Durva síliftbaleset Grúziában, magyarokat is foglyul ejtett a szerkezet (videó)

Publikálás dátuma
2018.03.16. 13:25
Illusztráció. Gudauri síterep - AFP fotó
Többen megsérültek egy síliftbalesetben Georgiában a Gudauri síterepen pénteken. Magyarok is voltak a liften, ők végül épségben megúszták a balesetet.

Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott. Közlése szerint a mentés nagyjából másfél órája tart.

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. A alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben. A Georgian Journal honlapja idézte a georgiai egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos. A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe további nyolcat a gudauri kórházba szállítottak. A nyolc emberből egy már el is hagyhatta az egészségügyi intézetet - tette hozzá. A Georgian Journal jelentése szerint a georgiai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

Szerző
Frissítve: 2018.03.16. 15:42

A "hálátlan" kígyó - Azt martha halálra, aki értük küzdött

Publikálás dátuma
2018.03.16. 13:12
Illusztráció/AFP fotó

Kobramarásba halt bele az a 33 éves malajziai férfi, aki kígyós mutatványairól lett ismert - számolt be róla pénteken a BBC hírportálja. Abu Zarrin Husszin tűzoltó munkatársainak gyakran tanította, hogyan ismerjék fel a különböző kígyófajokat és hogy bánjanak velük anélkül, hogy megölnék őket. Korábban részt vett az Asia's Got Talent című tehetségkutató tévéműsorban, ahol megcsókolt egy kígyót. Hétfőn éppen kígyót fogott be, amikor egy kobra megharapta. Kórházba vitték, de belehalt a marásba. (MTI)

Szerző

Mindössze néhány nap alatt újabb tízezrek váltak földönfutóvá Szíriában

Az elmúlt napokban 50 ezer ember menekült el Észak-és Dél-Szíriából, miután fokozódtak a lázadók elleni támadások.

A BBC beszámolója szerint mintegy 30 ezer ember hagyta el Afrínt, ahol a török erők januárban offenzívát indítottak a kurd milíciák ellen.

Az észak-szíriai enklávé, Afrín ellen január 20-án indították el az „Olajág” hadműveletet. Ankara célpontja az a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia, ami a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) vezetőjeként fontos szerepet tölt be az Iszlám Állam elleni harcban. Az YPG-t az teszi terroristává Recep Tayyip Erdogan törökországának szemében, hogy a törökországi kurd szeparatista Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges – emlékeztetett az MTI.

Aktivisták és helyi harcosok elmondása alapján pénteken 18 ember vesztette életét a török bombázásokban.

Mindeközben Kelet-Gútából is tömegek – becslések szerint mintegy 20 ezren – mentek el, hogy máshol keressenek oltalmat. A menekültek újabb hulláma a szíriai polgárháború hetedik évfordulóján kelt útra. 2011 óta mintegy 12 millió ember kényszerült elhagyni az otthonát. 

Szerző