Tébolyt szabadítottak ránk - Rendőrt hívtak a fodrásztól haza tartó nőre

Publikálás dátuma
2018.03.29. 11:58
Illusztráció/AFP fotó

Rendőrt hívtak egy nőre és anyjára Csongrádon, mivel migránsnak nézték őket. Barbara a Facebookon számolt be róla – a Magyar Nemzet szúrta ki a posztot -, hogy a fodrásztól ment hazafelé édesanyjával, és hogy és hogy ne ázzon el a frizurája, sálat borított a hajára. Ám valaki meglátta, és kihívta rá a rendőröket, akik kocsival beálltak eléjük,  igazoltatták őket, majd, miután kiderült, anya és lánya nem menekültek, elengedték őket.

Nem ez az első eset, hogy az évek óta tartó, állami milliárdokból zajló, uszító, menekültellenes kormánypropaganda ilyen félreértésekben testesül meg. Korábban a mérkőzésükről éjszaka hazatérő pécsi vízilabdázók kisbuszait állították meg a baranyai megyeszékhely határában – szintén feljelentés alapján -, Cegléden egy szaúdi rendőrtársaság miatt hívta valaki a rendőrséget, Kömlőn pedig futótűzként terjedt el az álhír a helyi házakba beosonó, s onnan fasírtot lopó menekültekről. Tavaly decemberben Kaposváron kezdett el minősíthetetlen hangon és stílusban üvöltözni egy helybéli férfi egy háromgyermekes asszonnyal, aki a hidegben kendőbe burkolózott.

Szerző

Juhász Péter: kaptam egy érdekes videófelvételt Orbán Ráhelről

Publikálás dátuma
2018.03.29. 11:37
Népszava fotó

A Facebookon tett közzé csütörtök reggel az Együtt elnöke egy felvételt, amelyben azt állítja, kaptak egy – saját bevallása szerint elég rossz minőségű - videót, ahol Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya azt állítja, vannak emberek, akik a magyar turizmusból szeretnének sok pénzt keresni. Juhász szerint a felvételen Orbán Ráhel a barátaival "azon röhög": ha van ellentételezés, akkor ez akár még jó is lehet.

Juhász a videó alapján arra vár feleletet Orbán Viktortól, hogyan lehetséges, hogy a miniszterelnök lánya állami hivatalnokokkal arról egyeztet, hogy valakik, egy harmadik fél a turizmusba akarnak fektetni, a magyar államon akarnak keresni, s ha van ellentételezés, akkor az nekik még jó is lehet? Mit jelent egyáltalán az ellentételezés? Kikről beszélt Orbán Ráhel, s végül milyen üzlet köttetett meg?

A felvételen a továbbiakban Juhász szerint Orbán Ráhel arról is beszél, hogy átvették két szálloda üzemeltetését, hogy pályázni fognak a Magyar Nemzeti kereskedőházakhoz, s egy bizonyos ország nagykövetsége, ahol segítséget kapnak üzleti ügyeikhez.  Juhász Péter szerint régóta beszélik, hogy Orbán Viktor a családtagjainak és strómanjainak – többek között Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-oligarchának – köszönhetően óriási vagyon fölött rendelkezik, ám az Együtt elnöke úgy véli, ez az első eset, hogy egyértelmű bizonyíték van arra, hogy a családja állami pénzek közelében intézkedik felhatalmazás nélkül.

Szerző

Több tonna zöldséget kapcsoltak le Makón

Megközelítőleg öt tonna ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak a pénzügyőrök egy tehergépjárműben Makó térségében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

A pénzügyőrök egy tehergépjármű ellenőrzése során a fuvarlevél és a rendelkezésre álló bizonylat adatai között súlyeltérést találtak. A raktérbe beöntött mintegy 5 tonna zöldségen nem volt származást igazoló felirat, ezért értesítették a kormányhivatalt.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a zöldségek jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt, ezért azt zár alá vette, és elrendelte az áru megsemmisítését. A várható bírság összege elérheti az egymillió forintot.

Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak - tudatta az alezredes.

Szerző