A Szomorú vasárnap a Madáchban

Publikálás dátuma
2018.03.26. 07:50

A Madách Színház március 29-én mutatja be Müller Péter: Szomorú vasárnap című musicaljét. A darab szereplői: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Nagy Sándor. Az előadás rendezője Horgas Ádám. A Tolnay Szalonban március 27-nyílik Vincze Nóra Száz fehér virág című kiállítása, amelyen a művész az előadáshoz készített képei láthatók.

Szerző

Megújul a veszprémi teátrum

Publikálás dátuma
2018.03.26. 07:49

Összesen több mint 9 milliárd forintból, önkormányzati fejlesztésként újul meg a Veszprémi Petőfi Színház a Modern Városok Program keretében. A részletes megvalósítási tanulmány Medgyaszay István eredeti elképzelései alapján készült el, hamarosan megtörténik a közbeszerzési pályázat kiírása. Az ütemezés szerint várhatóan jövő márciusban költözik át a színház az egykori Városi Művelődési Központ épületébe – mondta Oberfrank Pál igazgató. Hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a nézők az ideiglenes helyen is velük maradjanak, és a beruházást követően 2021-ben együtt ünnepeljék meg, hogy visszaköltözhetnek a szép új épületbe.

Szerző

Végletes érzelmek fogságában

Publikálás dátuma
2018.03.26. 07:48
Fotó: Draskovics Ádám

Papp Sándor Zsigmond Gyűlölet című kötetét március 27-én mutatják be az Örkény István könyvesboltban. A szerzővel Szemere Katalin újságíró beszélget. Papp Sándor Zsigmond új, második regényének szereplői egyként vergődnek egy sötét parancsuralom korlátai között és végletes érzelmeik fogságában. Vajon a szeretet vagy a gyűlölet bizonyul kitartóbbnak egy életen vagy akár nemzedékeken át? A könyv a Jelenkor Kiadónál jelent meg. A bemutató után a szerző dedikálja a regényét.

Szerző