Előfizetés

Nem indulhat Lévai Zuglóban

Publikálás dátuma
2018.03.08. 16:37
Fotó: Népszava

A helyi választási bizottság elutasította Lévai Katalin nyilvántartásba vételét, értesült az Index.hu. A választási iroda ugyanis megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.

Az ügy előzménye, hogy Lévai maga jelezte a helyi választási irodánál, hogy alaposan nézzék át az ajánlásokat, mert manipulációra gyanakszik. Ezt követően a választási iroda alaposan szúrópróbaszerűen ellenőrizte a jelölőszervezetek ajánlóíveit, és összevetették Lévai aláírásaival. A zuglói honlapra is feltöltött határozat indoklása szerint azt találták, hogy 27 esetben tételesen egyezik az ajánlások sorrendje a Fidesz-KDNP-s jelölt és Lévai Katalin ajánlóívein, vagyis ugyanazok a választók, ugyanabban a sorrendben szerepelnek. A határozat ezután utal arra, hogy ezek a választók nem saját kezűleg írták alá Lévai íveit.

Az ügy pikantériája, hogy korábban azzal vádolták Lévai Katalint, csak azért hozta létre a Lendülettel Magyarországért nevű pártját, hogy a Fidesznek kedvezve szavazatokat vegyen el és gyengítse a baloldalt.