Előfizetés

Két malomban őrlik a taxis tarifát

Publikálás dátuma
2018.02.14. 18:31
Shutterstock fotó
Az Európai Taxis Egyesület szerint a taxikon a reklám elhelyezése kiválthatja a tarifaemelést, mivel azzal plusz bevételhez juthatnak a fuvarozók.

A szervezet szerdai közleménye szerint megbeszélést tartottak a fővárossal, és megállapodtak abban, hogy nem emelik a tarifákat, mert annak nincs kidolgozott mértéke. Emellett egyetértettek abban, hogy növelni kell a taxisok bevételét, ehhez elengedhetetlenül szükséges a járműveken elhelyezett reklámok engedélyezése. Ezzel elkerülhető az áremelés.

Közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal is, amely viszont nem zárkózik el a tarifaemeléstől. A taxikon elhelyezhető reklámok engedélyezése tekintetében ugyanakkor a főváros álláspontja alapvetően változatlan, azaz a „jelenlegi egységes, letisztult megjelenést értéknek tekinti, azon nem kíván változtatni”.

Reméljük, minden világos.

Karácsony: Már papírunk van arról, hogy Orbán veje lop

Publikálás dátuma
2018.02.14. 18:18
Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték az MSZP és a Párbeszéd képviselői, hogy kiderüljön, mi volt a szerepe Orbán Viktor kormányfőnek az Elios-ügyben – mondta Karácsony Gergely a két párt közös miniszterelnök-jelöltje. A politikus szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentésének kikerülése óta már „papír van arról, hogy Orbán Viktor veje és társai bűnszövetkezetben követtek el lopásokat”.

"A jelentés szerint bűnszövetkezetben követték el a lopásokat. A miniszterelnök veje. Itt tartunk most Magyarországon" – mondta Karácsony Gergely, aki egyben ismét jelezte, hogy kezdeményezik a korrupcióellenes ügyészség felállítását, mert álláspontjuk szerint „Polt Péter legfőbb ügyész szemét kiszúrta a korrupció", ezért már nem lát.

Rárepült a gyerekekre a Fidesz

Publikálás dátuma
2018.02.14. 18:08
Forrás: Facebook/Simicskó István
A Fidesz egész egyszerűen képtelen békén hagyni a gyerekeket: most épp Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda fideszes országgyűlési képviselője és emberei elé ültették ki az őrmezei Napsugár Óvoda ovisait.

Simicskó a közösségi oldalán  azt írta: „Több mint 50 millió forintból korszerűsítettük a Napsugár Óvodát Őrmezőn. A felújítás során sor került a homlokzat utólagos hőszigetelésére, a lapostető hő-és vízszigetelésére, illetve a műanyag nyílászárók cseréjére. Nagy örömömre szolgál, hogy számos óvoda újult meg az elmúlt időszakban Újbudán, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy a jövő nemzedéke megfelelő környezetben nőjön fel.”

Nyilván a gyerekek is akartak hallani ezt-azt az energetikai korszerűsítésről - szúrta ki a bejegyzést a 444.hu, s hozzátették: bár a miniszter nem írt róla, a beruházás EU-s támogatásból valósulhatott meg. Négy óvoda energetikai korszerűsítését végzi el a következő időszakban Újbuda Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében, az „összesen 249,27 millió forint összértékű beruházást az önkormányzat a teljes egészében vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból valósítja meg - számolt be róla az önkormányzat.