Előfizetés

Az Olasz Testvérek vezetőjét fogadta Orbán Viktor

Publikálás dátuma
2018.02.28. 14:59
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Orbán Viktor miniszterelnök fogadta az Olasz Testvérek párt elnökét az Országházban. A Silvio Berlusconi pártszövetségébe tartozó jobboldali formáció vezetője, Giorgia Meloni szerint a visegrádi országok védik meg a gazdaságot a nagy spekulációtól és az európai identitást az iszlamizációtól.  

Meloni szerdán, néhány nappal az olasz parlamenti választások előtt tárgyalt Budapesten Orbán Viktor kormányfővel. A politikus még a találkozó előtt nyilatkozott a La Stampának. Giorgia Meloni közölte: látogatásával jelzést kíván küldeni az Európai Uniónak. A pártvezető nevetségesnek nevezte, hogy az olasz politikusok Brüsszelbe járnak, miközben a V4-ek európai politikája sokkal érdekesebb. Korábban Matteo Salvini, a jobbközép koalíció nagyobb pártja, az Északi Liga vezetője jelentette ki, hogy Orbán Viktor Európája az, amely neki tetszik. (MTI)Fejleszt a TEK - "Mozgó vezetési pontot" vettek

Publikálás dátuma
2018.02.28. 14:29
Népszava fotó
Mozgó irányítási központot vásárolt magának a Terrorelhárító Központ (TEK), - ahogy az Egyenruhában blogon írták - olyat,  amilyet nemigen láthattak idáig Magyarországon. A járműről készült fotók januárban szivárogtak ki. 

A blog azt állította, hogy a képeken egy szupertitkos, páncélozott kamion látható. A TEK a napokban elismerte - írja a 24.hu - , hogy a svéd Scania gyártól vásároltak egy R730-at. Az új sorozathoz tartozó kamion 52,5 millió forintba került. Ebben az árban azonban nincsenek benne azok a technikai eszközök, felszerelések, amelyeket a jármű hátsó dobozába építettek be. A blog szerint az ilyen járművek ára felmehet akár 400 millióra is. A TEK Veres Dávid I. kerületi képviselő adatkérésére válaszolva azt írta, azért szerezték be a Scaniát, hogy más rendvédelmi szervekhez hasonlóan a TEK-nek is legyen mozgó vezetési pontként használható gépjárműve. A kocsi technikai képességeiről, a páncélzatról és a kiegészítő felszerelések adatairól nem adtak információt. Arra hivatkoztak, hogy a TEK vezetőjének döntése alapján ez tíz évig nem hozható nyilvánosságra. A terrorelhárítók szerint az adatkorlátozás alapjául szolgáló közérdek nagyobb súlyú a közérdekű adatok megismerhetőségéhez fűződő érdeknél.

A portál emlékeztetett: a Pintér Sándor belügyminiszter által januárban kiadott összesítés szerint a rendőrség az Orbán-kormány 2010-es megalakulása óta összesen 56 milliárd forintot költött gépkocsi-beszerzésre. A legnagyobb keretet tavaly kapták, amikor 30 milliárdot hagytak ott az autókereskedőknél. 2017-ben egyebek mellett 832 Skodát, 580 Mercedest, 450 Suzukit, 379 darab Volkswagent és 211 Audit vásároltak.

lásd még: Félnek? - Őrülten fegyverkezik Kövér László

A Liberálisok Boross Péternek üzentek

Publikálás dátuma
2018.02.28. 14:17
Népszava fotó
A Magyar Liberális Párt - közleményük szerint - azért reagál Boross Péter Magyar Hírlapban megjelent interjújára, mert azt gondolják: mint volt miniszterelnöknek, illik odafigyelnie a kijelentéseire. ( Vagy illene, merthogy nem ez az első, lásd keretes írásunkat - a szerk.)  

A hajdani kormányfőnek a következő mondat hagyta el a száját: Európában a liberalizmus alig elviselhető ágazata érvényesül, mindenki azt mond és csinál, amit akar, a saját hazájával is szembefordulhat, így van tere Soros ténykedésének.

Meglehet, hogy a hajdani MDF-es kormányfő nem értesült sem a hódmezővásárhelyi időközi választás eredményéről, esetleg elfelejtették értesíteni őt, hogy módosult a Fidesz kommunikációja; már nem Soros és a migránsok a vezértéma, mindenesetre most érezte elérkezettnek a pillanatot, hogy belerúgjon a liberalizmusba.

Mindeközben nap, mint nap derülnek ki azok az ügyek, amelyek azt példázzák, hogy az általa favorizált Fidesz az, amely szembefordul a saját hazájával. Boross mégis úgy látja: ha nem a Fidesz nyer, a vesztébe rohan az ország. Természetesen mindenkinek joga van azt nyilatkozni, amit akar, ezt a jogot még egy volt miniszterelnöktől sem vitatjuk el, legfeljebb hozzátesszük, hogy ez a volt miniszterelnök alig elviselhető oldala.

Annyit azonban mégis fontos lenne tudnia az ország hajdani vezetőjének, hogy nem a liberalizmus az, amely elnyomja és félelemben tartja az embereket. Nem a liberalizmus az, amely gyűlöletet gerjeszt az egész országban. Nem a liberalizmus és nem a baloldaliság számít szélsőségnek. Sokkal inkább az, amit ma a Fidesz, ez a morálisan is hanyatló társaság művel.

A jelek szerint a kormánypárt attól sem retten meg, hogy egy volt miniszterelnököt felhasználva keltsen gyűlöletet. Éppen ezért felszólítjuk a Fideszt, hogy amíg még kormányoznak, hagyjanak fel az alaptalan vádaskodással, riogatással és uszítással! Reméljük, erre már egyébként is csak április 8-ig lesz lehetőségük - zárul a dokumentum.

Boross Péter és a náci fajelméletet

2015 augusztusában történt, hogy a DK kezdeményezte:  érdemtelenség címén fosszák meg a volt kormányfőt minden jelenlegi állami pozíciójától és kapott juttatásától. Mint indokolták, Boross Péter a Magyar Hírlapban gyakorlatilag a náci fajelméletet hirdette, amikor arról beszélt, hogy a bevándorlók nem az eltérő kultúrájuk, hanem a más genetikai adottságaik és különböző bőrszínük miatt jelentenek veszélyt. A magyar jobboldal volt miniszterelnöke szégyenletes szavaival nemcsak a nácizmus ideológusaival, hanem a magyar szélsőjobb fehér Magyarországot skandáló kopasz verőlegényeivel is közösséget vállalt - érvelt a - természetesen eredménytelen - indítványa mellett a Demokratikus Koalíció.