Adatlopás, migránsozás, rémhírterjesztés Rákospalotán

Publikálás dátuma
2018.04.07. 15:08
Fotó: Facebook/Hajdu János
Névtelen levélben riogatják a XV. kerületi önkormányzati bérlakásaiban élőket, hogy az ingatlanokat migránsoknak adják a választások után. Persze szó sincs arról, hogy lenne ilyen városvezetés szándék, épp ellenkezőleg Úgyhogy a polgármester feljelentést tett az aljas akció miatt - már csak azért is, mert a bérlők adatit jogtalanul használhatták.

Hajdu László (DK) polgármester lakossági belejelentés nyomán értesült arról, hogy súlyos visszaélés történt az önkormányzati lakások bérlőinek adataival. „Ismeretlenek aljas politikai szándékból feladó nélküli, hamis és hazug levelet juttattak el a bérlőinkhez, azzal az információval, hogy a választásokat követően „migránsokat” helyezünk a lakásokba. Ilyen minősíthetetlen, szégyenteljes politikai akcióval még nem találkoztam a XV. kerületben 30 éves pályafutásom során” - fakadt ki a polgármester.

A városvezetésnek erős és alapos a gyanúja, hogy valakik jogtalanul eltulajdonították a Palota Holding Zrt-től a bérlők személyes adatait. Ezzel súlyos károkat okoztak a bérlőknek és Rákospalota, Pestújhely, Újpalota önkormányzatának, ezért Hajdu László csütörtökön ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett személyes adatokkal való visszaélés és rágalmazás gyanújával.

Információink szerint a kerületi vagyonkezelőtől való adatlopásra utal, hogy a névtelen küldemények feladója azzal is tisztában volt, a címzett bérlői vagy lakáshasználói státuszban lakja a lakást. Ilyen adatokat csak a Palota Holdingnál tároltak. Azt nem tudni, hányan kaptak a riogató levelekből az önkormányzati bérlakások lakói közül, a polgármester mind a kétezer érintetteknek elküldte a hazugsággal szembeni valóságot tartalmazó tájékoztatást. „Szégyentelennek tartom, hogy egyesek politikai haszonszerzésből éltek vissza a bérlők adataival. Biztosíthatom minden bérlőnket, hogy mindent elkövetek, hogy a bűnösök megkapják méltó büntetésüket” - tudatta velük Hajdu László.

Figyelemre méltó egybeesés, hogy az adatkezelő Palota Holding tavaly leváltott vezetője, Földi Tamás, a fideszes országgyűlési képviselőjelölt László Tamás kampánystábjában dolgozik. Jelen volt például azon a fidelitaszos tüntetésen, amit a február elején tartottak Gyurcsány Ferenc DK-elnök érkezésekor. Földi tavaly novemberi leváltása előtti hónapokban nyíltan kiállt László Tamás mellett, bírálva a polgármestert, aki szerinte, nem vezetője a kerületnek. Visszahívása előtt, Hajdu egy interpellációra adott válaszban a Földivel kapcsolatos negatívumok között említette, hogy az általa vezetett holdingnál a költségelvű bérlők körében jogtalan adatgyűjtést folytattak.

Földi Tamás megkeresésünkre meglepődve azt mondta, tőlünk hallott először a történtekről. Megkérdeztük, van-e köze az adatok eltulajdonításához, amit képtelenségnek nevezett, hangsúlyozva, tavaly novemberben távolították el a Palota Holding éléről, azóta semmilyen információnak nincs a birtokában. László Tamást is próbáltuk elérni telefonon, eredménytelenül.

Szerző