Előfizetés

Letépett fül és tömeges megfigyelés - Orbán nagypénteki víziója

Publikálás dátuma
2018.03.30. 12:36
AFP fotó
Orbán gyakorlatilag tömeges megfigyeléssel hencegett, és migránsriadót fújt Nagypénteken, de azért jobban lekerekítette mondatait, mint szokta - nem az ünnep, hanem a pénz miatt.

Jelentős dilemma: meddig tájékoztatás és mikortól bűnrészesség egy ártó gondolat terjesztése: továbbadni, sőt újra és újra idézni Magyarország miniszterelnökét (ahogy ezt a Népszava is teszi). A miniszterelnök ugyanis nemzeti ünnepen és gyásznapon (Nagypénteken Krisztus megfeszítésére emlékszik a keresztény világ) egyaránt fenyegetőzik. "Szelíd és derűs emberek vagyunk, de sem nem vakok, sem nem balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt! - kiáltotta ezt Orbán Viktor március 15-én, a közeli hallgatósága körében viharos tetszést aratva. Most pedig frusztráló és akadékoskodó kérdések nélkül a Magyar Rádióban dicsekedett el egy kvázi tömeges megfigyeléssel. 

- A Soros zsoldoshadsereg tisztjeitől tudható, hogy itthon kétezren dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében, a kormány névre szólóan ismeri és figyeli ezeket az embereket.

Feljelentést tesz az Együtt
Feljelentést tesz az Együtt Orbán Viktor "zsoldoslistája" miatt - írta a 444.hu. A párt szerint a listázás és adatgyűjtés kimeríti a különleges személyes adattal való visszaélést és a jogosulatlan tiltott információgyűjtést. Szigetvári Viktor elnök közleményében azt írta: a "hazugságokkal támadott civilek a magyar állam helyett végeznek támogató munkát, ezzel segítve a kiszolgáltatottakat, a kisebbségeket. Egy jó államnak hálásnak kellene lennie ezért, támogatnia kellene ezt a munkát, de Orbán Viktor inkább őrült hazugságaiba burkolva kelt gyűlöletet ártatlan emberek ellen."

 

- A választások után vagy nemzeti kormány lesz, és Magyarország magyar ország marad, vagy egy internacionalista kormány, amelyet alapvetően Soros György állít majd fel, és akkor Magyarország bevándorlóországgá válik.

Így hangzott Orbűn rádióüzenetének két alapvetése. Az amerikai üzletember mellett persze feltűnt a másik mumus is, nevezetesen az EU. "Idén tízezer menekültet kéne befogadnunk, de kormányunk azon van, hogy a júniusi uniós csúcson blokkolja a jelenleg terv szintjén létező ideát" - győzködött mindenkit Orbán, hogy Brüsszel bizony bevándorlóországot akar csinálni Magyarországból. Azért érdemes egy árnyalatra odafigyelni. A miniszterelnök eddig konkrétumokról beszélt, most viszont csak tervet és ideát emleget.

Orbán egy politikai halállistát mutatott be
A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egy politikai halállistát mutatott be", amikor péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik a kormány megbuktatásán és névre szólóan tudják, hogy kik. A DK szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő nyilatkozata "a diktatúra, a diktátor hangja". Gréczy Zsolt kijelentette, Orbán Viktor pénteki szavai megerősítették abban a DK-t, hogy a miniszterelnök "elvetemült gazember vagy végleg meghibbant". 

Nem véletlenül: épp most tervezik az EU új, hétéves költségvetését, és a francia és német vélemény, miszerint az a tagállam részesülhessen a közösség pénzéből (ez a tétel évi 2 ezer milliárd forint),amelyik tiszteletben tartja az EU alapértékeit, például a szolidaritást. Így Orbán azzal próbálta hitelesíteni az EU-s harcot, hogy élénk képekkel ecsetelte a küzdelmet: "letépik az ember fülét, lerágják a húst a csontjairól, de azért ennek is megvan a maga szépsége".

Mindenesetre a miniszterelnök szerint ha az EU győz, Nyugat-Európában a fiataloknak egy olyan életre kell felkészülniük, amelynek során még látni fogják, amikor elveszítik a keresztény Európát, és a saját világukban kisebbségbe kerülnek

Orbán szerint a világ
- Egymás után látnak napvilágot olyan hangfelvételek, amelyeken maguk a Soros-hadsereg tisztjei beszélnek működésükről. A mechanizmus lényege, hogy a Soros György pénzéből beszervezett aktivistákat civil szervezetekbe tömörítik, majd ezek hivatalosan is fellépnek a Soros György birodalmának eszmerendszeréhez tartozó célokért, amelyek közül most a legfontosabb a bevándorlás, a nemzetekre és keresztény életelvekre épülő keresztény Európa megszüntetése. Ezek az NGO-k azután megtámadják a bevándorlásellenes kormányokat, amelyekre Brüsszelből is nyomást gyakorolnak, majd a választások befolyásolásával el akarják érni, hogy bevándorlás- és Soros-párti képviselők kerüljenek a parlamentekbe, végül pedig a kormányokba is beépülnek, és átalakítják a kiszemelt országokat. Az üzleti haszon pedig Soros Györgyékhez kerül.

Lenyomta a Greenpeace a kormányhivatalt

Publikálás dátuma
2018.03.30. 12:16
Egy Greenpeace-akció - Forrás: GM/Facebook
A Baranya Megyei Kormányhivatalnak is be kell tartania a hazai törvényeket, és ki kell adnia a közérdekű adatokat a Greenpeace Magyarország részére - erről döntött másodfokú, jogerős ítéletében Pécsi Törvényszék.

A zöld szervezet másfél éve próbálja eredménytelenül kikérni a volt Budapesti Vegyiművek garéi és hidasi szennyezéseivel kapcsolatos információkat, mivel a hatóság többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget törvényi kötelezettségének. Holott korábbi információk alapján feltételezhető, hogy a korábbi szennyezések a mai napig veszélyeztetik a környezetet, vagy akár az ivóvízbázisokat is.

"Elkeserítő a Kormányhivatal hozzáállása, hogy az akár a lakosság számára is kockázatos szennyezések feltárása és megszüntetése helyett inkább azok eltussolásába fektetnek pénzt, időt és energiát" - nyilatkozta Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője. Úgy véli, a hatóságoknak segítenie kellene a környezeti károk felszámolását, nem pedig akadályoznia azt. A Greenpeace Magyarország ezért volt kénytelen bírósághoz fordulni, mely immár jogerősen is kimondta: közérdekű környezeti adatot nem lehet visszatartani a magyar állampolgároktól és a civil szervezetektől.

A liberálisok Lázár távozását követelik

Távozzon a közéletből - ezt követeli Lázár János kancelláriaminisztertől a Magyar Liberális Párt. Úgy vélik, Lázár méltatlanná vált minden közéleti pozíció betöltésére, miután szerdán úgy nyilatkozott: szerinte a romákat nem sikerült integrálni, és ezért a menekülteket sem lehet.

"Az Európai Unió tagországában, schengeni határőrként, egy színes, sok kisebbséget tömörítő társadalom választott tisztségviselője nem teheti meg, hogy az egyik kisebbség ellen a másik kisebbségre való hivatkozással uszít. Ne legyenek illúzióink, amit Lázár János tesz, az közönséges uszítás" - közölte Bősz Anett. A Liberálisok ügyvivője szerint a magyar kormány menekültkérdéssel kapcsolatos viselkedése kimeríti a politikai szélsőségesek minden eszköztárát. "A kirekesztő szemlélet teremt olyan országot, amely képtelen az integrációra, nem a kisebbségek" - hangsúlyozta.

Lásd még: "Lázárt nem lehet integrálni!" - Setét Jenő kiosztotta a "cigányozó" minisztert