MLSZ - Vizsgálatot indítottak Ezekiel Henty ellen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága eljárást indított Ezekiel Henty, a Puskás Akadémia FC játékosa ellen.

Az MLSZ honlapján kedden közzétett fegyelmi határozatok között szerepel, hogy Henty szombaton, a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen súlyosan sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor rálépett az ellenfél földön fekvő játékosa, Lovrencsics Gergő lábára. Az ügy tárgyalását jövő kedden tartják, de ettől függetlenül a második sárga lapja után kiállított csatárt egy mérkőzésre eltiltották. Szintén ki kell hagynia a következő bajnoki fordulót Joseph Paintsilnek (FTC) és Halmosi Péternek (Haladás). A hétvégi bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos egyéb ügyeket csütörtökön tárgyalják.

Szerző

Egyház és sport: Magyarországnál nincs bőkezűbb az Európai Unióban

Publikálás dátuma
2018.03.20. 11:50
Fotó: Népszava
Eszméletlen pénzt önt a sportba és az egyházakba a kormány, úgyhogy mégiscsak van valami, amiben Magyarország az EU éllovasa.

A magyar állam összes kiadásának 7,1 százaléka ment el sportra és vallásra 2016-ban, míg az Európai Unió többi tagállamában ez az arány mintegy 2 százalék, írja a zoom.hu. 2010 óta minden esztendőben (kivéve 2013-at) nőtt a két területre öntött pénz nagysága, az igazi sport- és vallásfinanszírozási nagy ugrást 2015-ről 2016-ra mutatta be a kabinet: a büdzsé valamivel több, mint 4 százalékáról 7 százalék fölé emelkedett a keret. (A portál úgy számol: sportra, vallásra, kultúrára és szabadidőre 1995 óta nem költött annyit az állam arányaiban, mint 2016-ban.)

299 milliárdra

rúgott a 2016-os sportbüdzsé, míg egy évvel korábban csak 129,7 milliárd volt

171 milliárdot

öntött az állam az egyházakra 2016-ban, míg 2015-ben csak 60 milliárdot adott e célra

Csakhogy amíg a sportra és az egészségügyre az EU-n belül arányaiban Magyarország költ a legtöbbet, a szociális kiadások területén Magyarország sereghajtó, az egészségügyben sem jobb a helyzet, és az oktatásban is csak a középmezőny végére fér be az ország.

Szerző

Torino téli olimpiát akar

Torino szándéknyilatkozatban jelezte az Olasz Olimpiai Bizottságnak, hogy szívesen lenne házigazdája a 2026-os téli játékoknak. Az érdeklődő városoknak a hónap végéig kell hivatalosan jelentkezniük a NOB-nál. Torino 2006-ban már rendezett téli olimpiát.

Szerző