Pjongcsang - Tóth Ivett rockzenére korcsolyázott

Publikálás dátuma
2018.02.21. 19:35

Tóth Ivett rövidprogramjában AC/DC zenékre mutatta be a gyakorlatát, az internetezők pedig imádták produkcióját. A képre kattintva galéria nyílik! 

A pjongcsangi téli olimpián szerdán mindössze egy magyar mutathatta meg tudását. Tóth Ivett 23. lett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában, így holnap bemutathatja kűrjét. A 19 esztendős magyar az AC/DC rockzenekar Back in Black, valamint Thunderstruck című számaira mutatta be produkcióját, ami már csak azért is kuriózumnak számított, mert a legtöbb versenyző valamilyen komolyzenére adta elő rövidprogramját.

"Bátor szerettem volna lenni, ez sikerült. A kűr örömjáték lesz" – nyilatkozta a magyar versenyző, aki szombaton a Carmenre fog korcsolyázni. A fiatal műkorcsolyázónő a helyszínen a nézőket is megmozgatta, aztán nagyon hamar kiderült, hogy a világ más részein is óriási rajongótábora akadt. A Twitteren számos bejegyzés, valamint több cikk is született a magyar produkcióról, volt olyan hozzászóló, aki azt írta, nem követi ugyan a korcsolyázást, de Tóth Ivett kűrjét imádta.

Ami a magyarok szombati programját illeti, rövidpályás gyorskorcsályában ismét éremért szoríthatunk. Magyar idő szerint 11 óra után nem sokkal Liu Shaolin Sándor lesz érdekelt az 500 méteres versenyszám első negyeddöntőjében. Az MTK kiválósága négy riválissal küzd az elődöntőbe jutásért. A 22 esztendős magyar egy-egy kínai, orosz, lengyel és kazah ellenfelet kapott, s a hármas pályáról startolhat.

Öccse, Liu Shaoang az utolsó futamba nyert besorolást, ahol a bírói továbbjuttatásoknak köszönhetően szintén öten állnak rajthoz. Legnagyobb ellenfele az 1500 méter újdonsült olimpiai bajnoka, Lim Hjo-jun lehet, aki az egyes, míg Shaolin a kettes pályáról startolhat. A futamban még két holland és egy kazah rivális lesz.

Az urak után a hölgyek vehetik birtokba a jeget, az 1000 méteres negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem. Keszler Andrea az utolsó futamba nyert besorolást, ahol szintén négy ellenfele lesz. A 28 éves magyar a hármas pályáról startol, ugyanakkor rendkívül erős ellenfelekkel küzd majd a továbbjutásért.

A versenynapon a két egyéni versenyszám mellett megrendezik a férfiak 5000 méteres váltószámának döntőjét is, ahol a magyar csapat is érdekelt lesz.

Vonn csak harmadik lett
Lindsey Vonn évek óta arra készült, hogy 2010 után megszerezze második olimpiai aranyérmét, azonban legerősebb számában, a lesiklásban csak harmadik lett. „Mindenki támadott és én is beleadtam mindent, de ez most kevés volt. De tudják mit? Egy éremre büszke lehet az ember és én büszke vagyok a teljesítményemre – mondta Vonn a verseny után, aki a célbeérkezés után teljesen összetört, sírva fakadt, úgy vigasztalták a csapatából.
A minden bizonnyal utolsó olimpiáján szereplő, 33 éves Vonn minden idők legidősebb síbajnoka lehetett volna. A világkupában 81 győzelmével csúcstartó, olimpián viszont ez csupán a harmadik dobogós helyezése. Korábban a 2010-es vancouveri olimpián lesiklásban győzött, szuperóriás-műlesiklásban pedig harmadik lett.

A magyarok programja:

Csütörtök:

11.00 Rövidpályás gyorskorcsolya férfi 500 m negyeddöntő (elődöntő 11.42, döntő 12.13) Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor

11.14 Rövidpályás gyorskorcsolya női 1000 m negyeddöntő (elődöntő 11.51, döntő 12.26) Keszler Andrea

12.52 Rövidpályás gyorskorcsolya 5000 m váltó döntő Magyarország

Péntek:

02.00–06.10 Műkorcsolya nők döntő Tóth Ivett

11.00–12.55 Gyorskorcsolya férfi 1000 m döntő Nagy Konrád

Szerző

Csendrendelet futball-vb miatt feloldva

Publikálás dátuma
2018.02.21. 16:07
Fotó: Shutterstock

Feloldják a csendrendeletet az oroszországi labdarúgó-világbajnokság idejére Németországban, erről döntött ma a Bundeskabinett. Ez azt jelenti, hogy a torna idején este 22 óra után is lesz lehetőség a mérkőzések megtekintésére óriáskivetítőkön, közterületeken. Ezek a public-viewing események nagy népszerűségnek örvendenek Németországban, futballszurkolók százezrei választják egy-egy nagy futballeseménynél ezt a meccsnézési formát.

"A találkozók közös megtekintése a szabad ég alatt hozzátartozik egy világ- vagy Európa-bajnoksághoz" - mondta Barbara Hendrciks, környezetvédelmi miniszter. "És gólt megünnepelni is szabad 22 óra után" - tette hozzá a Twitteren Steffen Seibert kormányszóvivő. A határozatot még a Bundestagnak is jóvá kell hagynia, de ez várhatóan csak formalitás lesz.

A Der Spiegel cikke szerint normális körülmények között este nem lehet olyan tevékenységet végezni, amelynek hangereje meghaladja az 55 decibelt. A közös meccsnézés ennél sokkal nagyobb zajjal jár.

A települések önkormányzatainak azonban megmarad a lehetőségük korlátozó intézkedések meghozatalára, ha a helyi lakosság ezt kéri. Az oroszországi vb június 14-től július 15-ig tart.

Szerző

Új edzőre lelt a Wolfsburg

Publikálás dátuma
2018.02.21. 06:58

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő VfL Wolfsburg bejelentette, megállapodott Bruno Labbadiával, aki 2019 nyaráig írt alá szerződést a klubbal. Mint beszámoltunk róla, Martin Schmidt, a csapat korábbi vezetőedzője hétfőn mondott le posztjáról, mivel nem akart további feszültséget a személye miatt.

Szerző
Témák
Wolfsburg