Hazard számára nem sürgős a szerződéshosszabbítás

Eden Hazard, a Chelsea belga válogatott labdarúgója szerint nem sürgős, hogy meghosszabbítsa szerződését a londoni klubbal. A 27 éves támadó - akinek jelenlegi kontraktusa 2020-ig érvényes a bajnoki címvédőnél - úgy gondolja, hogy a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalásokkal ráér megvárni a nyári világbajnokságot.

"Először szeretném befejezni az idényt, aztán játszani a vb-n, utána elmegyek nyaralni. A többit majd meglátjuk" - mondta a játékos a belga válogatott Szaúd-Arábia elleni felkészülési mérkőzése előtt.

Hozzátette: boldog a Chelsea-nél, még két évig köti Londonba a szerződése, így nem igazán gondol a hosszabbításra. Hazard-t a szigetországi és a spanyol sajtó szerint a Real Madrid szeretné szerződtetni.

Szerző

Visszakerül a MOB felügyelete alá a labdarúgás

Ismét a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyeli a labdarúgás szakmai programját is, miután a szervezet szakmai bizottsága elfogadta Török Ferenc, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, korábbi szövetségi kapitány előterjesztését. A jelenleg ügyvédként dolgozó szakember lapunkhoz eljuttatott szakmai anyaga arra hívja fel a figyelmet, hogy a sporttörvény szerint a MOB feladata és kötelessége az olimpiai sportágak szakmai programjainak felügyelete és ellenőrzése. Ez a labdarúgás esetében 1996, az olimpiai válogatott atlantai szereplése óta nem valósult meg.

Török Ferenc anyagában a fittségi teszt bevezetését tartja szükségesnek, az utánpótláskorú játékosokat évente kétszer kell szerinte felmérni, ilyenkor 30, illetve 3000 méteres futás alkalmával szükséges megnézni az eredményeiket. A szakember úgy véli, a magyar labdarúgás legnagyobb gondja, hogy gyermekkorban a tehetséges és ügyes gyermekeket választják ki, közben pedig elvesznek a sportág űzésére alkalmas futballisták.

Török Ferenc kiemelte, a futball támogatási rendszere is rosszul működik, mert az akadémiák a náluk nevelkedő játékosok száma alapján kapnak támogatást, ezért mindenhol arra törekednek, hogy minél több csapatot indítsanak, ezekben azokban rengeteg rossz játékos lép pályára. A szakember elképzeléseinek megvalósításához a sporttörvény több pontját is meg kell változtatni, Török szerint például meg kell szüntetni az általános iskolásoknál jelenleg alkalmazott fittségi felmérést, mert az nem ad valós képet a tanulók fizikai állapotáról.

Szerző

A skótok is legyőzték a magyar válogatottat

Publikálás dátuma
2018.03.27. 23:55
Fotók: Szalmás Péter
Barátságos mérkőzésen Skóciától is kikapott, 1-0-s vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott kedd este a Ferencváros stadionjában.

Szoknyás férfiak keltettek feltűnést az Üllői úton.

Még a Groupama Aréna bejáratainál posztoló rendezők is megmosolyogták a jellemzően népviseletbe és futballmezbe öltözött vendégszurkolókat, akiknek jelenléte annyira azért nem hathatott újdonságként, hiszen városszerte már hétfőn is fel-felbukkantak skót drukkerek. Szép számmal elkísérték csapatukat, többen viszont érvényes belépőjegy nélkül érkeztek. Akik eljutottak az arénáig, már a találkozó előtt egy órával is a helyükön voltak, vidáman daloltak, noha ugyanúgy kikaptak pénteken, mint aktuális vendéglátójuk. Igaz, Skócia nem a sehol nem jegyzett Kazahsztán, hanem a világbajnokságra készülő Costa Rica előtt hajtott fejet...

A magyarokat felkészítő Georges Leekens módosításokat ígért a kazahok elleni szégyenteljes kudarc után, s változtatott is, keddi kezdőcsapata öt ponton módosult az előzőhöz képest. Ezúttal Guzmics Richárd, Hangya Szilveszter, Lovrencsics Gergő, Pintér Ádám és Varga Roland hallgathatta kezdőjátékosként a Himnuszt, Bese Barnabás, Botka Endre, Elek Ákos, Nikolics Nemanja és Ugrai Roland csupán a későbbi pályára lépésben reménykedhetett. A mérkőzést megelőzően a lelátó népe és a játékosok gyászszünettel adóztak a hazai labdarúgóliga korábbi elnöke, a hétfő este elhunyt üzletember, Demján Sándor emléke előtt.

A találkozó magyar lehetőségekkel kezdődött. Előbb a Szalai Ádám átadásával meglóduló Dzsudzsák Balázsnak volt egy halovány lövése a 4. percben, majd kettővel később egy szöglet után volt átmeneti veszélyben a skótok kapuja. Gulácsi Péternek először a 8. minutumban, egy szabadrúgás után volt védeni valója.

A körülbelül 8000 hazai drukker hangereje először igazán a 20. percben emelkedett, amikor Varga Roland és Dzsudzsák állt oda egy szabadrúgáshoz, Alan McGregor azonban utóbbi játékos lövését szögletre mentette. A továbbiakban a tribünökön helyet foglalók – meglepetésre többnyire a skótok is – csendes szemlélői voltak a folytatásnak, igaz, sok érdemi nem is zajlott a gyepen: egy ízben Guzmics Richárd hozta a frászt a hazaiakra, miután a 26. percben eladott labdája után Callum McGregor célozhatott Gulácsi kapujára.

Amikor már úgy tűnt, csendben leperegnek az első játékrészből hátralévő percek, Kleinheisler László feleslegesen buktatta a tizenhatos sarkánál Ryan Frasert – büntető következett, amelyet Charlie Mulgrew hagyott ki, vagy ha úgy tetszik, Gulácsi pofozott kornerre, így félidőre gól nélküli állásnál vonulhattak a felek. Pedig a lefújás előtt Guzmics fejese csak azért nem talált utat a hálóba, mert az egyik vendégvédő jókor volt jó helyen...

A második játékrész nem ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a 48. percben percben ugyanis hátrányba került Magyarország, miután Matt Phillips a magyar védőktől nem zavartatva passzolt a kapuba. Az aréna hazai szektorai elcsendesedtek, Leekens pedig Németh Krisztiánra cserélte a csapatkapitányt, Dzsudzsák Balázst.

Legközelebb Varga szögletet érő lövésénél, a 60. percben harsant fel a "ria, ria..."kezdetű rigmus, majd később Szalai két helyzete után, a vége előtt alig negyed órával beálló Böde Dániel, majd kisvártatva Nikolics Nemanja beállását pedig egészen komoly üdvrivalgás fogadta. Kedd este viszont a klubcsapatában rendre eredményes támadópáros sem segített, a végeredmény már nem változott: Leekens második magyarországi mérkőzése is vereséggel ért véget.

Igaz, a kazah-mérkőzés után ezen már annyira sokan talán nem is lepődtek meg.

Szerző