Philip Glass befejezte Bowie-trilógiáját

Publikálás dátuma
2018.02.14. 06:50

Philip Glass eddig két szimfóniában dolgozta fel a popikon munkásságát, most az 1979-es Lodger című album szolgált új műve alapanyagául - írja a Fidelio. Az amerikai zeneszerző huszonkét év után tért vissza David Bowie-hoz. XII. szimfóniáját a londoni Southbank Centre-ben fogják bemutatni a London Contemporary Orchestra és James McVinnie orgonaművész közreműködésével. A szimfónia Bowie Lodger című berlini albumát veszi alapul, amelyen Brian Eno is közreműködött. Ez lesz Glass Bowie-trilógiájának harmadik része.

Szerző

Chagall-művek Veszprémben

Publikálás dátuma
2018.02.14. 06:49

Február 16-án nyílik a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum A színes költészete című kiállítása, amely a sokszínű és álomszerű képeiről ismert Marc Chagall alkotásaiból válogat. A 150 képből álló tárlat anyaga Thomas Emmerling műgyűjtő tulajdona.

Szerző

Jeles András új filmet forgatott

Publikálás dátuma
2018.02.14. 06:49
Fotó: Geomédia

Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező 13 év szünet után ismét nagyjátékfilmet forgatott: A rossz árnyékkal debütál az új forgalmazó, a Soldivision, amely alternatív módszereket ígér a film terjesztésében - írja a színház.org. Azt tervezi, nem mindennapi vetítési helyszíneken, a társművészeteket is bevonó különleges események kapcsol a premierekhez.

Szerző