Európai Örökség lett a Dohány utcai Zsinagóga

Publikálás dátuma
2018.03.26. 22:48

Hivatalosan is Európai Örökség lett a Dohány utcai Zsinagóga. Navracsics Tibor,  az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa gratulált Frölich Róbert országos főrabbinak, a Dohány főrabbijának a hétfő esti bulgáriai díjátadó ünnepségen. “Ez a siker széleskörű, mindannyiunk, az egész magyarországi zsidóságnak a sikere. De sikere ez Magyarországnak is. Persze külön is meg tudunk nevezni személyeket, de nem tesszük. Ők is beleolvadnak a 160 éves történelembe.”  - emlékeztet a főrabbi az elismerés kohéziós értékére. A díj többi jelöltjéről és a zsinagóga szerepéről korábbi cikkünkben írtunk.

Szerző

A Szomorú vasárnap a Madáchban

Publikálás dátuma
2018.03.26. 07:50

A Madách Színház március 29-én mutatja be Müller Péter: Szomorú vasárnap című musicaljét. A darab szereplői: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Nagy Sándor. Az előadás rendezője Horgas Ádám. A Tolnay Szalonban március 27-nyílik Vincze Nóra Száz fehér virág című kiállítása, amelyen a művész az előadáshoz készített képei láthatók.

Szerző

Megújul a veszprémi teátrum

Publikálás dátuma
2018.03.26. 07:49

Összesen több mint 9 milliárd forintból, önkormányzati fejlesztésként újul meg a Veszprémi Petőfi Színház a Modern Városok Program keretében. A részletes megvalósítási tanulmány Medgyaszay István eredeti elképzelései alapján készült el, hamarosan megtörténik a közbeszerzési pályázat kiírása. Az ütemezés szerint várhatóan jövő márciusban költözik át a színház az egykori Városi Művelődési Központ épületébe – mondta Oberfrank Pál igazgató. Hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a nézők az ideiglenes helyen is velük maradjanak, és a beruházást követően 2021-ben együtt ünnepeljék meg, hogy visszaköltözhetnek a szép új épületbe.

Szerző