Gyóntatás helyett megerőszakolta a gyerekeket a pap

Publikálás dátuma
2018.04.04. 17:33
Illusztráció: Shutterstock
Kilencven év börtönbüntetésre ítéltek Mexikóban egy katolikus papot, aki a vád szerint megerőszakolta egy egyházi iskola két 14 éves diákját a közép-mexikói Guanajuato szövetségi állam Irapuato nevű városában - informált az MTI az El País című lap nyomán. Az ítélet nem jogerős.

A vádlottnak, a 60 éves Jorge Raúl Villegasnak ezenkívül fejenként legalább 50 ezer mexikói pesót (692 500 forintot) kell fizetnie az áldozatoknak erkölcsi kártérítés címén. Az összeg tartalmazza az áldozatok pszichológiai kezelésének költségét is.

Villegast 2017 februárjában vették őrizetbe, miután 2016-ban az áldozatok szülei feljelentést tettek ellene. A pap ellen további három panaszt nyújtottak be három gyerek elleni szexuális bűncselekmény gyanúja miatt. Villegas a közép-mexikói leóni érsekség szóvivője volt korábban, az említett iskolában gyóntatóként és pszichológiai tanácsadóként tevékenykedett.

Februárban Mexikóvárosban vettek őrizetbe egy papot egy 12 éves kislány szexuális zaklatásának gyanúja miatt.

Mexikóban a Norberto Rivera Carrera konzervatív bíboros helyére tavaly decemberben Ferenc pápa által kinevezett Carlos Aguiar Retes érsek zéró toleranciát hirdetett az egyházon belüli pedofil bűncselekményekkel szemben.

Szerző

Több tízmillió értékű drogot akart becsempészni egy nő Röszkénél (videó)

Publikálás dátuma
2018.04.04. 10:26
Fotó: police.hu

Megközelítőleg 15 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban, Röszkén - közölte a NAV közösségi oldalán.

A pénzügyőrök egy svájci rendszámú BMW-t ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető nő úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával.

A nyilatkozatot elfogadták, azonban felkeltette gyanújukat a csomagtartóból áradó erős autóillatosító szaga, ezért a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. Az autó hátsó ülésének lehajtható könyöklője mögött, a ragasztott plüss kárpitborítást leszerelve, festett csavarokkal rögzített lemezajtót találtak. Az ajtó mögött kialakított rejtekhelyről megközelítőleg 15 kilogramm növényi törmelék került elő, amely a cannabis-tesztre pozitívan reagált.

A 28 millió forint fekete piaci értékű marihuánagyanús anyagot, valamint a svájci állampolgárságú nőt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 38 éves svájci állampolgár ellen, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. 

Szerző

Bennégett egy ember egy családi házban

Publikálás dátuma
2018.04.04. 10:10
Shutterstock illusztráció

Kigyulladt, és teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű családi ház szerdára virradó éjjel a Budapest XVII. kerületében húzódó Lilaakác utcában, a kiérkező tűzoltók az épületben egy holttestet találtak, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. 

Szerző
Témák
tűz