Öttömös üzent a válogatottnak: „Helló, mi is itt vagyunk!”

Publikálás dátuma
2018.03.26. 16:28
Az öttömösi csapat. Felső sor, balról a negyedik: Samu Zoltán játékos-edző Forrás: Facebook/ Öttömös SE
Az Öttömös SE a Kazahsztántól elszenvedett vereség után nyílt levélben hívta felkészítő meccsre a magyar válogatottat. Samu Zoltánt, a hetedosztályú csapat játékos-edzőjét kérdeztük.

- Andorra és Luxemburg után a kazahoktól is kikapott a labdarúgó-válogatott. Hol nézte a meccset?

- Otthon, a feleségemmel. A látottak alapján azt kell mondjam, van még hova fejlődnünk.

- Az önök faluja Csongrád megyében, a mórahalmi járásban van, közel a szerb határhoz. Hányan laknak Öttömösön?

- Nem egészen hétszázan. Kis falu vagyunk.

- Mekkora a stadionjuk?

- Sportpályánk van. Bízunk benne, hogy jövőre sikerül felszereltetni a világítást.

- A Groupama Arénában silány volt a pálya talaja. Önök rendesen gondozzák a gyepet?

- Szeretnénk, ha lenne automata öntözőberendezésünk. Bár nem tartozunk a gazdag települések közé, remélem, előbb vagy utóbb ez is megvalósul. Addig slaggal locsoljuk a füvet. Igyekszünk megtenni, ami tőlünk telik.

- Mennyi pénzt kaptak a tao-támogatásokból?

- Nulla forintot.

- Nem gondoltak még rá, hogy futballakadémiát alapítsanak?

- Ahhoz kevés a gyerek… Az Öttömös SE egyébként a megye IV-ben szerepel, tehát hetedosztályú csapat. Innen már nincs lejjebb.

- Melyik eredményükre a legbüszkébb?

- Ősszel Ópusztaszer ellen 7:3-ra nyertünk hazai pályán, az egy szép emlék. Tökéletesen működött a taktikánk. Minket a sport szeretete vezérel, ha győzünk, akkor örülünk, ha kikapunk, próbálunk tanulni belőle.

- Hány idegenlégiós játszik önöknél?

- Nincs idegenlégiósunk.

- A polgármester viszont a keret tagja. A többieknek mi a foglalkozása? Önnek például?

- Munkaügyi szakértő vagyok. A csapatban van árufeltöltő és mezőgazdasági segédmunkás is, elég vegyes az összetétel. Többen máshol tanulnak vagy dolgoznak, de a meccsre mindenki hazajön. Az emberek is szívesen járnak ki a mérkőzéseinkre. A lefújás után mindig evés-ivást tartunk, ami az egész falunak közösségi élményt nyújt.

- Mit tud az a pacalpörkölt és az a pálinka, amivel a nemzeti tizenegyet Öttömösre próbálják csábítani?

- Ilyen finomat biztosan nem ettek még. Én nem vagyok nagy pacalos, de ahogyan Rózsa Lajos, a klubelnökünk készíti, az egyszerűen lenyűgöző. Garantálom, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.

- A falu közelében található a gazdag növény- és állatvilágú Baromjárás-puszta. Oda is elvinnék a válogatott fiúkat?

Szép természetvédelmi terület: ha kedvük van hozzá, miért ne?! Azt hiszem, egy kis kocogás az erdőben nem ártana nekik.

- Mire tippel, ha összejön a meccs Öttömösön, lesz esélye a magyar válogatottnak a pontszerzésre?

- Nyilvánvaló, hogy nem ugyanazt a színvonalat képviseljük. És nem azért írtuk meg a levelünket, hogy bohócot csináljunk a magyar válogatottból. A labdarúgás tényleg nemzeti sport Magyarországon, rengetegen élnek-halnak a fociért. Amikor a magyar válogatott pályára lép, tudnia kell, hogy a csapat nemcsak a stadionba kilátogató tíz- vagy húszezer ember, hanem az ország nagy része előtt játszik. Dzsudzsák Balázs pedig nemcsak a magyar válogatott csapatkapitánya, hanem az összes magyar labdarúgóé, a legkisebbektől a legidősebbekig. A visszajelzések alapján a levelünk sokakat megmozgatott a környéken. A meghívást figyelemfelhívásnak szántuk: helló, mi is itt vagyunk!

Szerző

Ölben kellett levinni a Győri ETO irányítóját

Publikálás dátuma
2018.03.26. 11:25
Illusztráció: Facebook/Stine Bredal Oftedal
A vasárnapi válogatott mérkőzésen megsérült a Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázója, Stine Oftedal.

Az első félidő hajrájában egy szerencsétlen leérkezés után sírt a fájdalomtól Stine Oftedal kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok irányító, ezért ölben kellett levinni a pályáról. A norvég szövetség közösségi oldalán megjelent rövid hír szerint a 26 éves Oftedal bokája nem tört el, csak erősebben megrándult. Ennek ellenére kérdéses a játéka a Magyar Kupa hétvégi, budapesti négyes döntőjében.

A szombati elődöntőben a győriek ellenfele a címvédő Ferencváros lesz. Az ETO játékosai közül a norvég Nora Mörk, valamint Tomori Zsuzsanna is súlyos térdsérülés miatt hiányzik. A norvégok vasárnap 33-27-re legyőzték a horvátokat, így kijutottak a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságra.

Szerző

Tuchel lesz az Arsenal edzője

Publikálás dátuma
2018.03.26. 07:58

Thomas Tuchel lesz a következő szezontól az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője - állítja a Kicker német szaklap. A londoniak szakmai munkáját 1996 óta Arséne Wenger irányítja, a francia tréner szerződése 2019-ig érvényes.

Szerző