Gyanúsan gyűjtött szignókat a fideszes államtitkár Zalában

Hamis aláírások is lehetnek azokon az ajánlóíveken, amelyeket Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium fideszes államtitkára adott le a választási bizottságnak – értesült az ATV Híradója.

A csatorna birtokába került rendőrségi iratok – amelyeket be is mutattak – arról szólnak, hogy hamis magánokirat felhasználásának vétségének gyanúja miatt tettek feljelentést Cseresnyés ellen, mert a feljelentő szerint fizikai képtelenség 24 óra alatt 2500 aláírást összeszedni. Cseresnyés ugyanis február 20-án adta le az ajánlásait, holott csak február 19-én lehetett egyáltalán felvenni az íveket.

Az ATV által bemutatott rendőrségi iratban az áll, hogy a választás rendje elleni bűntett gyanúja nem áll fenn, az viszont megállapították, hogy a Választási Irodához leadott 400 db választási íven szereplő és az ellenőrzésre került 74 darab ajánlóíven szereplő aláírások közül felmerült hamis aláírás, így felmerült a gyanú hamis magánokirat felhasználása miatt. A dokumentum szerint a nyomozást hétfőn rendelték el, az ügyben a nagykanizsai rendőrök nyomoznak.

Szerző

Vekerdy Tamás szerint az intézmények is rettegnek a "nagy vezértől"

Publikálás dátuma
2018.03.14. 09:57
Fotó: Szalmás Péter

Az Orbán-kormány nem nemzeti, nem keresztény és nem konzervatív, mert olyan oktatáspolitikát erőltet az országra, amely megöli a nemzetet - jelentette ki Vekerdy Tamás, a Hír TV-ben. A gyermekpszichológus hozzátette: miután a hatalom milliárdokat vett ki a közoktatásból, az iskolában a jövő rabszolgáit nevelik, a szorgalmas, mindenre hajlandó embert. Az intézményeknél is tudják, hogy téboly, ami itt folyik, de nem szólnak, mert rettegnek a nagy vezértől - fogalmazott Vekerdy.

A teljes interjú itt megnézhető.

Szerző
Frissítve: 2018.03.14. 11:09

Kósa és a mesés vagyon - Megszólalt a "csengeri nő" fia

Publikálás dátuma
2018.03.14. 09:19
Fotó: Tóth Gergő
Kósa Lajos maga kereste fel a mesés vagyont öröklő csengeri nőt - ezt állította a hvg.hu-nak a nő fia, Szabó Gábor. 

A csengeri asszony "vette rá" Kósa Lajos volt debreceni polgármestert, hogy vegyen neki 4,3 milliárd euró, azaz 1340 milliárd forint értékben állampapírt. A fideszes politikus erre kedden úgy reagált, hogy a nő tudott mit kezdeni egy váratlan örökséggel, ezért tanácsot kért tőle, ő pedig adott is, a pénz állampapírba fektetéséről pedig közjegyzői okiratot is készítettek. Aztán Kósa szerint a pénz nem érkezett meg, évek elteltével pedig gyanús lett a miniszternek, hogy valami nem stimmel, a nő pedig becsapta őt.

Szabó szerint miután anyja ügyvédje kikotyogta a mesés örökség hírét egy Kósával közös ismerősüknek, az egykori polgármester felvette a kapcsolatot a nővel, miszerint "lenne ötlete, mit csináljanak a pénzzel." Szabó szerint egyébként az örökség valós, ám pontos nagyságrendjét nem tudta megmondani. Közben az ügyet feltáró Magyar Nemzet is újabb adalékkal jött elő: a lap szerint Kósa édesanyjának is jutott volna 800 millió forint a csengeri nőtől.

Szerző