"Ezek csak cukorkák" - Chipses doboz rejtette a tablettákat (videó)

Publikálás dátuma
2018.02.25. 16:02

A pénzügyőrök és a rendőrség munkatársai több mint öt kilogramm efedrin tartalmú prekurzort találtak egy menetrend szerint közlekedő autóbuszban, Röszkén - tájékoztatott a NAV Facebook-oldalán. 

A pénzügyőrök a rendőrséggel közösen egy Szófia és Berlin között közlekedő, bolgár autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A jármű sofőrje és a 13 utas úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok tételes ellenőrzése mellett döntöttek. Valamennyi utas leszállt a buszról és saját poggyászával a vizsgálócsarnokba ment. Az egyik férfi bőröndjében a pénzügyőrök egy fatáblát találtak, amely alól, egy táskába csomagolva, többféle, felirat nélküli fehér tabletta került elő. Az ellenőrzésen kiderült, hogy az utazótáskában talált chipses dobozba is ugyanolyan fehér tablettákat rejtettek. A férfi a pénzügyőrök kérdésére zavartan úgy válaszolt, hogy ezek csak cukorkák. A csomagban lapult egy cigarettadoboz is, amelyből kábítószerezéshez való eszközt pakoltak ki a pénzügyőrök.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a több mint öt kilogramm tabletta, kábítószer előállítására alkalmas, efedrin tartalmú prekurzor. A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot, valamint a férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Szerző
Témák
Röszke NAV efedrin

Kiderült, hogy működik a kézivezérlés a közmédiában

Publikálás dátuma
2018.02.25. 13:01
Népszava fotó
Kitakart arcú sajtómunkások beszélnek arról egy külföldi televíziónak, hogy miként működik a kézi vezérlés közmédiában.

”Semmi rosszat nem lehet írni a kormányról. A politikailag kényes témákban instrukciókat kapok – mesélt a közmédiában dolgozó magyar újságíró az Al Dzsazíra televíziónak. Olyan is van, hogy az egész szöveget megkapom, nem kell csinálnom vele semmi mást, csak bemásolni. Hihetetlen az egész.”

A magyar médiahelyzetről készített riportot a 444.hu ismerteti részletesen. A két megszólaló MTVA-dolgozó is részletesen mesél a kormánymédia belső működéséről. Mindketten eltakart arccal, elváltoztatott hanggal jelennek meg a műsorban, mert azt mondták, félnek a következményektől.

„Minden kormányközeli médiánál ott ül valaki, aki továbbküldi a direktívákat, amiket a tartalmi központból küldenek ki. Nem szokták lediktálni a teljes cikket, csak pontokba szedik, hogy miket kell kiemelni."

„Eleinte még kérték, hogy mit csináljunk, most már csak üvöltenek, hogy mi nem kerülhet a hírekbe” - mondja a másik megszólaló.

Elmondásuk szerint három kulcsszó van:

  • Soros

  • migráns

  • és balliberális

Minden olyan témára ráállnak, ami ezekhez kötődik, és még az elnevezésre is mindig figyelniük kell (Soros-szervezet, Soros-egyetem, stb.)

A műsor készítői megkérdezték Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki válaszként azt az üzenetet küldte, hogy a kormány nem foglalkozik médiaügyekkel.

Szerző

"Migráncshiszti" - reagált posztjában a főorvos

Publikálás dátuma
2018.02.25. 12:37
Shutterstock illusztráció
Hétfőtől újraindul a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztályán az ellátás, ami épp orvoshiány miatt szünetel. Közben becsúszott egy migránsozás is.

Mint arról a Népszava is beszámolt: a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pénteken a honlapján jelezte, hogy orvoshiány miatt határozatlan ideig szünetelteti az ellátást az intézmény csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésén is.

Az Index írta meg, hogy a kórház megosztotta a közleményt a Facebook-oldalán is, a poszt alatt pedig megkérdezte valaki, hogy mi az indok. Egy másik hozzászóló azt írta válaszként, hogy az egy szem orvos is felmondott, majd Bohus Péter, a patológiai és kórszövettani osztályt vezető főorvos is kifejtette a véleményét: migráncshiszti.

A gyerekosztályon több külföldi származású orvos is dolgozott, a megbízott osztályvezető például dr. Abdul Gafor Faris volt. Bohus Péter egyszavas kommentjéből nem derül ki, hogy kire gondolt valójában,  a kommentelők a lemigránsozott orvos védelmére keltek.

A kórház még pénteken késő délután közzé tette, hogy az ellátás korlátozása csak hétfőig tart

Hétfőtől újra fogad betegeket a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztálya - közölte Kovács Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmény megbízott főigazgatója vasárnap este.  

Szerző
Frissítve: 2018.02.25. 20:34