Két repülő ütközött a kifutópályán (videó)

Publikálás dátuma
2018.03.28. 18:07
Kép: Twitter / Airkule
Összeütközött egy német és egy izraeli repülőgép Tel Avivban, a Ben Gurion repülőtéren, írja a Times of Israel. Az utasok közül senki nem sérült meg.

A kifutópályán történt a baleset, melynek során a két repülőgép farka egymásba akadt. A német Boeing 737-es éppen tolatást végzett, hogy ráfordulhasson a kifutópályára, mikor nekiütközött az El Al 767-esének. A jóval nagyobb, Rómába tartó El Al gép szintén felszálláshoz készült, utasokkal a fedélzetén, ám valamiért megállni kényszerült - ekkor ütközött neki a másik repülő.

Az eset során senki nem sérült meg, annak körülményeit hatóságok vizsgálják. A kárt több millió sékelre, azaz több száz millió forintra becsülik.

Múlt héten az Isair légitársaság Budapestről Tel Avivba tartó járatán tört ki pánik, mikor az azt vontató járműből származó sűrű füst elárasztotta az utasteret. Az utasok kimenekítése közben akkor egy izraeli nő súlyos fejsérülést szenvedett.

Szerző

Budapesten fogtak el egy német férfit (videó)

Publikálás dátuma
2018.03.28. 16:14
Illusztráció: Shutterstock
Jogsegélykérelem keretében Budapesten fogtak el és vettek kiadatási őrizetbe egy 34 éves német férfit, akit a német ügyészek fegyvertörvény elleni bűncselekménnyel vádolnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) police.hu-n publikált közleménye szerint a berlini vezető főállamügyész március 13-án fordult jogsegélykérelemmel a magyar hatósághoz. A német nyomozóhatóság a 34 éves férfit a német fegyvertörvény elleni bűncselekménnyel vádolja, és kérte elfogását, a személyéhez köthető ingatlanok átkutatását, vagyontárgyainak biztosítását, pénzintézeti számláinak zárolását. Mario R.-t március 28-án kora reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Budapesten fogták el, "az eljárási jogsegélyben foglaltak teljesítése folyamatban van" - olvasható a közleményben.

A berlini tartományi főügyészség közleményben tudatta, hogy a német férfi elfogása mellett a hatóságok házkutatást tartottak két helyszínen, Budapesten és Barcson. Lefoglaltak különböző bizonyítékokat, főleg adathordozókat. A közleményben Mario R. néven azonosított férfit azzal gyanúsítják, hogy 2016 májusa és novembere között illegális fegyverkereskedelmet folytatott a "migránsriasztó" (Migrantenschreck) elnevezésű, Magyarországról működtetett portálján. Az online áruház németországi illetőségű vásárlóknak értékesített fegyvereket, 193 esetben. Az ügyleteket a gyanúsított vállalkozása, és több magyarországi számla révén bonyolították le.

Az ARD német országos köztelevízió a tagesschau.de című hírportálján az üggyel kapcsolatban azt írta, hogy a gyanúsított több mint 100 ezer euró (31 millió forint) bevételre tehetett szert. A beszámoló szerint a férfi ellen indított eljárás során arra utaló adatok is előkerültek, hogy ő állhat bizonyos "uszító honlapok" mögött, amelyek szélsőjobboldali, antiszemita, a holokausztot relativizáló - a holokauszt és más történelmi tragédiák közötti minőségi különbséget megkérdőjelező - tartalmakat terjesztenek. Hozzátették, hogy a német szélsőjobboldali szubkultúrába beágyazott gyanúsított korábban tagja volt az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártnak. (MTI)

Szerző
Frissítve: 2018.03.28. 18:02

Balesetsorozat az M0-áson

Egymástól nem messze több baleset is történt szerda délelőtt az M0-s autóút 24-es kilométerénél, az M1-es felé vezető oldalon, Dunaharaszti térségében – közölte a katasztrófavédelem. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az elsődleges információk szerint az esetek során senki nem sérült meg. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Szerző
Témák
M0-ás balesetek