Hamisítvány az Orbánnak címzett Törőcsik Mari levél

Publikálás dátuma
2018.04.11. 16:06
Törőcsik Mari egy korábbi filmforgatáson - Fotó: Vajda József

A Nemzeti Színház Törőcsik Mari művésznő kérésére közleményben tudatja, hogy Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze cáfolja a sajtóban megjelent, a HVG-re hivatkozó sorokat - írja a teátrum közleményében, hozzátéve, hogy a művésznő megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében nyilatkozat jelent meg, amelyet nem ő adott.

A dokumentum kiemeli, hogy a művésznőt nagyon megviselte az eset, ezért kérik a sajtó képviselőit, hogy mellőzzék az ilyen és ehhez hasonló írások megjelentetését, és legyenek tekintettel Törőcsik Marira. Azt is kérik, hogy a megjelent cikkeket - miután azok valótlanságot állítanak - távolítsák el.

Reagált a HVG
A HVG ezúton szeretné világossá tenni, nem készített interjút, nem idézte a művészt az április 8-i választások után, az eredményekkel összefüggésben nem szólaltatta meg. A szóban forgó „nyilatkozat” álhír-oldalakon jelent meg, amelyek a HVG nevét alighanem kamutudósításuk hitelességét igazolandó tüntették fel hazugságuk forrásaként.

UPDATE: újabb közleményt adott ki a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház Törőcsik Mari kérésének megfelelően határozottan cáfolja a művésznőnek tulajdonított nyilatkozatot, amely ma egyes sajtótermékekben feltűnt. Időközben az is világos lett számunkra, hogy ezek a cikkek félrevezetően állítják, hogy Törőcsik Mari a HVG-nek adott nyilatkozatot.

Felháborítónak tartjuk, hogy egyes sajtóorgánumok visszaéltek a művésznő és a HVG nevével, ezért kérjük, hogy a fentieket minél többen tegyék közzé, tisztázva ezzel a művésznőt és a hetilapot ért igaztalan mondatokat.

A Nemzeti Színház - bár a valótlan tényállítás nem állt szándékában és az nem is a Színháznak tulajdonítható, mégis - elnézést kér a megtévesztettektől, és azt különösen sajnálja, hogy az otthonában lábadozó művésznőt sérelem érte.

Szerző
Frissítve: 2018.04.11. 21:44

Eltűnt egy milliárdos, az OBI-t is magába foglaló csoport vezetője

Publikálás dátuma
2018.04.11. 14:56
AFP fotók
Eltűnt Németország egyik leggazdagabb embere. Karl-Erivan Haubról szombat óta nincs hír - tudósít az Euronews.

A Tengelman-csoport vezetője éppen Európa legmagasabb síparadicsomában a Klein Matterhornon síelt, amikor nyoma veszett.

A svájci hatóságok negyedik napja nagy erőkkel keresik. Az 57 éves milliárdos testvére kedden elmondta: Akármennyibe is kerüljön folytatni fogják a mentési akciót és nem adják fel a reményt, hiszen a cégvezető nagyon tapasztalt síelő volt.

Haub apja múlt hónapban halt meg wyomingi farmján, így még többet örökölt. A Forbes magazin 6,4 milliárd dollárra becsüli a vagyonát, ezzel ő a világ 265. leggazdagabb embere. A Tengelmann-csoporthoz tartozik a Magyarországon is népszerű OBI és a KiK is.

Szerző

Frakciószövetségben gondolkodik a Párbeszéddel Molnár Gyula

Az MSZP leköszönt elnöke azt javasolja, hogy pártja és a Párbeszéd frakciószövetségként dolgozzon az Országgyűlésben. Molnár Gyula közölte azt is: a június 16-ra tervezett kongresszuson nem indul újra az elnöki posztért - informál az MTI.

Az ellenzéki politikus az Inforádió Aréna című műsorában  azt mondta, arra tesz javaslatot, hogy ez a szövetség maradjon együtt a politikában és a frakcióban is, vagyis: az MSZP-Párbeszéd legyen egy frakciószövetség. Szólt arról is, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke felveszi országgyűlési képviselői mandátumát, majd 30 napon belül mond le arról. A mandátum betöltéséről a Párbeszéd határoz a két párt közötti megállapodás értelmében, a listán a következő párbeszédes politikus, V. Naszály Márta. De a mandátum betöltése a Párbeszéd belső döntése - tette hozzá. Szerinte a piros-zöld-koalíció létező politikai formáció, Karácsony Gergelynek pedig a kampány során jelentősen nőtt az ismertsége és elfogadottsága.

Bírálta a Demokratikus Koalíciót a közös lista, az LMP-t a visszalépések elmaradása miatt, illetve a Közös Ország Mozgalmat is, amely szerinte több zavart okozott ahelyett, hogy segített volna. Az utóbbi szerinte felerősítette a külvilág előtt az ellenzéki pártok közötti ellentéteket. A Jobbik szerepét pedig, Molnár Gyula szerint, mindenki túlmérte.

Szerző