A parlamenten kívül is harcolna a Momentum

"A mi generációnk úgy nőtt fel, hogy ha megnyom egy gombot, akkor az működik, és nem megígéri, hogy működni fog" – jelentette ki Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pártja budapesti kampánynyitó rendezvényén. A jelenlegi politikai osztályt végig ostorozó pártelnök számos újdonsággal próbálta meglepni a közönségét, bár némelyik nem váltott ki túl nagy lelkesedést.

Fekete-Győr például a mintegy százötven szimpatizánsnak Szegeden tartózkodva, hologramként megjelenítve mondta el beszédét, a rendezvény végén pedig mindenki kapott egy prizmát, amelyet az okostelefon képernyőjére helyezve és a megfelelő videót elindítva, 3D-ben élhette újra Fekete-Győr beszédét.

Az ötlet egyébként annyira nem volt hatásos, a tizedik sorból például csak egy átlagos kivetítő élményét adta a hologram, több néző pedig megjegyezte a rendezvény végén, hogy azért jobb lett volna, ha a pártelnök személyesen tüzeli a pártot.

Fekete-Győr András egyébként beszédében valamelyest arra is felkészítette a szimpatizánsokat, hogy nem jutnak be az országgyűlésbe.

„A Parlamentbe készülünk, készen állunk egy jobb kormányzásra, de készen kell állni egy mozgalmi politikára is, amely a parlamenten kívülről szorítja ki a hatalomból a Fideszt” – fogalmazott, egyben azt is felvetve, hogy ha nem lesz kormányváltás, „akkor vajon ugyanazzal az ellenzékkel akarunk nekimenni a következő négy évnek?”

A pártelnök szerint, amikor valaki azon gondolkodik, melyik pártra szavazzon, nem szabad a teljes egyetértést keresni. „Nem kell mindenben egyetértenünk, a kedvenc előadóitoknak is van rossz számuk, a kedvenc csapatotokban is van olyan játékos, akit nem szerettek, és a kedvenc sorozatotokban is van rossz epizód – hozott példákat.

Hosszan sorolta az elmúlt évben elért eredményeket, az olimpia megakadályozását, tüntetéseket, valamint a korrupcióellenes törvény elfogadásának kikényszerítését. Állítása szerint egy év alatt 1500 tagjuk és mintegy 100 helyi szervezetük lett, „a szakértők szerint ”pedig az övék lett „a legjobb választási program”.

Úgy vélte, a pártnak nem csak 106 jelöltje, hanem kétmillió potenciális támogatója van, akik politikai árvák. „Elegük van a korrupcióból és a tehetetlen ellenzékből” – mondta.

Fekete-Győr András szerint a mostani választásnak az a tétje, hogy vagy leváltják a Fideszt, vagy végleg szétszéled és külföldre megy ez a generáció. Ígéreteikből is felvázolt néhányat, szerinte például elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor az összeszerelők országává akarja tenni az országot. Egy 50 ezer forintos telefonból mindössze 10 ezer jut a munkásoknak, 40 ezer a termék kitalálójának – mutatott rá.

„Emlékeztessétek erre apukátokat!” - Amikor megbízik bennetek, hogy beállítsátok a GPS-t, akkor később is megbízik majd bennetek, mert mi már tudjuk, merre kell menni – mondta.

A jelenlévők egyébként a legújabb zenékkel hangolódtak az eseményre, és szemmel láthatóan a huszonéves korosztály jelent meg. A rendkívül rövid, mindössze félórás rendezvény után végül sokan úgy döntöttek, hogy elmennek bulizni.   

2018.02.17 21:23

Leléptették a tisztifőorvost

Publikálás dátuma
2018.11.20 20:42

Fotó: /
Információink szerint kedden fölmentette tisztifőorvosi posztjáról Kovács Attilát, Kásler Miklós humán miniszter.
Úgy tudjuk: a szakember a főosztályvezetőként egyelőre maradt az államigazgatásban. Október elsején kezdte meg működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amelynek vezetésével országos tisztifőorvosként Kovács Attilát bízta meg a miniszter. Egyebek mellett az ő feladata lett volna tiszti főorvosként koordinálni az új népegészségügyi program elkészítését. A miniszter és Kovács Attila augusztus közepén közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy ősztől indul, és a következő két évben mintegy 2,4 millió 50 és 70 év közötti férfi és nő vesz majd részt. A komplett szűrési program végig viteléhez szükséges feltételek biztosításával azonban még mindig adós a szakpolitika.
Szerző
Témák
váltás
2018.11.20 20:42

A Gruevszki-kormányzás áldozatainak is menedékjogot kérnének

Publikálás dátuma
2018.11.20 19:50

Fotó: AFP/ ROBERT ATANASOVSKI
Olyan elbánást kérnek a menekültügyi eljárásban, mint amiben a volt miniszterelnök részesült.
Egy macedón civil szervezet, a „Zöld Nagyító”, amely önmeghatározása szerint elkötelezett a jogállamiság mellett, arra szólítja fel azokat, akik Nikola Gruevszki kormányától szenvedtek el visszaéléseket, hogy ők is kérjenek menedékjogot Magyarországon – vette észre a 24.hu. Közleményüket azoknak címzik, akiket a különleges erők brutálisan letartóztattak, semmibe vették az ártatlanságuk vélelmét, alaptalanul tartották őket őrizetben, nem részesültek tisztességes tárgyalásban, bizonyíték nélkül ítélték el őket és egyéb módon igazságtalan elbánásban részesültek. A szervezet azt kéri az érintettektől, hogy jelentkezzenek telefonon vagy irodáikban, ők pedig segítenek a szükséges dokumentáció összeállításában. Azt írják, ugyanolyan elbánást kérnek a menekültügyi eljárásban, mint amiben a volt miniszterelnök részesült.
„A demokratikus Magyarország mindannyiunkkal ugyanúgy járjon el, mint Nikola Gruevszkivel!”
– írják a közleményben.

Őrizetbe vették Gruevszki unokatestvérét

A 24.hu azt írja, szökés veszélye miatt őrizetbe vették a macedón belső elhárítás volt vezetőjét, Szaso Mijalkovot, aki a Magyarországra szökött volt miniszterelnök, Nikola Gruevszki unokatestvére. A Makfax szerint a különleges ügyészi hivatal közölte: megelőző intézkedésként kérték a bíróságot, hogy rendelje el Mijalkov harmincnapos őrizetét. Ezzel ő a harmadik őrizetbe vett volt kormánytisztviselő Kiril Bozsinovszki és Mile Janakieszki után – előbbi a kormány főtitkára, utóbbi közlekedési és kommunikációs miniszter volt Gruevszki kormányzása idején.

2018.11.20 19:50
Frissítve: 2018.11.20 21:56