Már a debreceni Kenézy kórházban sem látogathatók a betegek

Látogatási tilalmat rendeltek el a debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórházban kedden az influenzaszerű megbetegedések növekvő száma miatt - közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

A közlemény szerint a fekvőbeteg osztályokon nőtt az influenzaszerű tünetekkel kezeltek száma, ezért a betegek védelme érdekében az intézmény teljes területére látogatási tilalmat rendeletek el. Az egyetem klinikai központjában továbbra is részleges látogatási tilalom van érvényben. A február 9. óta érvényes intézkedés érinti a központ transzplantációs, onkohematológiai, szülészeti és intenzív osztályokat, valamint a gyermekgyógyászati klinikát.

Szerző
2018.02.13 15:48

Kisgyerekeket rendeltek be imareggelire a parlamentbe

Publikálás dátuma
2018.12.11 08:59
Fotó: Thinkstock
Fotó: /
A NER imádását nem lehet elég korán kezdeni.
Kora reggel a Parlamentben kényszerült "lelki életet élni" egy csoportnyi kisgyerek - kormánypárti képviselők társaságában. Az Országgyűlés ugyanis úgy találta: karácsony előtt nem árt az ilyesmi. Az apróságok meglehetősen korán (mintegy fél nyolc tájban) érkeztek meg. (A képeket a gyermekek személyiségi jogai miatt nem közöljük, és nem is linkeljük be.)
Azt a rutint, hogy a Tisztelt Ház tagjai imareggelire gyűljenek, még Balog Zoltán, egykori emberierőforrás-miniszter honosította meg. Szándéka szerint ez az imareggeli kormánypárti és ellenzéki politikusoknak egyaránt lehetőséget adott volna, hogy Istenhez emeljék lelküket, és ez - a tárcavezetői hiedelem szerint - szelídebbé tette volna a honatyákat (a cél az volt, hogy ne essenek olyan ádázul egymásnak az ülésteremben). A közös politikusi imareggelik azonban kikoptak.
Emlékeztetőül: a kormánypárti politikusok előszeretettel használják különböző alkalmakon biodíszletnek a gyerekeket.
2018.12.11 08:59

Palkovics beleállt Pokorniba: eszkalálódik az oktatási háború

Publikálás dátuma
2018.12.11 08:44
Illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Pokorni szerint évente tízezer gyerek megy a lecsóba a tankötelezettség leszállítása miatt, ám az innovációs miniszter szerint aggodalomra nincs semmi ok.
A kormány mindent megtesz azért, hogy a gyerekek ne vesszenek el az iskolarendszerből, állította Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Arra, hogy Pokorni Zoltán szerint - a tankötelezettség korának Fidesz-KDNP általi csökkentése miatt - 16 évesen a gyerekek egy része „megy a lecsóba”, Palkovics úgy reagált: Pokorni Zoltánnak érdemes lenne az aktuális statisztikákat tanulmányozni. Arra a felvetésre, hogy ez Pokorni szakterülete, Palkovics csak azt válaszolta, hogy az már régen volt. Pozitív példaként említette, hogy rengeteg szakiskolás tanulónak már 14 évesen munkaszerződése van.
"Évente tízezer gyerek megy a lecsóba. Évente tízezerrel növeljük a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát"
jelentette ki nemrég Pokorni Zoltán, egykori fideszes oktatási miniszter. "A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette" - fogalmazott. Hozzátette, a korábbi kormányok sem sokat tettek a szakiskolásokért, és rengeteg pedagógus is örömmel fogadta, hogy két évvel kevesebbet kell bajlódnia a "problémás" diákokkal, de ennek súlyos ára van.
2018.12.11 08:44
Frissítve: 2018.12.11 08:45