Több tonna zöldséget kapcsoltak le Makón

Megközelítőleg öt tonna ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak a pénzügyőrök egy tehergépjárműben Makó térségében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

A pénzügyőrök egy tehergépjármű ellenőrzése során a fuvarlevél és a rendelkezésre álló bizonylat adatai között súlyeltérést találtak. A raktérbe beöntött mintegy 5 tonna zöldségen nem volt származást igazoló felirat, ezért értesítették a kormányhivatalt.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a zöldségek jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt, ezért azt zár alá vette, és elrendelte az áru megsemmisítését. A várható bírság összege elérheti az egymillió forintot.

Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak - tudatta az alezredes.

Szerző

Böjti aszaltszilva és húsvéti kalács a Vörösmarty téren

Publikálás dátuma
2018.03.29. 11:27
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Böjti aszaltszilvát, csorbát és szabolcsi böjti töltött káposztát is kóstolhatnak a Vörösmarty téren a Budapesti Tavasz Vásár látogatói - írja az MTI.

A nagyböjtre való tekintettel péntekre böjti aszaltszilvával, csorbával, szabolcsi böjti töltött káposztával készülnek a helyi szakácsok, szombattól pedig az ünnepkör hagyományos ételeit lehet kóstolni. Lesz például nyúl vadasan vagy számos sonkaféle, például levegőn érlelt füstölt és főtt sonkák, csülök, de bivalysonka is. A vásáron felállított látványpékségben sós és édes húsvéti kalács is szül majd - közölték a vásár szervezői. A helyszínen készült ételkülönlegességekből ingyenes kóstolóval vár mindenkit a színpad mellett található Delikát, ahol az adott heti tematika élelmiszereit árulják elvihető formában. 

A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódva április 25-ig minden szerda délután kulináris bemutatót is tartanak a vásár séfjei. A bárány hét alatt, április 3-8-ig a bárány- és birkaételeknek szentelnek nagyobb figyelmet, ekkor készül majd a helyszínen rozmaringos báránycsülök, roston sült bárányborda és egészben sült bárány is, a Delikátban pedig báránypástétomot és kapribogyóval készült friss juhtúrókrémet is árulnak majd házi cipóval. A vásárban válogatott alapanyagokból készült ételspecialitások, a régióra jellemző ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kóstolhatók, amelyek kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

Szerző

"Ennyire béna, f…sz menedzser vagy?" - Őrjöngött a vagyonkezelő igazgatója

Publikálás dátuma
2018.03.29. 11:03
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő székháza - Google Street View
Ismét vizsgálhatja a repülőtéri földi kiszolgáló társaságok kartellezésének lehetőségét a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután újabb feljelentés érkezett a hatósághoz, írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint ráadásul az eddiginél súlyosabb esetről lehet szó, ugyanis hangfelvételek alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, a Seszták Miklós fejlesztési miniszter  legszűkebb köréhez tartozó Szivek Norbert - aki barátja és üzlettársa Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor kormányfő vejének - is tudhatott a kartellezési kísérletről, sőt, éppen amiatt vonta felelősségre minősíthetetlen hangnemben és stílusban Kisvári Jánost, a Malév Ground Handling (MGH) Zrt. 2016 októberében leköszönt vezérigazgatóját, mert jelentette a kartellkísérletet a GVH-nak.

- Te önkéntes rendőr vagy, János? – kérdezi minden valószínűség szerint Szivek a hangfelvételen, miután kiderült Kisvári jelentette a GVH-nak, hogy a Malév GH-hoz hasonlóan a reptéri kiszolgálásban utazó török Celebi cég megkereste, ne menjenek egy bizonyos ár alá egy tenderen. - Komolyan mondom, te ne menj sehova komoly helyre dolgozni, úgy kib…nak, mint ahogy mi megtettük most. Tehát megmondom őszintén, te mire vagy alkalmas. (…) János, menj el taxisofőrnek, ne menj el komoly pozícióba. (…) Ennyire béna, f…sz menedzser vagy? A céget büntetik meg, nem téged – káromkodik és alázza korábbi beosztottját Szivek, aki a hangfelvétel alapján egyértelműen elvárta volna, hogy Kisvári megegyezzen a Celebivel, vagyis a kartellezést. A beszélgetésre egy nappal azután került sor, hogy Kisvári jelentette az ügyet a GVH-nak más kérdés, hogy a hatóság nem indított versenyfelügyeleti eljárást az ügyben…

Az amúgy csődközeli Malév GH legutóbb a múlt héten szerepelt a hírekben, amikorvontatójának rossz állapota vagy meghibásodása miatt került füst egy éppen mozgatott, utasokkal teli repülő fedélzetére, ahol pánik tört ki, vészkiürítést kellett elrendelni, s az akció során valaki életveszélyes fejsérülést szenvedett.

lásd még: Bemutatjuk Orbán vejének kijáróját

Szerző