Előfizetés

Kocsis Máté belelát az ellenzék fejébe: csak ő normális

Publikálás dátuma
2018.02.23. 10:17
Kocsis Máté. Fotó: Tóth Gergő
Józsefváros testületi ülésén Soros Györgyről vitáztak épp a politikusok, mikor a kerület polgármestere végső érvével előállt: aki ellentmond neki és a Fidesznek, az nem normális - tudósít a hvg.hu.

Személyeskedésbe, az elmeállapot megkérdőjelezésébe torkollott a VIII kerületi testületi ülés. Az ellenzéki Erőss Gábor vívta ki Kocsis Máté polgármester haragját, azzal, hogy szóba hozta, az egészségügy minősíthetetlen állapota miatt naponta halnak meg emberek, a sorosozás pedig csak szemfényvesztés, ami erről és ehhez hasonló, valós problémákról terelné el a figyelmet.

Kocsis válaszul leszögezte: aki szerint a Fidesz kormányzása miatt történnek olyan halálesetek, mint például Vathy Zsuzsáé, az nem "normális". Bővebben is kifejtette:

"Majd ha egyszer eljön az a pillanat, amikor nem kell feltétlenül együtt dolgoznunk, akkor én átadok önnek majd egy dokumentumot négyszemközt, hogy olvassa el. Én készíttettem önről egy pszichológiai átfogó elemzést, és ezt csak önnek majd oda fogom adni. Figyelembe vettük egyébként a Facebook-bejegyzéseit, az írásmintáját, a felszólalásait, a hanghordozását, sok mindent, olvassa majd el, fantasztikus."

Az ülésről videó is készült, a sértegetések másfél óra után következnek.

Tragédia Veronában - Elmeorvoshoz küldték az áldozatok hozzátartozóit

Publikálás dátuma
2018.02.23. 09:40
Fotó: AFP
Elmeorvosi vizsgálatra küldi a biztosító a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozóit - írta a Blikk.

A tesztben  ízléstelen és felkavaró kérdéseket tettek fel a testvérüket, gyermeküket elvesztett családtagoknak - számolt be egy gyászoló. Korábban a biztosító már kért pszichológiai szakvéleményt a hozzátartozóktól, akik ezt a kártérítési igényükkel együtt be is nyújtották. "A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki" – mondta el a lapnak egy másik családtag, aki hozzátette: "Természetesen próbálunk együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászunkra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel."

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nem kívánt reagálni, korábbi közleményük szerint kiemelten kezelik az ügyet. A lap megkeresésére ugyanezt írta az érintett biztosító is, valamint azt, hogy a biztosítási titokra tekintettel nem közölhetnek részleteket. Dr. Kosdi Kornél ügyvéd szerint peren kívüli eljárásnál a sérelemdíj megállapításához a biztosító kérhet pszichológiai véleményt, amelynek eredményét az általa választott elmeorvossal is felülvizsgáltathatja.

A 2017. január 20-án éjjel Verona közelében történt buszbalesetben a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárai közül tizenheten meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A kormány azonnali MNB-vizsgálatot kér

A kormány a pénzügyi felügyeletet ellátó MNB-hez fordul és azonnali vizsgálatot kér. 

"Felháborítónak tartjuk", hogy a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó - áll a Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára által jegyzett közleményben. 

Drágult a gázolaj

Publikálás dátuma
2018.02.23. 09:20
Illusztráció: Népszava
Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken Mol Nyrt.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 359 forintra nőtt, a benziné 351 forint maradt.

Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott, amikor benzin és a gázolaj ára egyaránt 2-2 forinttal lett kevesebb.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.