Tárgyalásáról vitték el a zugügyvédet a Szegedi Törvényszékről

Publikálás dátuma
2018.02.01. 11:55
A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

A Szegedi Törvényszéken, egy tárgyaláson érték tetten a zugírászattal gyanúsított biatorbágyi férfit, írja az MTI. Korábban Budapesten működtetett ügyvédi irodát, de 2016 szeptemberében különböző okokból kizárták az ügyvédi kamarából, mondta róla Szabó Ferenc, Pest Megyei főügyész.

A gyanúsított annak ellenére, hogy a kamarából kizárták, többször is eljárt védőügyvédként nyomozáson és tárgyaláson, illetve okiratokat is szerkesztett. Így a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség zugírászat bűntette miatt indított nyomozást ellene.

Szerző

DK: hazudik a Magyar Idők

A Magyar Idők hazudik, a valóság az, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonbevallása minden elemében pontos - reagált csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK) a lap internetes kiadásában megjelentekre.

Gyurcsány Ferencnek nincs pénzintézeti számlakövetelése osztrák bankban. A valóság az, hogy a DK elnökének 605 millió 727 ezer 420 forint értékben értékpapír-befektetése van, amelyet vagyonnyilatkozatában pontosan fel is tüntetett - idézi az MTI a párt közleményét. Ezen értékpapírokat egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli. Vagyis Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetét pontosan, hiánytalanul, a jogszabályi előírásoknak megfelelően tüntette fel a vagyonnyilatkozatában - tudatták. A DK közleménye szerint a Magyar Időkkel szemben Gyurcsány Ferenc "a szokásos jogi lépéseket megteszi". A Magyar Idők honlapján csütörtök reggel megjelent írás szerint valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az okiratban nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amely egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve.

Szerző

Nagykanizsa fúrótorony-nézetből

Publikálás dátuma
2018.02.01. 11:23
A Zalaerdő Zrt. kivilágított kilátója a nagykanizsai Csónakázó-tónál. MTI Fotó: Varga György

Az 1970-es években nyitották meg kilátóként a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett álló egykori MAORT-olajfúrótornyot. A 40 méter magas kilátót a tavalyi évben felújították, és tavasszal újra megnyitják a látogatók előtt.

Fúrótoronyból alakították kilátóvá az 1970-es években. MTI Fotó: Varga György

Fúrótoronyból alakították kilátóvá az 1970-es években. MTI Fotó: Varga György

Nagykanizsán a Magyar-Amerikai Olajipari Rt. (MAORT) a II. világháború alatt létesített telephelyet – annak ellenére, hogy a MAORT az amerikai Standard Oil Company leányvállalata volt, Magyarország pedig a németek oldalán lépett hadba. A vállalatot végül a háború után államosították, és bár kártérítést nem szándékozott fizetni Magyarország, végül mégis megtette: az Egyesült Államok ezt is feltételéül szabta a magyar koronázási jelvények visszaadásának. A MAORT tisztviselői és munkásai számára épült MAORT-telep különleges urbanisztikai értékei miatt 1992 óta örökségvédelem alatt áll.

Nagykanizsa látképe a kilátóból nézve. MTI Fotó: Varga György

Nagykanizsa látképe a kilátóból nézve. MTI Fotó: Varga György

Szerző