Előfizetés

Beszorult kamion a gyorsforgalmin (fotó)

Publikálás dátuma
2018.03.30. 14:36
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk azt a sérült kamiont, ami a magasságkorlátozó alá szorult a főváros XVIII. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton csütörtök este. A balesetben senki sem sérült meg.

Halál a Budaörsi úton - Gyerekeket szállító kisbusz és személyautó ütközött

Publikálás dátuma
2018.03.30. 10:09
A tragikus kimenetelű baleset helyszíne - Google Street View

Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze Budapest XI. kerületében, két férfi a helyszínen életét vesztette, nyolcan megsérültek - informált a police.hu.  A rendőrség a helyszínelés idejére a Budaörsi utat teljes szélességében lezárta. A Blikk értesülése szerint a kisbusz nyolc gyermeket szállított, közülük öten megsérültek. 

Kettős gyilkosság - Konyhakésekkel ment a szomszédba elégtételért

Publikálás dátuma
2018.03.29. 19:19
Shutterstock illusztráció
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen egy ceglédi férfit, aki a vád szerint megölte a szomszédját és annak fiát - közölte a bíróság az MTI-vel.

A bíróság a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek. A férfi legkorábban 26 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

Az ítélet ellen az ügyész az előre kitervelt minősítés fenntartása, valamint a feltételes szabadság teljes kizárása, a tényleges életfogytiglan kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig részben téves minősítésre hivatkozva, részben enyhítésért fellebbezett.

A közlemény szerint a férfi 2015-ben költözött össze egy ceglédi nővel, akivel gyakran átmentek a szomszédhoz. Többször is együtt italoztak és közösen vettek be nyugtató hatású gyógyszert.

Egy alkalommal a vádlott elvette a szomszédja mobiltelefonját, a sértett ezért 2015. december 9-én este kitett egy papírlapot "itt egy tolvaj lakik" felirattal a másik férfi által lakott ceglédi ház kerítésére. A nő pedig, akivel a vádlott lakott, aznap este felszólította a férfit, hogy költözzön el a lakásából, mert nem akar tolvajjal együtt élni.

Miután a nő elaludt, a vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten a papírlapra írt állítás miatt. Több konyhai kést vett magához és átment a szomszédba, ahol számon kérte a történteket, majd többször megszúrta a szomszédot és annak fiát. A sértettek a vérveszteség következtében 5-30 percen belül meghaltak.