Előfizetés

Meghitten ölelgette egymást Orbán és a részeg köztisztasági szakember

Publikálás dátuma
2018.02.21. 16:31
Forrás: Facebook / Orbán Viktor
Ha a magyar ember fogyaszt, azt a miniszterelnök elégedett kacajjal konstatálja.

Orbán Viktor kampányolt egyet Nyitrai Zsoltnak Egerben, segített neki aláírásokat gyűjteni a jelöltséghez, az útról pedig csodálatos videó készült a kormányfő Facebookjára.

A 444 írta meg, hogy amik a felvételen látszódnak, azok nem a hivatalos ívek, vagyis egy fideszes gyártmányú lapot is kitöltenek – ezeken egyébként jól látszanak a Nyitrainak aláíró szereplők személyes adatai is. A másik, amit meg a Magyar Nemzet írt, hogy a spontán családlátogatások főszereplői önkormányzati referensek, államilag kitüntetettek, ismert helyi fideszesek. Kivéve egy meglepetésszereplőt, aki 1:30-nál baktat be az imázsfilmbe, és őszinteségét a köteles megilletődöttség és tisztelet sem tudja tompítani. 

Tarlósnak is sok a Margitszigetre szánt hatalmas stadion

Publikálás dátuma
2018.02.21. 15:24
Fővárosi látkép: egyik oldalon a Margitsziget, és vele szemben a Parlament - Népszava fotó
Törvény született arról, hogy kilenc emelet magas teniszstadion épül a Margitsziget közepén, méghozzá kiemelt beruházásként, a hatósági engedélyeztetés megkerülésével. A főpolgármester kiakadt, olvasható az Index.hu oldalán.

„Kedd este tudtam meg, hogy egy ilyen törvény született, és azonnal beszéltem a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével, valamint két miniszterrel” – válaszolta Tarlós István főpolgármester az Index megkeresésére. Abban maradtak, hogy teljes félreértés szülte azt a jogszabályt, amit a parlament elfogadott: ugyan épülhet teniszstadion a szigeten, de nem olyan és nem úgy. A törvényt ebben a formában nem hajtják végre, sőt, a létesítmény terveiről a fővárosi közgyűlésnek is döntenie kell majd.

Az Országgyűlés kivételes eljárásban fogadta el kedden a Margitszigetre szánt, 10 milliárd forintos, minimum 14 500 négyzetméter alapterületű, 26 méter magas teniszstadion építéséről szóló törvényt. A javaslatot Szűcs Lajos fideszes képviselő terjesztette elő: szerinte a hazai tenisz szempontjából elengedhetetlen, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megépüljön a margitszigeti versenyközpont – tudósít az MTI.

"Elalibizték": rossz néven keresték a magyar hatóságok Pharaont

Publikálás dátuma
2018.02.21. 13:30
Demeter Márta, országgyűlési képviselő: „elalibizték” Pharaon ellenőrzését. Fotó: Molnár Ádám
Pontosan tudták, hogy hívják az üzletembert, mégis más néven keresték Ghaith Pharaont, mondta Demeter Márta korábbi iratbetekintése kapcsán a Magyar Nemzetnek.

„Valamilyen rejtélyes oknál fogva rossz nevet használtak a magyar hatóságok, amikor a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi milliárdos után kutakodtak. Bár a tavaly januárban elhunyt üzletember teljes neve Ghaith Rashad Mahmoud Pharaon volt, őt mégis »Mustapha« néven keresték a hazai körözési nyilvántartási rendszerben” – mondta a lapnak az LMP-s Demeter Márta. A képviselő ezt újabb jelnek tartja, hogy „elalibizték” Pharaon ellenőrzését a magyar hatóságok.

Pharaon annak ellenére találkozhatott Orbán Viktorral, vehetett ingatlant a miniszterelnök szomszédságában, és kaphatott hazánkban tartózkodási engedélyt, hogy az Interpol és az FBI is körözte „terrorizmus finanszírozásáért”. Emellett Pharaon nemcsak, hogy ötször járt Magyarországon anélkül, hogy a hatóságok letartóztatták volna, de ügyvédjén, Abu Namouson keresztül még közös cége is volt a magyar állammal.

A teljes cikk itt olvasható.