Szerda: mindenféle "téli csapadék" jöhet

Publikálás dátuma
2018.02.06. 17:26
Illusztráció/AFP fotó
Az éjszakai óráktól egyre többfelé várható csapadék; nyugaton havazás, másutt kezdetben ónos eső, fagyott eső, majd napközben már a legtöbb helyen eső. Havazásra az Alpokalján, egyre kisebb területen számíthatunk, ott meg is maradhat a hó. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. Szerdán többnyire borult lesz az ég. Hajnalban -7 és 0, napközben  -1 és +10 fok között váralakul a hőmérséklet. 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, a leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen, főként a Dunától keletre lehet csapadék; eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb hőmérséklet + 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken északkeleten lehet még néhol gyenge havazás. A minimumhőmérséklet -7 és -2, a maximumhőmérséklet +1 és 6 fok között valószínű.

Szombaton felhős idő várható, főként a déli területeken vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani lehet és időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban -6 és -1 fok között, napközben +1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Néhol vasárnap is megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet - 8 és - 2, a legmagasabb hőmérséklet 0 és + 5 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Szerző

Könnyeivel küszködve lépett vissza a gyöngyösi szocialista jelölt

Visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben és kilép az MSZP-ből is Hiesz György, Gyöngyös polgármestere - írta a Heol.hu.

A városvezető sajtótájékoztatóján a lap tudósítása szerint úgy fogalmazott: "Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre, és most is, amikor visszalépek, akkor is azt mondtam, hogy nekem csak egy fontos van, a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása, és így talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig".  

A heol.hu tudósítása szerint a helyi MSZP egykori alapító tagja "meghatottan jelentette be", hogy elhagyja párját, és függetlenként folytatja munkáját, majd a jövő évi polgármesteri választásokon is így szeretné a város érdekeit képviselni.

"Én azt a megkezdett munkát szeretném folytatni, amelyet az elmúlt években is próbáltam végigvinni, és nagyon remélem, hogy a csapatban nem lesz változás, de egy korszak lezárult, hosszú idő volt, sok mindennek az elindítója voltam, de van egy szakaszhatár amit már az ember nem akar követni,úgyhogy én maradok a megkezdett munka mellett, és úgy gondolom, csak Gyöngyös számít - idézte Hiesz Györgyöt a megyei lap.

Az MSZP közleményében azt írta, sajnálattal veszi tudomásul Hiesz György gyöngyösi polgármester "váratlan bejelentését". Az ellenzéki párt a polgármesternek városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot és jó egészséget kívánt.

A körzetben egyébként az MSZP-DK megállapodás alapján a szocialisták adhatják a jelöltet. Korábban ebben a körzetben indult Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke is, aki a hétfői hírek szerint nem kap befutó helyet az MSZP-Párbeszéd listán. A végső szót ebben a kérdésben a szombati szocialista kongresszuson mondják ki.

Szerző

Levették a lélegeztetőgépről a Dabas 16 éves labdarúgóját

Publikálás dátuma
2018.02.06. 16:54
Illusztráció/Shutterstock
A fiatal sportoló két hete lett rosszul csapata mérkőzése közben, már önállóan lélegzik  - adta hírül a Semmelweis Egyetem.

A focista azután került az orvosképző Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára, miután a pályán hétszer újraélesztették. A klinikán további 4 alkalommal kellett visszahozni a klinikai halál állapotából. A fiatalember egy nagyon ritka, veleszületett koszorúér fejlődési rendellenesség miatt kapott infarktust, a betegség tünetei a sport miatti fokozott megterhelés következtében jelentkeztek. A focista egy szabadnapos mentőnek és a klinika orvoscsapatának köszönheti életét. Tíz nappal a többszöri sikeres újraélesztés, a gyorsan felállított diagnózis, és az azonnal műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett a fiatalemberrel. 

Szerző