállás közben visszazuhant a földre egy kétszemélyes kis helikopter Zircnél szerdán.

Eddig tisztázatlan körülmények között 2018. január 31-én 12 óra 20 perc körül Zirc-Tündérmajornál egy helikopter felszállást követően alacsony magasságból a talajra visszazuhant. A baleset következtében a helikopter vezetője és utasa megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították - írta a police.hu.

A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szerző

Már megint halálra gázolt a vonat egy embert

Halálra gázolt egy embert egy személyvonat az újszászi vasútállomáson hétfőn, a helyszínelés miatt több vágányt lezártak, néhány járat esetében 20-50 perces késésre kell számítaniuk a Budapest-Újszász-Szolnok és a Hatvan-Szolnok vonalon utazóknak - közölte a Mávinform sajtóügyeletese MTI-vel. Urbán Attila elmondta: a baleset áldozatát, aki a szerelvény két kocsija közé szorult, a szolnoki hivatásos tűzoltók emelték ki.  A vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Szerző