Veszélyes a nyilvános wifi?

Publikálás dátuma
2018.02.06. 13:26
Illusztráció: Shutterstock
Javul a közintézmények kiberbiztonsága, de az ingyenes, nyilvános wifi-hálózatokon legyünk óvatosak - hívta fel a figyelmet Magyarország kiberkoordinátora az InfoRádió Aréna című műsorában.

A közintézmények kibervédelmének hiányosságaira - mint megírtuk - a közelmúltban az Iszlám Állam úgynevezett honlapcserés támadásai hívták fel a figyelmet, amikor nem védett honlapokon a terrorszervezet oldala jelent meg - mondta Rajnai Gergely. Elsősorban olyan szervezetek honlapjai voltak veszélyeztetve, ahol széleskörű ugyan az internetellátás, de annak biztonsága nem volt elsődleges szempont, ilyenek az egyetemek és a kórházak. A kiberkoordinátor hozzátette, három-négy éve azonban már erősödött a biztonságuk. A jelszó nélküli, nyilvános és ingyenes wifi-hálózatok azonban még ma sem biztonságosak, ezen nem ajánlott bankolni, sőt még e-mailt sem küldeni. 

Szerző

Lázár sírhely-megváltással kampányol

Publikálás dátuma
2018.02.06. 13:23
Illusztráció. Fotó: Molnár Ádám
Szokatlan kampányígéretet dobott be Lázár János: ha újraválasztják, akkor a parlament elé vinné, hogy törvénnyel töröljék el a sírhely újra-megváltás intézményét - írta meg a Vásárhely24.com.

„Megszületni és meghalni a legdrágább ma Magyarországon” - idézi a portál a hódmezővásárhelyi lakossági fórumokon felszólalt Lázár Jánost.

A jelenlegi gyakorlat szerint a költséges temetés és sírhely-megváltás után huszonöt évvel később újra megváltásra kötelezik az örökösöket, ami nagyszülők, dédszülők sírhelye esetén súlyos, százezres költségekbe veri a családokat.

Ez az összeg eddig az egyházak kasszájába folyt be. Lázár szerint a megváltás eltörlése után ez az egyházak bevételi oldaláról fog hiányozni, „így őket a kormánynak kell azonos mértékben kompenzálni.”

A portál cikkéből nem derül ki, hogy Lázár János a Fidesz egyik legbefolyásosabb tagjaként miért köti pont az ő újraválasztásához a sírhely-megváltás eltörlését.

Hódmezővásárhely rendkívül kiélezett választási harcnak néz elébe: a volt polgármester, képviselő és kancelláriaminiszter Lázár Jánossal szemben a teljes hazai ellenzék által támogatott Márki-Zay Péter független jelölt indul.

Szerző

Influenza - Tovább bővült a látogatási tiltólista

Publikálás dátuma
2018.02.06. 13:18
MTI Fotó: Balázs Attila
Az influenzás megbetegedések megelőzése miatt részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház három intézményében - közölte a kórház az MTI-vel.

A korlátozás hétfőtől érvényes a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, a Mátészalkai Kórház, valamint a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, újszülött, pulmonológiai, krónikus belgyógyászati, ápolási, onkológiai aneszteziológiai és intenzívterápiás osztályán.

Szerző