A halálba ugrott egy férfi a tizedik emeletről Gazdagréten

Publikálás dátuma
2018.03.27. 19:36
Shutterstock illusztráció.

Leugrott egy ember az egyik Tűzkő utcai panelház tetejéről a XI. kerületben délután – értesült a Bors. Az egyik olvasónk szerint az öngyilkosságra készülő személy a ház tűzfaláról rugaszkodott el.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: idegenkezűség nem merült fel, közigazgatási eljárásban vizsgálják az ügyet. A lap úgy tudja, egy fiatal férfi vetett véget életének. 

Szerző

Kigyulladt az Operaház teteje

Publikálás dátuma
2018.03.27. 18:43
A Magyar Állami Operaház. Illusztráció: Népszava
Tűz keletkezett Budapest VI. kerületében, az Operaház tetőszerkezetében, írja a Katasztrófavédelem. A tüzet sikerült megfékezni, az első hírek szerint senki sem sérült meg.

A tető bádoglemezei alatt a deszkázat mintegy tíz méter hosszúságban izzott az épület Lázár utcai oldalán. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet. Az első hírek szerint senki sem sérült meg az eset során, és az épületet sem kellett kiüríteni, értesült az MTI.

A Magyar Állami Operaház közleménye szerint az épület tetőszerkezetén, az 5. emeleti egykori festőműterem magasságában ütött ki kis területen a tűz. Az épület korszerűsítését végző konzorcium arról tájékoztatta az intézményt, hogy a tűz mintegy 15 négyzetméteren rongálta meg a tetőt. "A tűzoltók felügyelik, hogy további tűzterjedés ne történhessen, valamint vizsgálat folyik a tekintetben, hogy mitől keletkezett a tűz. A tájékoztatás szerint személyi sérülés nem történt, a tűzoltók jelenleg feltárásokat végeznek a tetőn" - olvasható a közleményben.

Az összegzés kiemeli, hogy a Magyar Állami Operaház épülete tavaly nyár óta munkaterület, az Ybl-palota 30 milliárdos rekonstrukciója a tervezett üzemben halad.

Az Operaház tetőszerkezete. Illusztráció: Kállai Márton

Az Operaház tetőszerkezete. Illusztráció: Kállai Márton

Szerző

Vonat gázolt halálra egy férfit

Publikálás dátuma
2018.03.27. 17:57
Illusztráció: Népszava
Vonat gázolt el egy középkorú férfit, aki a helyszínen meghalt. Buszok szállítják az utasokat - tájékoztatta a Mávinform kedd délután az MTI-t.

Közlésük szerint fél három után Városföld és Kecskemét között a Bajáról Kecskemétre tartó vonat gázolt el egy középkorú férfit, aki az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínen meghalt.

Vonatpótló autóbuszok viszik Kecskemét és Városföld, illetve Kecskemét és Kiskunfélegyháza között az utasokat, ami meghosszabbíthatja a menetidőt, jelezte az eset kapcsán a Mávinform.

Vasúti balesetek Magyarországon, 1990-2016. Forrás: MTI

Vasúti balesetek Magyarországon, 1990-2016. Forrás: MTI

Szerző