Komjáthi: felvétel van közmunkások választási csalásra kényszerítéséről

Publikálás dátuma
2018.03.08. 13:18
Illusztráció. Fotó: Tóth Gergő

Nem fogadta el Lázár János bocsánatkérését a Közmunkás Szakszervezete, nyilatkozta Komjáthi Imre társelnök a HírTV műsorában.

A felemás bocsánatkérés Lázár János egy keddi kampányvideójában hangzott el, melyről Komjáthi így nyilatkozott: "megalázott, megtaposott embereket, ezt nem lehet ennyivel lerendezni". Mint mondta, elvárják, hogy az, aki ilyen kijelentéseket tesz, az vonuljon vissza a közéletből. "Tűnjön el, húzzon el valamelyik puccos kastélyába, és élvezze azt a kevés hátralévő időt, amit szabadon tölthet" - fogalmazott.

Lázár még január végén, egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beszélt úgy a közmunkás programról, hogy azt sokan úgy értettek: a közmunkásokat letolvajozta, akik csak azért nem lopnak, mert dolgoztatják őket. Ezért Komjáthi feljelentést tett a miniszter ellen, közösség elleni uszítás miatt.

Pozitív változásokat is elindított az eset, hangsúlyozta Komjáthi. Mint mondta, egyre több közmunkásról tudnak, akik felállnak az őket érő igazságtalanságok ellen: közülük volt, aki olyan hangfelvételt juttatott el a Közmunkás Szakszervezethez, melyen az hallható, amint egy vidéki polgármester fenyegetéssel és lefizetéssel igyekszik választási csalásra kényszeríteni közmunkásokat.

Szerző

A kormánybarát civilek szerint most a Facebook bántja a Fideszt

Publikálás dátuma
2018.03.08. 13:17

A politikai korrektség túlhajszolásában merül ki a Facebook semlegessége – mondta a Magyar Időknek Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Szánthó korábban (a 444 beszámolója szerint) azt nyilatkozta az RTL Klubnak az Alapjogokért Központ finanszírozásával kapcsolatban, hogy a pénzüket olyanoktól kapják, mint a „a Polgári Magyarországért Alapítvány, ez a Fidesznek a pártalapítványa, illetve többek között jegybanki alapítvány is, és én személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy akár Balog Zoltán, akár Kövér László, akár Matolcsy György támogatásra érdemesnek tart minket.”

Szánthó szerint "a probléma ott van, mint a posztmodern populáris kultúra legtöbb termékénél, hogy a Facebook, bár trendinek, semlegesnek, függetlennek tételezi magát, valójában a kortárs liberális kánon egyik legfőbb zászlóvivője."

Zuckerbergék nem egyenlő mércével mérik ugyanis az FB-n megjelenő tartalmakat: a szólásszabadság és egyes csoportok érzékenységének ütközésénél szélsőséges módon az utóbbit veszik figyelembe - írta a Magyar Idők, ami főleg azt sérelmezte, hogy Lázár János bécsi videója eltűnt a közösségi portálról.

A napilap szerint a Facebook „semlegessége” valójában a politikai korrektség túlhajszolásában merül ki, és ez vezet például a bevándorlással szemben kritikus posztok eltávolításához is. Bár alapelvként az egyenlőséget hirdetik, de kettős mércét alkalmaznak: a migrációt támogató szervezetek posztjait – mint tárgyilagos beszámolókat – nyilvánvalóan nem cenzúrázzák, míg az azzal szemben kritikus véleményeket „fake newsként” igen - állítja a napilap. Kár, hogy a Fidesz-közeli civil szervezet hivatkozta liberális "kánont" még nem látta senki.

Szerző
Témák
Facebook

Bajkai: a balliberálisok tehetnek a bulinegyedről

Az Orbán család ügyvédje szerint a Budapest belvárosi közállapotokért még mindig a régen leköszönt szocialista és SZDSZ-es kerületi vezetés a felelős.

"A balliberálisok összehoznak egy problémahalmazt, kiveszik belőle a maguk hasznát, és amikor gond van, felülnek a magas lóra" - mondta Bajkai István a Magyar Időknek.

Bajkai a Fidesz erzsébetvárosi jelöltje. Az Index szerint az eredetileg ügyvédként dolgozó férfi sajtóügyekben többször képviselte Orbán Viktort és az Orbán család más tagjait, köztük Orbán Ráhelt. Bajkai errről a kormányközeli napilapnak azt mondta: "Büszke vagyok arra, hogy a miniszterelnök úrnak jogi tanácsot adhatok, illetve hogy ügyvédként is számíthat rám".

A képviselőjelölt szerint a körzet korábbi balliberális vezetői "utat nyitottak a bulinegyed létrejöttének, a vállalkozók felfedezték a területet, jelentős összeget fektettek a szórakozóhelyek kialakításába" - derül ki Bajkai a Magyar Időknek adott interjújából.

Szerző