Hercegi esküvő - Kulisszatitkok

Publikálás dátuma
2018.02.14 06:16
A királyi család egy rajongója a hercegi pár eljegyzési kártyájával
Újabb részletek kerültek nyilvánosságra Harry herceg és Meghan Markle tavaszi egybekeléséről. Azt is tudni, a pár Skóciában romantikázik Valentin napon.

Stílusosan a Twitteren keresztül tett közzé a Kensington Palota a brit és nemzetközi közvélemény figyelmét biztosan megragadó információkat a közelgő királyi esküvőről. Ahogy az ifjú pár sajtósai fogalmaztak, Harry herceg és Meghan Markle "izgatottan várják a nagy napot, melynek ünneplését meg akarják osztani a lakossággal".

A királyi család egy rajongója a hercegi pár eljegyzési kártyájával

A királyi család egy rajongója a hercegi pár eljegyzési kártyájával

Szokatlan módon szombaton, és nem hétköznap tartják az esküvőt. Nem feltétlenül republikánusok azok a britek, akiket a május 19-i időpont kihirdetése óta aggaszt, hogyan egyeztethető össze a királyi frigy és az Angol Kupa döntője a Wembley Stadionban. Ez már csak abból a szempontból is érdekes, hogy Cambridge hercege, aki várhatóan Harry tanúja lesz, az Angol Labdarúgó Szövetség elnökeként fontos szerepet tölt be az eseményen. Rendszerint ő adja át a győztes csapatnak a trófeát. Miután azonban a Szent György kápolnában megrendezett ceremónia déli harangszóra kezdődik, a meccset pedig akár délután fél 6 órára is lehet tenni, ha akar, Vilmos mind a két kötelezettségének eleget tehet.

Akármilyen modern és szuverén egyéniség is a Briliáns elmék tévésorozat egykori sztárja, nem áll ellen a kísértésnek, hogy Canterbury érseke, Justin Welby celebrálta esküvő után királyi fogatba ülve tegyen meg egy nagy kört Windsorban. Miután elmarad a szokásos nyilvános csókolózás a Buckingham-palota erkélyén, a közvélemény a hintós felvonulás során kerülhet legközelebb az addigra valószínűleg már a Sussex hercege és hercegnője címet viselő párhoz.

Windsor gazdaságának és idegenforgalmának óriási lökést ad az esküvő, az üzletek máris méltó dekoráción gondolkodva készülnek a látogatók ostromára.

Az egyházi ünnepséget és a hintós körutazást követően 800 vendég várható a Szent György teremben megtartott fogadásra, majd este az örömapa, Károly walesi herceg ad vacsorát egy újabb, mintegy hatszáz fős, a családtagokon kívül Harry és Meghan ,,szűk” baráti körét magába foglaló társaságnak. Ennek helyszíne még nem köztudott. A The Times napilap valószínűsítése szerint a Windsor Park területén található Frogmore House-ra esik majd a választás. Mindkét alkalommal hangzanak el beszédek, de ami a britek figyelmét leginkább megragadta, az az ifjú feleségnek a hagyományokkal szakító felszólalása lesz. Bár a tervek szerint Meghant 73 éves édesapja, Thomas, volt hollywoodi fővilágosító kíséri az oltár elé, a félszegnek mondott örömapa szívesen átadja közszerepléshez szokott lányának a felköszöntés dicsőségét. Markle kisasszony az ENSZ nőjogi és esélyegyenlőségi képviselőjeként számos alkalommal próbálhatta ki orátori tehetségét.

A hagyományokkal ellentétben Meghan is felszólal a vacsorán Fotók: AFP

A hagyományokkal ellentétben Meghan is felszólal a vacsorán Fotók: AFP

Visszatért a képernyőre a legendás televíziós

Publikálás dátuma
2019.03.19 14:52

Fotó: Facebook/ Endrei Judit Hivatalos Oldala
Endrei Judit a Story4 modernkori bemondónője lett.
Naponta többször, azonos időpontokban vidám összekötőszövegekkel fonja egységessé a műsorfolyamot Endrei Judit a Story4-en - írta a Bors. A legendás televíziós tizenhét éve mondott búcsút a tévézésnek, amikor a Satelit TV-től elköszönt, és mivel azóta sokat változott a televíziózás, alaposan megfontolta, igent mondjon-e a mostani felkérésre.
"Sok kérdést feltettem magamnak, mielőtt elvállaltam a feladatot. (...) Végül saját magammal győztem meg magam, hiszen évek óta hirdetem a Korhatártalanul nevű programomat, amelynek lényege, hogy ne törd azon a fejed, hogy megöregedtél. Ha a sors kesztyűt dob eléd, vedd fel!"
Endrei Judit elmondta, az évek során sok ajánlatot visszautasított, abban, hogy ezt elvállalta, segített a csatorna vezetőinek hozzáállása: nem akarják megváltoztatni, visszafiatalítani. A hatvanöt évesen is aktív és fitt műsorvezető bár gondolatban már elengedte a televíziózást, élvezi a forgatásokat.
"A stúdió világa számomra otthonos, de amíg nem néztem vissza az első felvételeket, volt bennem izgalom, hogy szeretni fogom azt, aki lettem a képernyőn."
Endrei Judit hozzátette, elfogadta, amit látott, így tudja élvezni az új munkáját, és azt reméli, hogy a nézők is szeretettel fogadják.
Endrei Judit 1976-tól bemondónőként dolgozott a Magyar Televízióban, majd több műsort - Homokóra, Ablak, TV-Híradó, Hétvége - is vezetett. 1998-ban, mivel indoklása szerint nem kapott testhezálló feladatokat, elhagyta a közszolgálati televíziót. Rövid ideig a Satelit TV-nél dolgozott, ahonnan 2002-ben állt föl. 

Nem volt sikeres M. Richárd műtétje, újraindíthatják a szívét

Publikálás dátuma
2019.03.19 10:42

Fotó: Népszava/ Draskovics Ádám
Nem sikerült az első szívműtétje a Dózsa György úti baleset egyik vádlottjának. Újabb műtét, de akár szívének újraindítása is várhat rá.
Mint megírtuk, nem volt problémamentes a súlyos szívbetegsége miatt letartóztatásából kiengedett M. Richárd szívbillentyűcsere-operációja. A Dózsa György úti gázolás egyik vádlottja korábban részletesen elmondta, hogy a komoly, 4-6 órás műtéten kettéfűrészelik és kiveszik a szívét, az sem biztos, hogy túléli, a felépülése pedig 4-5 hónapot is igénybe vehet. Az egy hete végzett műtét után M. Richárd állapota az intenzív osztályon sem javult, így rövidesen újabb beavatkozás vár rá - írta a Blikk.
"Kétszer is megnyitottak. Azóta nem áll helyre a pulzusom, 120-150 között ugrál"
Ahogy mondta, folyamatosan monitorozzák a szívét, kémiai anyagokkal is próbálkoztak az orvosok, de nem sikerült beállítani a pulzusát. Lehet, hogy újra is kell indítani a szívét - tette hozzá hétfőn M. Richárd.
2017 májusában M. Richárd a Dózsa György úton a Mercedesével jogosítvány nélkül, 130 km/órás sebességgel hajtva frontálisan ütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. Az autó, amelynek sofőrje és utasa életét vesztette, egy buszmegállóba csapódva három embert elütött. M. Richárd, aki azt állította, nem állt kábítószer hatása alatt,  az Echo TV-nek nyilatkozva fájlalta, hogy a Dózsa Györgyi úti gázolóként emlegetik, holott frontális ütközés történt.