Előfizetés

Olimpia 2026 - Erzurum is pályázik

A törökországi Erzurum is beszáll a 2026-os téli olimpia rendezési jogáért zajló versenybe. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden közölte, hogy török tagszervezete is elküldte szándéknyilatkozatát, a beadási határidő szombaton járt le. Ezzel hétre nőtt a pályázni szándékozók száma, korábban ugyanis Torino és Milánó közösen, Calgary, Sion, Stockholm, Szapporo, valamint - bajorországi helyszínek bevonásával - Graz és Schladming döntött a kandidálás előkészítéséről. A végső pályázókat októberben választják ki, majd a NOB 2019 szeptemberében, Milánóban dönt a 2026-os házigazdáról. A 2022-es téli játékoknak Peking adhat otthont. (MTI)

Paralimpiai bajnok lenne az NFL-futó

Publikálás dátuma
2018.04.04. 07:55

Paralimpiai bajnok lenne Isaiah Pead, az amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő St. Louis (most már Los Angeles) korábbi futója. A 28 éves sportoló autóbalesetben 2016-ban elveszítette az egyik lábát, úgy tervezi, 2020-ban Tokióban 400 m síkfutásban indul a paralimpián.

Már 1,7 millió jegy elkelt a vb-re

Publikálás dátuma
2018.04.04. 07:54
Fotó: Pavel Lisitsyn/Sputnik

Már csaknem 1.7 millió belépőjegyet adtak el az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának keddi beszámolója emlékeztet rá, hogy a jegyértékesítés első szakasza tavaly szeptemberben kezdődött, a második pedig tegnap zárult le, és eddig összesen 1 698 049 belépő talált gazdára.

A legnagyobb érdeklődés az orosz szurkolók részéről mutatkozott, majd sorrendben az Egyesült Államok, Argentína, Kolumbia, Mexikó, Brazília, Peru és Kína következik az országonkénti megoszlás szerint. A jegyeladási lista első tizenegy országa közül három nemzeti együttes nem lesz ott a vb-n, az amerikai és a kínai válogatott mellett az indiai sem.

Érdekesség, hogy a világbajnoki címvédő német csapat drukkerei csak 5974 belépőt vásároltak eddig.

Az utolsó értékesítési szakasz április 18-án kezdődik és a torna végéig, illetve a készlet erejéig tart.

A világbajnokság június 14. és július 15. között lesz 11 orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara – 12 stadionjában.