Kiadták a riasztást: "bármi" eshet, csúsznak az utak

Publikálás dátuma
2018.02.07. 09:38
Illusztráció: Shutterstock
Az ország több területére is elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda hajnaltól kora délutánig a Nyugat-Dunántúlon intenzív havazás valószínű, amelynek következtében akár 10-15 cm nedves, úgynevezett tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet - többnyire csak rövidebb ideig - hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

Ónos eső

A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggel a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző. Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém megyében elsőfokú riasztás van érvényben.

A csúszós utakon több baleset is történt. 

Szerző

L'Équipe: Neymar csúcsgázsit kap

Publikálás dátuma
2018.02.07. 06:59
Fotó: AFP

A francia sportlap, a L'Équipe adatai szerint a Paris-Saint Germain által a nyáron 222 millió euróért szerződtetett brazil futballista, Neymar pontosan 3067000 eurót keres havonta. Érdekesség, hogy ez az összeg majdnem a duplája a listán második – szintén PSG-s - Edison Cavani keresetének.

Szerző
Témák
PSG Neymar

Újabb doppingeset a kajaksportban

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke a szervezet évadnyitó sajtóeseményén tegnap elismerte: jelenleg is van egy doppingeset a sportágban, de a jogerős ítélet megszületéséig nem hozhatják nyilvánosságra az érintett sportoló nevét.

"Egy, az MKKSZ égisze alá tartozó sportoló A-mintája pozitív lett, a versenyzési jogát felfüggesztettük. A sportoló kérte a B-próbát, ez is pozitív lett, ezek után a HUNADO, a Magyar Antidopping Csoport lefolytatja a doppingeljárást" - közölte Schmidt Gábor, aki azonban visszautasította azt a megközelítést, hogy doppingbotrány lenne a sportágban. - Az MKKSZ élére állt a doppingellenes harcnak és elkötelezett a tiszta sport mellett. Tavaly és idén is 25 millió forintos megrendelést adtunk, adunk a HUNADO-nak, az egyik általunk megrendelt vizsgálat során derült ki a mostani eset is. Emellett felvilágosító munkát is végzünk a fiatalok körében – tette hozzá a sportvezető.

Szerző