Mindenképpen átvernék a 13. havi nyugdíjat az Országgyűlésen

Publikálás dátuma
2018.03.08 12:55
Illusztráció: Népszava
Fotó: /
A Fidesz csak akkor fizet, ha szavazatmaximálási kényszerben van, az MSZP-Párbeszéd szövetség most megpróbálja elérni, hogy mindenképp járjon a 13. havi nyugdíj.

A 13. havi nyugdíj bevezetése és az igazságos, fenntartható rezsicsökkentés megvalósítása érdekében az MSZP-Párbeszéd az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi, jelentette be Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnökjelöltje abban bízik, hogy így végre kimondathatják a kormánypártokkal: a pluszpénz mindenképp jár. (Karácsony programja szerint a 13. havi nyugdíj az időskori átlagellátás összegével egyezne meg - ez most 124 ezer forint.) És ha már úgyis ülnek, akkor az MSZP-Párbeszéd egy lendülettel az általános rezsicsökkentésről is szavaztatna a Tisztelt Házzal. (Ennek lényege, hogy az átlagnál kevesebbet fogyasztóknál 30 százalékkal csökkenne a gáz ára, illetve 10-10 százalékkal a távfűtés és a villany tarifája.

1 millió

idős ember él 100 ezer forint alatti összegből, Karácsony százezer forintra emelné a "legkisebb" nyugdíjat

Az javában kérdéses, hogy lesz-e rendkívüli ülés. Kövér László házelnökként ugyan bármikor összeránthatná, ám kevéssé valószínű, hogy hajlandó lenne erre. Már csak azért sem, mert a kormánypárt merőben más logikát követ. A Fidesz ódzkodni látszik attól, hogy a rendszeres ellátásba beépülő pluszt adjon - inkább egyszeri juttatásokban gondolkozik. Az áthallás nem bonyolult: a 12 ezer forintos gázköltség-kompenzációval, illetve az újabb 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány-csomaggal szavazatokat igyekszik vásárolni. És amint elmúlt a voksmaximálási kényszer, elapadnak a juttatások.

248 milliárd

forintból lehetne menedzselni a 13.havi nyugdíj bevezetését

Szerző
2018.03.08 12:55

A politikai erőszak ellen szólat fel az MSZP elnöke

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Tóth Bertalan videóüzenetben közölte: pártja elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt.
Az MSZP elnöksége elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt – mondta a párt oldalán közzétett videóüzenetben Tóth Bertalan. A pártelnök szerint a szocialisták elítélik azt is, ha egy EP-képviselőt ábrázoló bábut lábbal felfelé felakasztanak, de azt is, ha hordót püfölnek (a DK tüntetésén ütlegelte k a tüntetők hordókat, amire a kormányfő képét ragasztották). Emellett elítélik azokat, akik más magánlakásába engedély nélkül behatolnak – utalt a Hadházy Ákos független képviselő házánál forgató tévéstábra
2018.09.21 18:22

Az ország összes börtönében razziát tartottak

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Csaknem 90 olyan tárgyat foglaltak le az ellenőrzés során, melyek nem lehettek volna a fogvatartottaknál.
Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t. A BvOP által irányított művelet egy időben indult az ország minden börtönében. A csütörtöki akcióban úgynevezett tiltott tárgyakat, jellemzően mobiltelefonokat kerestek. A BvOP felkérésére a műveletben részt vettek a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is. A rendőrök az intézkedések biztosításában működtek közre, míg a NAV kábítószer-kereső ebei a büntetés-végrehajtás kutyás szolgálatát erősítették. A vizsgálat eredményeként csaknem 90 tiltott tárgyat foglaltak le a fogvatartottaktól. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője pénteken az MTI kérdésére elmondta, hogy a tiltott tárgyak főleg mobiltelefonok és azokhoz tartozó eszközök, például SIM-kártyák voltak, de készpénzt is lefoglaltak. Kitért arra is: jogszabály írja elő, hogy ellenőrizzék a fogvatartottakat, de ez az első alkalom, hogy minden börtönben egyszerre hajtották végre a biztonsági vizsgálatot. Hasonló, összehangolt vizsgálatokat terveznek a közeljövőben, ez rendszeressé válhat – tette hozzá.
2018.09.21 18:22
Frissítve: 2018.09.21 18:22