Tizenhárom évet kapott az exgólkirály

13 év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla a Kaposvári Rákóczi hajdani csatárát. Az exfocista gyilkolt meg és rabolt ki egy 72 éves asszonyt 2012 májusában Kaposváron.

Az 52 éves egykori labdarúgót, aki a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején a Rákóczi csatáraként ontotta a gólokat, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt állította bíróság elé öt éve a Somogy megyei főügyészség, miután a vád szerint 2012 májusában meggyilkolta és kirabolta egykori szállásadóját, egy 72 esztendős asszonyt.

A súlyos anyagi gondokkal küzdő Gy. Tibor már albérletét sem tudta fizetni, s amikor 2012. május 25-én javítanivaló ruháival felkereste az idős nőt, hirtelen rátámadt, megütötte, egy késsel háromszor hasba és mellbe szúrta, majd átkutatta a lakást, és a talált kevéske pénzzel távozott. Az asszony, aki nyelvcsonttörést is szenvedett, csendesen elvérzett. A Kanizsai utcai kamera rögzítette, hogy a gyilkosság idején arrafelé sétált, ezt először elismerte, később azonban letagadta. A kezén talált sérülést szilvaszedéssel magyarázta – májusban -, a véres cipőjére és ruhájára viszont nem akadt indoka, a rendőröket pedig kényszervallatással és szakszerűtlen DNS-vétellel vádolta meg. A Kaposvári Törvényszék, miután „a DNS-vizsgálathoz szükséges körömminta levételekor nem készült jegyzőkönyv" kizárta a DNS-szakértők jelentését a bizonyítékok közül – noha a késen és áldozata körme alatt is megtalálták egyedi genetikai kódját –, és bizonyítottság hiányban felmentette a hajdani futballistát.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla 2014 áprilisában hatályon kívül helyezte a törvényszék felmentő ítéletét. Az ügy így visszakerült Kaposvárra, ahol semmilyen új körülmény nem merült föl, és az ítélet sem változott. Az ítélőtábla 2015 áprilisában ismét hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, ezúttal megalapozatlanságra hivatkozva, Kaposvár helyett Pécset jelölte ki az új tárgyalás helyszínének. Ott két év után született meg az új ítélet: a bíró megállapította a nyereségvágyból elkövetett emberölést, s tizenöt év fegyházra ítélte a hajdani csatárt. A letartóztatásáról szóló tárgyalás alatt a futballista elhagyta a bíróságot, így elfogatóparancsot adtak ki ellen. Később előkerült. A hajdani focista az ítélőtáblán is tagadta bűnösségét, a grémium azonban nem talált körülményt, mely megcáfolta volna, hogy ő követte el a gyilkosságot, így elítélte, de büntetését az időmúlásra hivatkozva csökkentette két esztendővel. A verdikt jogerős.

Hét körözés volt érvényben az 50 éves nő ellen

Publikálás dátuma
2019.02.23 13:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A budapesti nyomozók elfogták azt a középkorú nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 22-én 14 óra 50 perckor igazoltatták egy autó utasát Budapest XX. kerületében. Az igazoltatás során a nő nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára - közölte a police.hu.   A nyomozók megállapították, hogy az 50 éves budapesti L. Rózsát több budapesti rendőrkapitányság, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság is több bűncselekmény miatt körözte. A nyomozók a nőt előállítását követően átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg. ​  

Villamosmegállóban landolt egy autós a Nagykörúton (fotó)

Publikálás dátuma
2019.02.23 11:38

Fotó: BKK / Facebook
Baleset történt a budapesti Nagykörúton a Király utcánál, közölte közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési központ szombat reggel. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
A balesetről részleteket ugyan nem tettek közzé, de egy képet igen. Ezen az látszik, hogy egy autós valahogy a villamosmegállóba hajtott, és ott félig az utasoknak szánt részen, félig a sínen megállt.
Frissítve: 2019.02.23 12:04