Ellenzéki válasz Juhász Péter lépésére

Juhász Péter visszalépése után a momentumos Fekete-Győr András közvélemény-kutatást javasol.

A belvárosi választókerületben induló fideszes és jobbikos jelölt nem fogadta el az Eleven Emlékmű meghívását, az ellenzéki politikusok viszont elmentek a fórumra. A Szabadság téren tartott szombati rendezvény témája eredetileg az volt, hogy mi lesz a történelemhamisító sasos-arkangyalos szobor sorsa a választás után, de az aktuálpolitika némileg felülírta a programot. Juhász Péter, az Együtt elnöke délelőtt bejelentette ugyanis, hogy visszalép a jelöltségtől.

Fekete-Győr András, a Momentum vezetője beszámolt arról, hogy kora délután találkozott Naszályi Mártával (MSZP-Párbeszéd) és Csárdi Antallal (LMP). Fekete-Győr az új helyzetre tekintettel javasolta, hogy a választás előtti utolsó héten készüljön közvélemény-kutatás a körzetben, és az ellenzékiek annak javára lépjenek vissza, aki a legnagyobb támogatottságnak örvend.

A kezdeményezéssel elvileg a másik két ellenzéki jelölt is egyetért, de ahhoz, hogy végleges választ adjanak, egyeztetniük kell a pártjukkal – mondta Naszályi Márta és Csárdi Antal jelenlétében Fekete-Győr. „Mind a hárman készek vagyunk visszalépni” – hangsúlyozta.

Ekkor már Juhász Péter nem volt ott. Azzal köszönt el a hallgatóságtól, hogy reméli, az ellenzéknek sikerül megállapodnia: annak érdekében, hogy a demokratikus pártok részéről egyetlen jelölt induljon a Fidesszel szemben.

Szerző