Előfizetés

Ingyen busz viszi a Fidesz híveit a Békemenetre

Publikálás dátuma
2018.03.09. 10:22
Illusztráció: Népszava

Ingyen buszoztatják a Fidesz szavazóit a Békemenetre, tudta meg a HírTV. A törökszentmiklósi választókörzet fideszes képviselője, Boldog István a Facebookon tette közzé a napokban azt a telefonszámot, amelyen a menet iránt érdeklődők jelentkezését várják.

A tévé munkatársa inkognitóban hívta fel a számot, így derült ki, az országban több helyről is indulnak ingyenes buszok, például Törökszentmiklósról is. Azt nem tudni, hogy a költségeket Boldog István, a Fidesz, vagy pedig a párt jótevői állják-e.

Boldog Istvánról korábban is írtunk, mikor a térség fideszes országgyűlési képviselője levelet küldött szét a környék polgármestereinek, önkormányzatainak és a helyi csoportelnököknek, melyben arra buzdítja őket, toborozzanak minél több embert a Békemenetre. "Mozgósítsatok minden barátot és szimpatizánst a választókerületben!" - írta levelében, és megkért mindenkit, küldjék el munkatársának, hány fővel vesznek részt a budapesti eseményen.

Kiderült: Semjén a repülés szerelmese, és "luxusvadászik"

Publikálás dátuma
2018.03.09. 09:47
Fotó: Tóth Gergő
Úgy tűnik, hogy Semjén Zsolt is a repülés szerelmese, legalábbis a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok erről árulkodnak. Ezek alapján úgy tudják, hogy a miniszterelnök helyettese évek óta vesz részt titokban luxusvadászatokon Svédországban.

A lap forrásai állítják: az Orbán-kormány második embere 2012 óta látogat el évente egy alkalommal a skandináv országba, ahol elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint a főként a tajgaerdőkben élő siketfajdra vadászott. Nem egyedül. Ráadásul az utakat a szervezők elmondása alapján különös óvintézkedések mellett bonyolították le. Előfordult például, hogy egy egész – körülbelül 40 fős – hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy csak ők legyenek a szállóban, s ne is találkozzanak másokkal, főként magyarokkal. 

A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. Az árat főként az extra kérések és a luxusköltségek fokozták. Az iratok szerint a legnagyobb szabású vadászatot tavaly szeptember végén tartották, amelyen egy méregdrága helikoptert is kibéreltek Semjénék számára.  Az egyórás légi kirándulás 25 ezer koronába került, vagyis több mint 750 ezer forintba.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Migránsszámláló a polgármesteri hivatalnál

Márki-Zay Péter kitett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal előterébe egy bevándorlószámlálót, ami Orbánék és Soros bevándorlóit számolja. Mindez azt mutatja, hogy ameddig Orbán Viktor és kormánya azzal riogat, hogy Soros György bevándorlókat szabadítana az országra, valójában egyetlen ember sem érkezett hazánkba Soros miatt, szemben a kormánnyal, amely nem tud elszámolni 1300 menekült befogadásával.