Az ellenzéki pártok egyéni választólerületi megállapodását sürgeti az Együtt

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja arra szólította fel az ellenzéki pártokat, hogy azonnal állapodjanak meg az egyéni választókerületi koordinációról- infromál az MTI.

Juhász Péter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ennek érdekében személyesen keresik fel az ellenzéki pártok vezetőit. Hihetetlen felelősség terheli az ellenzéket abban az esetben, ha nem váltják le a kormányt az áprilisi választáson - emelte ki az Együtt elnöke. Juhász szerint nemcsak a kormányváltás lehetséges, hanem ha a teljes ellenzék összefog, akkor akár kétharmados többséget is elérhetnek. Ennek érdekében az Együtt továbbra is nyitott az együttműködésre. Juhász Péter "hihetetlen felelőtlenségnek" nevezte, hogy az LMP egyetlen választókerületben sem hajlandó visszaléptetni a jelöltjét. A pártelnök szerint nem igaz az, hogy az Együtt nélkül végrehajtható a kormányváltás.

Ami pedig a Jobbikkal való összefogást illeti, a pártelnök szerint erre nincs túl sok helyen szükség, a fővárosban például nélkülük is lehet nyerni. Ha Budapesten megszületett volna a baloldali megállapodás, akkor az Együtt elfogadná, hogy vidéken próbáljanak meg tárgyalni a Jobbikkal - tette hozzá Juhász Péter.

Szerző