Komjáthi: felvétel van közmunkások választási csalásra kényszerítéséről

Publikálás dátuma
2018.03.08 13:18
Illusztráció. Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /

Nem fogadta el Lázár János bocsánatkérését a Közmunkás Szakszervezete, nyilatkozta Komjáthi Imre társelnök a HírTV műsorában.

A felemás bocsánatkérés Lázár János egy keddi kampányvideójában hangzott el, melyről Komjáthi így nyilatkozott: "megalázott, megtaposott embereket, ezt nem lehet ennyivel lerendezni". Mint mondta, elvárják, hogy az, aki ilyen kijelentéseket tesz, az vonuljon vissza a közéletből. "Tűnjön el, húzzon el valamelyik puccos kastélyába, és élvezze azt a kevés hátralévő időt, amit szabadon tölthet" - fogalmazott.

Lázár még január végén, egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beszélt úgy a közmunkás programról, hogy azt sokan úgy értettek: a közmunkásokat letolvajozta, akik csak azért nem lopnak, mert dolgoztatják őket. Ezért Komjáthi feljelentést tett a miniszter ellen, közösség elleni uszítás miatt.

Pozitív változásokat is elindított az eset, hangsúlyozta Komjáthi. Mint mondta, egyre több közmunkásról tudnak, akik felállnak az őket érő igazságtalanságok ellen: közülük volt, aki olyan hangfelvételt juttatott el a Közmunkás Szakszervezethez, melyen az hallható, amint egy vidéki polgármester fenyegetéssel és lefizetéssel igyekszik választási csalásra kényszeríteni közmunkásokat.

Szerző
2018.03.08 13:18

A politikai erőszak ellen szólat fel az MSZP elnöke

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Tóth Bertalan videóüzenetben közölte: pártja elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt.
Az MSZP elnöksége elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt – mondta a párt oldalán közzétett videóüzenetben Tóth Bertalan. A pártelnök szerint a szocialisták elítélik azt is, ha egy EP-képviselőt ábrázoló bábut lábbal felfelé felakasztanak, de azt is, ha hordót püfölnek (a DK tüntetésén ütlegelte k a tüntetők hordókat, amire a kormányfő képét ragasztották). Emellett elítélik azokat, akik más magánlakásába engedély nélkül behatolnak – utalt a Hadházy Ákos független képviselő házánál forgató tévéstábra
2018.09.21 18:22

Az ország összes börtönében razziát tartottak

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Csaknem 90 olyan tárgyat foglaltak le az ellenőrzés során, melyek nem lehettek volna a fogvatartottaknál.
Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t. A BvOP által irányított művelet egy időben indult az ország minden börtönében. A csütörtöki akcióban úgynevezett tiltott tárgyakat, jellemzően mobiltelefonokat kerestek. A BvOP felkérésére a műveletben részt vettek a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is. A rendőrök az intézkedések biztosításában működtek közre, míg a NAV kábítószer-kereső ebei a büntetés-végrehajtás kutyás szolgálatát erősítették. A vizsgálat eredményeként csaknem 90 tiltott tárgyat foglaltak le a fogvatartottaktól. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője pénteken az MTI kérdésére elmondta, hogy a tiltott tárgyak főleg mobiltelefonok és azokhoz tartozó eszközök, például SIM-kártyák voltak, de készpénzt is lefoglaltak. Kitért arra is: jogszabály írja elő, hogy ellenőrizzék a fogvatartottakat, de ez az első alkalom, hogy minden börtönben egyszerre hajtották végre a biztonsági vizsgálatot. Hasonló, összehangolt vizsgálatokat terveznek a közeljövőben, ez rendszeressé válhat – tette hozzá.
2018.09.21 18:22
Frissítve: 2018.09.21 18:22