Előfizetés

400 milliós luxusvillában tengődik - Leleplezték Matolcsy úrhatnámságát

Publikálás dátuma
2018.03.13. 09:07
Nemzeti kamarát! És 240 milliós luxusvillát mindenkinek! - Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Magyar
Nem bírnak magukkal, noha Orbán - saját hellóröfis gesztusaival is - erősen próbálta elhitetni, hogy ő egy plebejus kormány plebejus miniszterelnöke. Eddig sem nagyon sikerült, a luxusimádat eleinte csak mondjuk úgy "apróságokban" Louis Vuitton- táskákban, Pasa-parki varázslatos területnövelő lakásokban, vagy épp csehországi fácánvadászatokban mutatkoztak meg, aztán jöttek a hírek zavaros tulajdonosi hátterű Mészáros-yachtokról, tengerparti nyaralókról - egyre nőtt a mohóság. 

A közeli napok botránytörténete Semjén Zsolt svédországi vadászata, ami a Fidesz-KDNP működésének állatorvosi lova is lehetne, olyan sok benne a sunyiság, hazudozás, kétszínűség, etikátlanság. A lehulló leplek legutóbbi darabja után kiderült: a miniszterelnök-helyettes luxus vadásztúráit egy közpénzekkel kitömött vállalkozó fizethette. Semjén válasza pedig a szokásos pökhendi, a népet - amelynek pedig szolgálója - mélyen lenéző reakció, az "üzenetet" az egyik legszomorúbb lakájmédiává alázott Origóban juttatta el, majd megosztotta azt a közösségi portálon. 

És hát lehet versenyezni a Fidesz-KDNP és a haverok felső szintjén, ki dob nagyobbat, ki mutatja meg leghatásosabban, hogy "mennyit ér", mert hát Lázár hamar ( már 2011-ben) kiadta a jelszót: akinek nincs semmije, az annyit is ér.

Nos, a versenyben most nagyot ment Matolcsy jegybankelnök, aki legutóbb azzal került a Népszava oldalaira, hogy egyre kínosabbá válik az unokatestvére érdekeltségében lévő gyárban készülő, a BKV-nak szánt csuklós buszok kálváriája. Ma pedig a 24.hu újságírója, Baksa Roland nyúlt az ásóhoz, hogy mélyítsen egy jókora darabot azon a gödrön, amelybe - ha csak morálisan és szimbolikusan is - süllyednek országunk, életünk megbízott vezetői. 

400 milliós luxusvillába vette be magát Matolcsy és családja - jelent meg reggel a portálon az oknyomozó újságírás eredményeként kiderülő sunyiság. 

És miért "sunyi"? 

Mert - mint írják - az álomotthont úgy veszi igénybe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) első embere, hogy amennyire csak lehetséges, rejtve legyen a nyilvánosság elől, így mindeddig el tudta kerülni, hogy számot adjon arról, miből futja az ingatlan használatára.

"Március 5-én, hétfőn reggel negyed 9 után a házhoz érkezett egy Mercedes-kisbusz, a sofőr kiszállt, kinyitotta a kaput, betolatott, majd úgy 20 perc múlva elindult. A sötétített üvegű kisbuszt nem sokkal később, 9 óra körül a Magyar Nemzeti Bank főbejárata előtt, a felsővezetőknek fenntartott parkolóhelyen látta a 24.hu forrása. (Majd másnap szintén.) Pár perccel később egy másik autó tolatott ki, a kisautó sofőrje kiszállt, hogy becsukja a kaput. Ő pedig nem volt más, mint Matolcsy György felesége, Matolcsy Zita. Másnap, március 6-án kedden reggel 9 óra tájban ugyanaz a Mercedes-kisbusz megállt az MNB főbejárata előtt, és - nahát! - Matolcsy György pattant ki belőle."

A család mindenek előtt

Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint semmi közünk ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont a 24.hu kérdésére elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

A szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása - volt olvasható a II. kerületi Páfránykert utcai házat hirdető, Bár a budai luxusingatlanokra specializálódott ingatlaniroda aktuális ajánlatai között, ahonnan a hirdetés már eltűnt, de a tárolt változata még elérhető - írja a 24.hu, amely feltárja a történet "üzleti" hátterét is, és ahol a villáról készült fotókat is megnézheti. 

Üzent a mandulafa, itt a tavasz! - Fotó

Publikálás dátuma
2018.03.13. 08:59

Péntektől igencsak széttartanak a lehetséges forgatókönyvek, amelyek közül akadnak szélsőséges verziók is a következő hétvége időjárására vonatkozóan - írtuk meg tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat információját, amelyben azt is hozzátették, hogy szerintük még ne cseréljük még le a téli gumikat az autónkon. Azzal is riogattak, hogy a hétvégén lehűlés jön, és jövő héten visszatérhetnek az éjszakai fagyok is. Ezek után öröm nézni Sóki Tamás (MTI) fotóját, amin egy virágzó mandulafa üzeni: akárhogyis, a tavasz végül eltakarítja az útból a telet. 

Szavazni, de hol?

Több ismerősömnek az állandó lakcíme mellett tartózkodási lakcíme is van, vagyis kétlaki. Most, a szavazáskor azonban dönteniük kell, hogy a két hely közül hol szavazzanak. És ez elég nagy dilemma: ha valaki nem akar az egyik helyen a neki nem tetsző pártra, egyénre voksolni, és van a másik címen egy neki tetsző, akkor át kell jelentkeznie, egy külön erre a célra adott formanyomtatványon. És persze el is kell mennie az adott helyre. Van, akinek egész napos program ez, csupán azért a pár percért, hogy bedobja a céduláját. Mert ha nem megy el szavazni, elvész a választási lehetősége.