7-en a 7-ről: És még mit akarnak megetetni velünk?

Arató András

Klubrádió

Amikor a nemzet rezsijének biztosa egy különösen őszinte pillanatában elárulta a nemzet rezsijének viselői, azaz az adófizető polgárok számára, hogy szögbe nyúlt, és bár rohanhatott volna orvoshoz, de inkább megoldotta önmaga, akkor megnyugodhattunk, rendben van az egészségügy. Ugyanis ha nem nyúl, hanem lép a szögbe, akkor nem rohanhatott volna. Valahogy így.

Avar János

újságíró

Sorost. Szó szerint. Plakát, újság, tévé, rádió, vízcsap nem elegendő, az ír kisbabák megsütését és vasárnapi ebédre való feltálalását javalló Jonathan Swift-et követve, Sorost az étlapra is fel kellene tenni. Sütve, főzve, kirántva, igazi hungarikumként. A Gulliver írója illik is a magukat óriásnak képzelő törpék rezsimjéhez.

Bolgár György

rádiós újságíró

A Fidesz nyolc év óta minden áldott nap tücsköt-bogarat összehord, és megeteti velünk. Van, ami még él és mozog, akad, amit kiszárítanak, de létezik füstölt, grillezett és frissen kirántott fajta is, a lényeg az, hogy valamilyen formában lenyomják a torkunkon. Mi meg hányunk és fulladozunk. Meddig még?

Farkasházy Tivadar

Hócipő

Fazekas miniszter és Németh Szilárd állami dzsóker talán arra is felhívhatná a figyelmet, hogy mindenki óvatosan álljon a magyar váltóba beférkőzött két, részben kínai származású fiatalemberhez, mert lehet, hogy nem minden nap pörit ebédelnek nokellivel és ubisalival.

Horváth István

hírlapíró

Egy rendes rablóbanda egyszerűen csak kirabol. Ám a mi rablóbandánk hülyének is néz bennünket. Bár lehet, hogy azok is vagyunk. Megesszük még a bogarakat is, ha föltálalják nekünk hangulatvilágításos félhomályban.Tiborcz lámpák alatt.

Horváth Zoltán

újságíró

A legbiztosabb helyről tudom, hogy a választások után a kormányzat át akarja állítani Magyarországot a fényevésre. Éspedig ebből is a legkorszerűbb ledes változatra, aminek nagy előnye, hogy energia- és fénytakarékos, tehát legfeljebb a kijelölt forgalmazót hizlalja.

Veress Jenő

a Népszava főmunkatársa

A hívekkel lényegében bármit. Felhívom viszont az illetékesek figyelmét, hogy amikor e sorokat írom, éppen folyik egy aktív Soros-összeesküvés Budapesten: az I. Magyar Rovaripari Konferencia. Itt „betekintést nyújtanak a rovarok felhasználhatóságára takarmányozási és élelmiszeripari vonatkozásban a magyar piacon”. Németh Szilárd, csapj oda!

Szerző
2018.02.24 06:07

Száznál több magyar lány Facebook-profilját törte fel egy hacker

Publikálás dátuma
2018.09.18 15:16
Illusztráció
Fotó: AFP/
Legalább 133 áldozata van annak az ismeretlennek, aki személyesen beszéli rá áldozatait, hogy egy adathalász oldalon megadják felhasználónevüket és jelszavukat.
Egy amatőr hacker eddig közel 200 magyar lány Facebook- és egyben Messenger-fiókját törte fel viszonylag rövid időn belül egy nagyon átlátszó, mégis célravezető trükkel – szúrta ki a 24.hu a Makay József etikus hacker saját oldalán megjelent figyelmeztetést.
Egy új, célzottan terjedő, de meglehetősen igénytelen hackertámadási hullám indult el a „magyar” Facebookon - írja Makay. Az elkövető egy linket küld az áldozatoknak, azzal a (szó szerint idézett) szöveggel, hogy
"Szia! Bocsi a zavarásért gondoltam szólok hogy a profilképeddel más néven is fent van valaki facen. A profilt valamiért csak így engedi kintről linkelni a face, ellenőrzött linkkel"
Majd a tettes időt nem sajnálva rábeszéli áldozatait a kattintásra. Az áldozatoknak küldött link egy adathalász (phishing) weboldalra vezetett, ami a magyar users.atw.hu/fbprofile tárhelyen volt megtalálható, ezt azóta a szolgáltató letiltotta. A hacker ettől még később egy másik tárhelyre regisztrált oldalon ugyanúgy elkészítheti az adathalász felületet, ami a Facebook belépési oldalát utánozza. Az hamis lap viszont nem beléptet a közösségi oldalra, hanem elmenti a megadott e-mail címet és jelszót.
A szakember szerint a felhasználónevek és jelszavak letárolására szolgáló dokumentum látogatóként is elérhető volt, benne összesen 133 magyar lány adataival.
Az ehhez hasonló támadások kivédhetőek a kétfaktoros hitelesítés beállításával.
Ezzel a közösségi oldal a bejelentkezési kísérlet megerősítéséhez egy külön bejelentkezési kód megadását kér, melyet a felhasználó telefonszámára sms-ben küld el. Az is feltűnhet egy adathalász oldalra tévedt internetezőnek, hogy nem a megfelelő internetes cím jelenik meg a böngésző címsorában - itt például facebook.com helyett users.atw.hu/fbprofile. A valós internetes cím elrejtésére szolgáló URL-rövidítések is árulkodóak lehetnek - például ha egy bit.ly cím kattintására akarnak rávenni valakit.
Érdemes azonnal jelszót is változtatnia annak, aki úgy gondolja, adathalász támadásnak eshetett áldozatául.
2018.09.18 15:16

„Az Index jelenleg független”

Publikálás dátuma
2018.09.18 15:12

Fotó: Népszava/
A frontvonalban vagyunk, de amíg az alapítványi háttér és a főszerkesztő-választás szabadsága megmarad, megőrizzük függetlenségünket- üzent az Index főszerkesztője, Tóth-Szenesi Attila.
Az Index egyelőre őrzi függetlenségét, erre garancia az alapítványi háttér, és az is, hogy a szerkesztőség tagjai bizalmi szavazás útján döntenek arról, ki legyen a főszerkesztő – írta keddi „szolgálati közleményében” a portál jelenlegi vezetője.
Tóth-Szenesi Attila így kommentálta, hogy hétfőn kiderült, változás történt az Index mögött, a portálhoz kötődő CEMP-cégek pedig Ziegler Gáborhoz és a KDNP-s Oltyán Józsefhez kerültek.
„Hetek óta lehetett tudni, hogy valami készül körülöttünk, és a csönd most tört meg. A legfontosabb: az Index.hu Zrt. részvényei a Bodolai László irányítása alatt működő Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonában maradtak” - szögezte le a főszerkesztő, aki szerint a portál munkatársai évek óta frontvonalban érzik magukat, de a közéleti-politikai háborús viszonyok között is csak egy dolgot szeretnének: újságot írni a legjobb tudásuk szerint, „függetlenül jobboldaltól, baloldaltól, Fidesztől, MSZP-től, Jobbiktól, Vörös Hadseregtől, Wehrmachttól.”
 A főszerkesztő szerint az Index léte két alapvető dolgon múlik: kívülről nem befolyásolható szakmai munkán és azon, hogy a szerkesztőség maga dönti el, kivel szeretne vagy éppen nem szeretne dolgozni.
Ha bármilyen változás van, a lehető leghangosabban jelezzük a világnak. És ez nem csak egy ígéret. Az Index.hu szerkesztősége a mai napon létrehozott egy oldalt, ahol bármikor bárki ellenőrizheti, hogy a szerkesztőség saját álláspontja szerint hagyják-e, hogy munkáját a piaci és politikai szereplőktől, illetve a tulajdonosi befolyástól függetlenül végezze”-írta szolgálati közleményében Tóth-Szenesi Attila. 
Az oldalon egy virtuális mérőfelület látható, három fokozattal: „Az Index jelenleg: független/ veszélyben / nem független.” A mutató jelenleg a független sávban áll. 
2018.09.18 15:12