Fidesz;Szájer József;ügynök múlt;Gulyás Gergely;Szita Károly;

Szájer József és Gulyás Gergely lendületesen benémult

Semmi értelmeset nem tudtak válaszolni, mikor Szita Károly kínos ügynökmúltjáról kérdezték Gulyás Gergelyt és Szájer Józsefet csütörtökön. A kérdést követő kínos csendről a 444.hu videót is közzétett.

Tartótisztje szerint hazafias kötelességének érezte Szita Károly, hogy még családtagjairól is jelentsen, derült ki Kaposvár fideszes polgármesteréről nemrég, mikor részleteket közölt jelentéseiből a Magyar Nemzet. Szita egyelőre semmit sem tagadott.

Erről kérdezte a Fideszben korábban harcos antikommunista hírében álló Gulyás Gergely Fidesz-alelnököt és Szájer József fideszes EP-képviselőt közös sajtótájékoztatójukon a 444.hu.

A kérdésre, hogy kínos-e nekik egy pártban ülni egy ilyen múltú emberrel, Szájer József – aki pár perccel korábban még a régi idők szovjet tanácsadóihoz hasonlította az Ukrajnában megjelenő nyugati szakértőket – meg sem mukkant, Gulyás pedig azt mondta: „Egyelőre önkormányzati választás nem lesz Magyarországon, csak parlamenti.” (Magyarán, majd az önkormányzati kampányban válaszolnak a kérdésre, addig nincs sem etikai, sem erkölcsi, sem politikai következménye az ügynöklétnek.) Az ismételt kérdés utáni kínos csend pillanatait videón is megörökítette a portál.