Tizenhárom évet kapott az exgólkirály

13 év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla a Kaposvári Rákóczi hajdani csatárát. Az exfocista gyilkolt meg és rabolt ki egy 72 éves asszonyt 2012 májusában Kaposváron.

Az 52 éves egykori labdarúgót, aki a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején a Rákóczi csatáraként ontotta a gólokat, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt állította bíróság elé öt éve a Somogy megyei főügyészség, miután a vád szerint 2012 májusában meggyilkolta és kirabolta egykori szállásadóját, egy 72 esztendős asszonyt.

A súlyos anyagi gondokkal küzdő Gy. Tibor már albérletét sem tudta fizetni, s amikor 2012. május 25-én javítanivaló ruháival felkereste az idős nőt, hirtelen rátámadt, megütötte, egy késsel háromszor hasba és mellbe szúrta, majd átkutatta a lakást, és a talált kevéske pénzzel távozott. Az asszony, aki nyelvcsonttörést is szenvedett, csendesen elvérzett. A Kanizsai utcai kamera rögzítette, hogy a gyilkosság idején arrafelé sétált, ezt először elismerte, később azonban letagadta. A kezén talált sérülést szilvaszedéssel magyarázta – májusban -, a véres cipőjére és ruhájára viszont nem akadt indoka, a rendőröket pedig kényszervallatással és szakszerűtlen DNS-vétellel vádolta meg. A Kaposvári Törvényszék, miután „a DNS-vizsgálathoz szükséges körömminta levételekor nem készült jegyzőkönyv" kizárta a DNS-szakértők jelentését a bizonyítékok közül – noha a késen és áldozata körme alatt is megtalálták egyedi genetikai kódját –, és bizonyítottság hiányban felmentette a hajdani futballistát.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla 2014 áprilisában hatályon kívül helyezte a törvényszék felmentő ítéletét. Az ügy így visszakerült Kaposvárra, ahol semmilyen új körülmény nem merült föl, és az ítélet sem változott. Az ítélőtábla 2015 áprilisában ismét hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, ezúttal megalapozatlanságra hivatkozva, Kaposvár helyett Pécset jelölte ki az új tárgyalás helyszínének. Ott két év után született meg az új ítélet: a bíró megállapította a nyereségvágyból elkövetett emberölést, s tizenöt év fegyházra ítélte a hajdani csatárt. A letartóztatásáról szóló tárgyalás alatt a futballista elhagyta a bíróságot, így elfogatóparancsot adtak ki ellen. Később előkerült. A hajdani focista az ítélőtáblán is tagadta bűnösségét, a grémium azonban nem talált körülményt, mely megcáfolta volna, hogy ő követte el a gyilkosságot, így elítélte, de büntetését az időmúlásra hivatkozva csökkentette két esztendővel. A verdikt jogerős.

2018.02.21 06:16

Gyerekek sérültek súlyosan egy szánkóbalesetben - Elakadt a mentő a hóban

Publikálás dátuma
2018.12.16 17:45
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
Gyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Csámpai Attila elmondta, a mentők kérték a katasztrófavédelem segítségét. A gyermekek olyan helyen voltak, ahol csak gyalogosan lehetett őket megközelíteni. Az egyik mentőautó is elakadt a hóban. A mentők tájékoztatása szerint a gyermekek mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek - közölte a szóvivő.
2018.12.16 17:45

Lopott rendszámmal, fizetés nélkül tankolt - Ezt a férfit keresi a rendőrség

Publikálás dátuma
2018.12.16 10:14

Fotó: police.hu/
A Győri Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
rendőrség tájékoztatása szerint 2018. november 27-én éjszaka ismeretlen elkövető Győrben, a Kovács Margit utcában egy parkoló személygépkocsiról leszerelt és ellopott egy rendszámtáblát. A lopott hatósági jelzést ezt követően egy szürke színű Skoda típusú gépkocsin elhelyezve, egy győri üzemanyagtöltő állomáson tankolt 2 óra 35 perc körül, majd fizetés nélkül elhajtott. A fizetés nélkül tankoló férfiről a biztonsági kamera felvételt készített. 
  A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
Témák
lopás
2018.12.16 10:14
Frissítve: 2018.12.16 10:34