Tizenhárom évet kapott az exgólkirály

13 év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla a Kaposvári Rákóczi hajdani csatárát. Az exfocista gyilkolt meg és rabolt ki egy 72 éves asszonyt 2012 májusában Kaposváron.

Az 52 éves egykori labdarúgót, aki a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején a Rákóczi csatáraként ontotta a gólokat, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt állította bíróság elé öt éve a Somogy megyei főügyészség, miután a vád szerint 2012 májusában meggyilkolta és kirabolta egykori szállásadóját, egy 72 esztendős asszonyt.

A súlyos anyagi gondokkal küzdő Gy. Tibor már albérletét sem tudta fizetni, s amikor 2012. május 25-én javítanivaló ruháival felkereste az idős nőt, hirtelen rátámadt, megütötte, egy késsel háromszor hasba és mellbe szúrta, majd átkutatta a lakást, és a talált kevéske pénzzel távozott. Az asszony, aki nyelvcsonttörést is szenvedett, csendesen elvérzett. A Kanizsai utcai kamera rögzítette, hogy a gyilkosság idején arrafelé sétált, ezt először elismerte, később azonban letagadta. A kezén talált sérülést szilvaszedéssel magyarázta – májusban -, a véres cipőjére és ruhájára viszont nem akadt indoka, a rendőröket pedig kényszervallatással és szakszerűtlen DNS-vétellel vádolta meg. A Kaposvári Törvényszék, miután „a DNS-vizsgálathoz szükséges körömminta levételekor nem készült jegyzőkönyv" kizárta a DNS-szakértők jelentését a bizonyítékok közül – noha a késen és áldozata körme alatt is megtalálták egyedi genetikai kódját –, és bizonyítottság hiányban felmentette a hajdani futballistát.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla 2014 áprilisában hatályon kívül helyezte a törvényszék felmentő ítéletét. Az ügy így visszakerült Kaposvárra, ahol semmilyen új körülmény nem merült föl, és az ítélet sem változott. Az ítélőtábla 2015 áprilisában ismét hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, ezúttal megalapozatlanságra hivatkozva, Kaposvár helyett Pécset jelölte ki az új tárgyalás helyszínének. Ott két év után született meg az új ítélet: a bíró megállapította a nyereségvágyból elkövetett emberölést, s tizenöt év fegyházra ítélte a hajdani csatárt. A letartóztatásáról szóló tárgyalás alatt a futballista elhagyta a bíróságot, így elfogatóparancsot adtak ki ellen. Később előkerült. A hajdani focista az ítélőtáblán is tagadta bűnösségét, a grémium azonban nem talált körülményt, mely megcáfolta volna, hogy ő követte el a gyilkosságot, így elítélte, de büntetését az időmúlásra hivatkozva csökkentette két esztendővel. A verdikt jogerős.

Szerző

Csomaglopás - Megtörtént az első vádemelés

Publikálás dátuma
2018.02.21. 06:15
Fotó: Shutterstock

Vádat emelt az ügyészség egy 36 éves rakodómunkás ellen, aki két hónapja egy utas poggyászából ellopott 220 eurót - írja az index.hu.

A vádirat szerint a férfi 2017 tavasza óta dolgozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mint rakodó. A férfi december 15-én az esti órákban egy London-Budapest járaton a kirakodás közben a gép rakterében felnyitotta az egyik utas bőröndjét, és ellopott 220 eurót. Az ügyészség a férfit kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja.

Ez az első vádemelés a ferihegyi poggyászlopások ügyében. A rendszeressé váló fosztogatás miatt az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium február elején soron kívüli ellenőrzést rendelt el a reptéren, a rendőrség pedig a helyszínen ellenőrzi a rakodást. Ennek ellenére nem állt le a fosztogatás, Babos Tímea teniszező Dohában vette észre, hogy kinyitották a bőröndjét és kiloptak belőle néhány dolgot, múlt pénteken pedig a rendőrök fogtak el egy munkást, aki egy bőröndöt háromszor is kinyitott. Korábban Dél-Korea nagykövetsége adott ki figyelmeztetést a ferihegyi maffia miatt.

Szerző

A jéghideg Dunából mentettek ki egy nőt a rendőrök Budapesten

Publikálás dátuma
2018.02.20. 16:32
Forrás: police.hu

A BRFK Tevékenység-Irányítási Központjába 11 óra 18 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten, az Akadémia utca magasságában egy embert sodor a Duna - számolt be az esetről honlapján a rendőrség. 

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei azonnal a bejelentésben megjelölt Dunaszakaszra mentek, ahol megtalálták a sodródó nőt, akit behúztak a motorcsónakba és megkezdték újraélesztését.

A rendőrök értesítették a mentőszolgálatot és a sikeres újraélesztést követően átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Szerző