Tűz fényénél lopták el a fotelt

Publikálás dátuma
2018.04.13. 15:24
Fotó: police.hu
A püspökladányi rendőrök még a helyszín közelében elfogták a két férfit, akik egy lakatlan házat akartak kirámolni. Tűzzel világítottak, mert nem tudták, hogy van áram is - ez hívta fel rájuk a figyelmet.

Egy püspökladányi lakatlan házba ismeretlenek betörtek és az udvaron tüzet is raktak - érkezett a bejelentés a rendőrségre 2018. április 12-én 5 óra körül - írja a police.hu. Az egyenruhások perceken belül a helyszínre mentek és egy közeli utcában elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható E. Imrét és társát, F. Andrást. A két helyi férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozóhó hatóság E. Imrét bűnügyi őrizetbe vette, majd pénteken elrendelte letartóztatását a Debreceni Járásbíróság. F. András a büntetőeljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A nyomozás adatai szerint a 25 éves férfi és 21 éves társa háromszor is jártak a lakatlan ingatlanban, ahonnan bútorokat és egy hűtőt is eltulajdonítottak. A két férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondták, hogy azért raktak tüzet a ház udvarán, mert nem tudták, hogy van az épületben áram, így égő papír-, és ruhadarabokkal világítottak a sötétben.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Szerző

Iskolai lövöldözést tervezett az elítélt magyar diák

Publikálás dátuma
2018.04.13. 12:29
Illusztráció: Németh András Péter
Két év próbaidőre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy 15 éves budapesti gimnazista fiút, aki januárban diáktársainak azt mondta, hogy iskolai lövöldözést tervez - írja az MTI és az ügyészség.hu. Az ítélet nem jogerős.

A fiú egy közösségi oldalon és személyesen is arra utalt két kiskorú osztálytársának és egy szintén kiskorú ismerősének, hogy a floridai iskolai lövöldözéshez hasonlóan azt tervezi, hogy a gimnáziumban diáktársait lelövi, majd öngyilkosságot követ el - írta közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész. A fiú ezután átküldött nekik egy az amerikai iskolai lövöldözésről készült amatőr videót, valamint egy olyan linket is, amelyben egy sorozatlövő gépkarabély képe és leírása szerepelt.

Iskolatársai attól tartottak, hogy tervét valóban véghez is viszi majd - tette hozzá. A közlemény szerint a fiút a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói hallgatták ki, majd a beszerzett bizonyítékok alapján a Fővárosi Főügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Osztálya emberölés előkészületének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A Fővárosi Törvényszék emberölés előkészületének bűntette miatt 2 év próbaidőre ítélte, külön magatartási szabályként önismereti tréningen való részvételre kötelezte, valamint megállapította, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Az ítélet ellen az eljáró ügyész súlyosításért, szabadságvesztés - fiatalkorúak fogházbüntetése - kiszabása és annak próbaidőre történő felfüggesztéséért, a fiatalkorú védője felmentésért fellebbezett.

Szerző

"Morcos baglyot" mentett a rendőrség (képek)

Publikálás dátuma
2018.04.13. 12:20
Fotó: Twitter/Magyar Rendőrség

"Megmentettük a morcos baglyot" - jelentette be Twitteren a rendőrség. A Fegyverneknél talált állatot a Madárkórházba szállították a hatóságok - ott talán vidámabb lesz, kommentálták.

Szerző