Előfizetés

Lezuhant repülő - Senki nem élte túl a katasztrófát (videó)

Publikálás dátuma
2018.02.11. 15:08
FOTÓ: VASILY MAXIMOV / AFP
Lezuhant Moszkva közelében a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egy utasszállító repülőgépe, fedélzetén 71 emberrel - jelentette be a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős orosz minisztérium.

Egybehangzó sajtójelentések szerint a Ramenszkojei járásban bekövetkezett szerencsétlenségnek nincsenek túlélői. A repülőgép a helyszínen készült videofelvételek tanúsága szerint darabokra tört.

Az An-148-as gép, amely az Urál hegységtől délre fekvő Orszkba indult, a főváros domogyedovói repülőteréről való felszállás után néhány perccel tűnt el a radarok képernyőiről. Fedélzetén 65 utas és hatfőnyi személyzet tartózkodott.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) központi apparátusa indított vizsgálatot. A meteorológiai szolgálat szerint az időjárási feltételek kedvezőek voltak, ezért nem idézhették elő a balesetet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és a szerencsétlenség miatt elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját.

Kiégett egy busz Mátraházán

Publikálás dátuma
2018.02.11. 13:50
MTI Fotó: Komka Péter
Teljes szélességében lezárták a 24-es főutat Mátraházán, ahol kiégett egy menetrend szerint közlekedő autóbusz - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Soltész Bálint elmondta: az eddig tisztázatlan okból történt tűzesetben az elsődleges adatok alapján személyi sérülés nem történt. A busz oltásának és műszaki mentésének idejére a főutat a rendőrség teljes szélességében lezárta, kerülni Abasár-Verpelét-Sirok irányába lehet - tette hozzá.

Az MTI úgy tudja, a Kecskemét és Eger között közlekedő autóbuszon 6 utas és a vezető tartózkodott, és mindenki sértetlenül hagyta el a járművet.

Százezer forintért ölte meg a szomszédját

A pécsi törvényszéken jövőhéten tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki nyereségvágyból ölte meg korábbi szomszédját egy fejszével - írja a Bors.

K. Zs. és az idős, német állampolgárságú férfi egy baranyai faluban éltek egymás szomszédságában. A sértett két alkalommal megbízta a vádlottat kisebb, ház körüli munkák elvégzésével. 2016. május közepén a férfi berúgott, és az esti órákban az az ötlete támadt, hogy meglopja szomszédját: a fűnyíróra vagy más műszaki cikkekre fájt a foga.

Fel is készült, ha a szomszéd ellenállna, egy fejszével indult útnak. Elérte a melléképületet, ám a német úr megzavarta. A ház előterében érte utol a bácsit a támadó, és hátulról fejbe vágta a fejsze fokával. Az ütéstől az idős férfi a földre került, és még fekve is lesújtott rá támadója.

A gyilkos 22 ezer forintot zsákmányolt, Pécsen töltötte az utcán az éjszakát, majd másnap az első busszal hazament és lefeküdt.

Hajnalban azonban eszébe jutott, hogy a fejszét otthagyta, ezért visszament, tisztítószert és rongyot vitt magával, a tárgyakat letörölte, és biztos, ami biztos ellopott még körülbelül 100 ezer forint értékű vagyontárgyat. A vádlott a fejsze nyelét elégette, annak fokát és az ellopott ingóságokat hátizsákba rakta, és egy ismerősének házánál található kútba dobta, ahol a nyomozó hatóság házkutatás során azokat megtalálta.