Előfizetés

Olcsóbban tankolhatnak a dízelesek

Publikálás dátuma
2018.03.09. 09:37

Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott - értesült az MTI. 

A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 363 forintra mérséklődött.

A gázolaj ára legutóbb szerdán csökkent 2 forinttal, a benzin átlagára változatlanul 358 forint maradt.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Nyertes Korszakalkotók

B.T.
Publikálás dátuma
2018.03.09. 06:28
Forrás:UniCredit/Facebook

Kihirdették csütörtökön az UniCredit Bank Zrt. Korszakalkotó mecénás program győzteseit. A három kategóriában több mint féléven át mérte össze tudását kilenc fiatal tehetség. A szavazás lezárult, s a Bródy Stúdióban a három győztes átvehette a személyenként 3-3 millió forintos fődíját. A jutalomból megvalósíthatják elképzeléseiket.

A vizuális kategória győztese: Magyarosi Éva animációs rendező és képzőművész lett, Puklus Péter fotóművész, képzőművész, illetve Szalay Péter szobrász előtt.

Az ízvilágban a legjobbnak Losonci Bálint borász bizonyult. Mellette versenyben volt még Csanád Márton és Simonfai Balázs serfőző mesterek, valamint Tóth Sándor kávés szakember, barista.

A zene kategória élén pedig Villányi Dániel zongoraművész végzett. Jónás Vera énekes-dalszerző és Kánay Zsófia operaénekes az utolsó körig volt versenyben a fődíjért.

Drágulhat a kötelező

Publikálás dátuma
2018.03.09. 06:27
Népszava fotó

A díjak mérsékelt emelkedésére számíthatunk a kis nyereséget hozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) piacán - hangzott el a tegnapi Biztosítás 2018 konferenciánkon. A casco a 15 százalékos biztosítási adó miatt egyáltalán nem termel profitot a biztosítóknak. A biztosítási ügynökök száma egy év alatt kétezerrel csökkent.