Orbán szerint már az ENSZ is Soros-befolyás alatt áll

Publikálás dátuma
2018.02.02. 09:24
A kép 2018. január 19-én készült a Kossuth Rádióban - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A szokásos pénteki állami rádiós beszédében ugyanis Magyarország miniszterelnöke - az MTI közlése szerint - azt mondta: az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló szerződéstervezete olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a Soros-tervből. ( a kormányzati kommunikáció középpontjába állított -  olyan egyszerű és hatásos hívószóvá tett fogalom, mint amilyen az előző választások előtt a rezsicsökkentés volt  - Soros terv létezéséről egyébként semmilyen bizonyíték szolgáltatásával nem bíbelődött a kormány, egyszerűen azt állították, hogy van, majd titkosították 2037-ig - a szerk.) 

Azért még nincs minden veszve, ugyanis: Az ENSZ érték - mondta Orbán a mikrofonnak, -  majd szigorúra váltva így folytatta: de nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amelyek ellentétesek Magyarország érdekeivel, márpedig ami készülőfélben van a migrációval kapcsolatban, az ellentétes a magyar érdekekkel. 

A kormány a szövegtervezet nyilvánosságra kerülése után foglalkozik majd a dokumentummal, és dönt arról, hogyan viszonyuljon hozzá - informálta népét a kormányfő.

A hosszadalmas és új elemet nemigen tartalmazó sorosozás, migránsozás, civilszervezetezés után kitért  az osztrák családi pótlékok ügyére, amely több tízezer magyart érint. 

Ők Ausztriában dolgoznak, befizetik a szociális járulékot, ugyanúgy, mint egy osztrák ember, majd mégis olyan szabályt hoznának, hogy a magyarnak járó családi pótlék kevesebb legyen, mint az osztráknak fizetett.  A magyar álláspont szerint ez hátrányos megkülönböztetés a magyarok rovására - közölte Orbán Viktor hozzátéve, hogy ez nem osztrák-magyar-,  hanem egy európai jogértelmezési vita, amely majd az Európai Bíróságon fog eldőlni.

A múlt heti V4-csúcstalálkozóval kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, az úgynevezett visegrádi fejlesztési bank ügyében Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök meggyőzte a visegrádi államokat, hogy először a nagy közös gazdasági projekteket kell kidolgozni, és ha kiderül, hogy ezekhez szükség van valamilyen pénzintézetre, akkor kell alapítani ilyet.  A lehetséges nagy projektek között említette az észak-déli infrastrukturális összeköttetést szolgáló fejlesztéseket, például a Budapest-Varsó közötti gyorsvasutat, valamint autópálya-beruházásokat.

Szerző

Rétvári Bence rokonának is jutott az osztogatott milliókból

A KDNP-s politikusnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának unokahúga, pontosabban az általa vezetett nőegylet kétszázmillió forintot kapott - értesült a Magyar Nemzet.  

A Huczekné Rétvári Mónika által vezetett Nők Civilben Egyesület a Nőközpont Pásztón elnevezésű – eredetileg januártól, de a lap értesülései szerint márciustól induló – projekt keretében költheti el a 85 százalékban az Európai Unió által fizetett, vissza nem térítendő 199,2 millió forintot két és fél év alatt. A meghirdetett program szerint hátrányos helyzetű nők számára tartanak képzéseket, tanácsadást, illetve Pásztón létrehoznának egy női információs és szolgáltatóközpontot. A pályázati kiírás alapján a projekt célja a nők munkaerőpiaci helyzetének, illetve a család és a munka összeegyeztethetőségének javítása.

Csakhogy az alig húsz tagú  Nők Civilben Egyesület profiljába nem igazán illik egy ekkora nagyságú és ilyen szakmai tudást, szociális és pedagógiai tapasztalatot igénylő feladat - jelzi kétségeit a Magyar Nemzet. A szervezet közhasznúsági jelentése alapján 2007-ben alapították, a Nógrád megyei Pásztón bejegyzett székhellyel, tevékenysége pedig kimerül  jobbára helyi szabadidős programok szervezésében az egyesület tagjainak és részben a pásztói családoknak. A 2016-os szakmai beszámolóban színházlátogatások, filmvetítések, kirándulások, zenés mulatságok, gyereknapi program, szilveszteri retróbuli szerepel. Egy alkalommal  jótékonysági ruhaosztást is tartottak, a lakosság által felajánlott ruhaneműkből. A Magyar Nemzet telefonon érdeklődőtt Huczekné Rétvári Mónikától, aki először készségesen válaszolt a kérdésekre, ám utólag e-mailben letiltotta a nyilatkozatát. 

Szerző

Toll és bilincs

Kormányunk legújabb ötlete egy újságírói kamara létrehozása. A cél teljesen egyértelmű: a sajtó az erőcentrumból jól megfigyelhető és befolyásolható legyen. Csöpögtetnek majd ugyan kisebb kedvezményeket is, ám azok a lényegen semmit sem változtatnak. Az elképzelés szerint csak olyan kiadó nevezhetné magát országosnak, amely tagja a kamarának, és csakis kamaratagokat alkalmaz. Ebből az következik, hogy elég csupán belépni a kamarába, és már meg is van a kormánynak tetsző igazolás. A tollforgató emberek olyan lapokhoz kerülnek majd, ahol nyilvánvalóan a hatalom dicsőítése a fő szempont.

Teljesen mindegy, miről írnak, az ország vezetőinek óhaját muszáj lesz beleépíteniük. Nem beszélve a kisebb kiadókról, amelyek ha nem a kormánypropagandát népszerűsítik, bizony lehúzhatják a rolót. Innen kiindulva jómagam a Szabad Európa rádió újraindítását szorgalmaznám. Nagy szükség lenne ismét egy objektív hírforrásra, és a szamizdat irodalom újraélesztése is szóba jöhetne. Hiszen a pártállam napról-napra duzzad és terjeszkedik. Jó lenne tavasszal egy tollvonással megállítani.

Témák
Szerintem