Előfizetés

Phjongcshang - Jászapáti és Liu Shaolin döntős

Jászapáti Petra bejutott a döntőbe szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A szegedi sportoló az elődöntőben sokáig az utolsó pozícióban haladt, majd az utolsó körben feljött negyediknek, s egy ütközés és kicsúszás miatt végül sikerült másodikként befutnia. A döntő 13.09 órakor kezdődik.

Döntőbe jutott Liu Shaolin Sándor is a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében. Az MTK sportolója öt körrel a vége előtt az élre állt elődöntős futamában, majd visszacsúszott a második helyre, és a hátralévő szakaszon ügyesen helyezkedve megőrizte pozícióját. A szám fináléja 13.24 órakor kezdődik.

Phjongcshang 2018 - Jászapáti elődöntős

Jászapáti Petra továbbjutott, míg Bácskai Sára Luca kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpia szombati napján.

A januári Európa-bajnokságon ezen a távon bronzérmes Bácskai elképesztően nehéz futamba került, többek között két phjongcshangi bajnokkal kellett megküzdenie az 500 méteren aranyérmes olasz Arianna Fontana és a nagy pályán 1000 méteren első holland Jorien ter Mors személyében, "ráadásként" megkapta ellenfélül Sim Szuk Hit, a dél-koreaiak olimpiai és ötszörös világbajnokát.

A 18 éves magyar versenyző az első kanyarra még negyedikként fordult rá, de aztán hamar élre állt, mert az első néhány körben nem volt iram. Később a második, majd a harmadik helyre esett vissza, amikor Fontana nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Bácskai az egyik egyenesben összeakadt a japán Kikucsi Szumirével, kézzel is próbálta védeni a pozícióját - sikertelenül. A dél-koreai Sim közben a mezőny végén kicsúszott, így elszállt az esélye a továbbjutásra. A budapesti korcsolyázó egyszer kezdett komoly előzési kísérletbe, hogy visszaszerezze japán riválisától a még éppen továbbjutást érő harmadik pozíciót, de ez nem sikerült neki, onnantól pedig már nem volt ereje újabb akciót indítani. Az utolsó körben pedig a kazah Kim Iong is elment mellette. Ennek ugyanakkor nem volt jelentősége, mert a bírók utólag kizárták. "Nagyon elfáradtam a végére, de kiadtam magamból mindent. Belül nem éreztem szabálytalannak magamat, de visszanéztem, és jogos döntést hoztak" - értékelt Bácskai.

Jászapáti Petra egyáltalán nem volt megilletődve attól, hogy a legjobb dél-koreai és orosz gyorskorcsolyázó mellett egy kínai riválist is kapott. Eleinte a 4-5. helyen korcsolyázott, majd egy ritmusváltással egészen a második pozícióig jött fel. Egy körrel később pedig a kínai Li Csin-jü elé került, ekkor már csak hét kör volt hátra. Hosszú körökön át húzta a tempót, fárasztotta ellenfeleit, s végül csak a hazai közönség buzdítását élvező, hatszoros világbajnok Csoj Min Dzsong tudta őt megelőzni, a négyszeres Európa-bajnok Szofija Proszvirnova pedig kiesett.

Távozik a sikeredző Győrből

Publikálás dátuma
2018.02.17. 11:05
FOTÓ: Molnár Ádám
Nem hosszabbítja meg szerződését Ambros Martín, a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezetőedzője - írja az atv.hu.

A klub honlapjának beszámolója szerint a spanyol tréner a Vasas felett aratott idegenbeli pénteki sikert követően tájékoztatta a klub vezetését és a játékosokat döntéséről.

"Ahogy azt pár hónappal ezelőtt a szurkolói ankéton elmondtam, a döntésemet úgy hozom meg, hogy az a csapat érdekét szolgálja. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy a szívem a maradás mellett szavazott, de az eszem mást diktált" - mondta Martín, aki hozzátette, élete legnehezebb döntését hozta meg.

"Az elmúlt hat évben rengeteget kaptam a klubtól, a játékosoktól, valamint a szurkolóktól és a győriektől is, ám úgy érzem, most eljött az ideje a változásnak" - fogalmazott a tréner, aki 2012 óta irányítja a Győrt, s a többi között 3 Bajnokok Ligáját, 3 magyar bajnoki címet és 4 Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett az együttessel.

A Győri Audi ETO KC vezetése elfogadta a tréner döntését, és tudomásul veszi azt.

Kapcsolódó
Győrben nem elvárás a BL-címvédés